FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali a găsit antrenor pentru FCSB: „El va lua toate deciziile” » „Amendă” fabuloasă dacă se implică la echipă

Gigi Becali, patron FCSB
Gigi Becali, patron FCSB

Articol de GSP - Publicat luni, 16 august 2021 22:26 / Actualizat marti, 17 august 2021 00:13

Edi Iordănescu (43 de ani), antrenorul care a câștigat titlul în Liga 1 sezonul trecut, alături de CFR Cluj, este foarte aproape de a bate palma cu FCSB!

În această dimineață, ca urmare a înfrângerii cu Rapid, scor 0-1, finanțatorul de la FCSB a anunțat că ar vrea să-l schimbe pe Dinu Todoran din funcția de antrenor, dar că „nu am pe cine să pun”.

Edi Iordănescu, la FCSB! Gigi Becali: „M-am înțeles cu el”

Între timp, latifundiarul a demarat negocierile cu Edi Iordănescu, cel care a mai fost interimar la FCSB în septembrie 2010, iar între octombrie 2011 și martie 2012 antrenor secund.

Becali spune că s-a înțeles cu Edi Iordănescu și că nu se va mai implica la echipă, așa cum a făcut-o în ultimii ani.

Da, m-am înțeles cu Edi Iordănescu. Nu e 100%, dar sunt șanse mari să fie el. Nu este vorba de bani, ci de faptul că el vrea să controleze totul la echipă. Am fost de acord cu această condiție.

Așa va fi de acum înainte. Dacă ne înțelegem, mi-a spus că va avea telefonul închis începând de marți. Adică el va lua toate deciziile. Eu nu mă mai bag la echipă și i-am spus acest lucru.

O să fie și o clauză de reziliere. A vrut să aibă o asigurare că nu mă mai bag la echipă. Dar eu dacă i-am spus că nu mă mai bag, nu mă mai bag. Oricum… am obosit și au fost grele ultimele zile.

De acum înainte va fi militărie la FCSB. O să fie dictatură. Edi Iordănescu o să facă dictatură”, a spus Becali pentru Fanatik.

Potrivit digisport.ro, Edi Iordănescu solicită ca în contract să existe o clauză prin care patronul să fie împiedicat să intervină la echipă. În caz contrar, acesta va fi nevoit să-i achite antrenorului suma de 500.000 euro.

Becali în 2019: „Edi, în locul clauzei, ai cuvântul meu dat de față cu părintele!”

Cei doi au mai negociat în 2019. Gigi Becali a încercat să-l convingă pe Edward Iordănescu cu o zi înainte să anunțe că noul antrenor este Bogdan Andone. 

Atunci, la întâlnirea cu Edi de la vila lui Gigi din Pipera, a participat și un preot. "Am invitat duhovnicul fiindcă Edi e un om credincios. Chiar am luat referințe de la părinte, el mi-a confirmat că e un om bun Edi", explicase Becali apariția preotului. 

Omul bisericii a avut și un rol concret la masa negocierilor. El a constituit garanția pe care i-a oferit-o Gigi lui Edward. Iordănescu ceruse o clauză de reziliere a contractului său cu FCSB, ca să fie sigur că nu va putea fi demis atunci când ar primi un ordin din lojă și nu l-ar aplica. O schimbare dictată prin telefon în timpul unui meci, spre exemplu.

"Edi, în locul clauzei, ai cuvântul meu dat de față cu părintele!" a fost promisiunea patronului. Pentru Iordănescu n-a fost suficient, tehnicianul n-a mai apucat să refuze jobul de față cu duhovnicul, i-a trimis un mesaj lui Mihai Stoica a doua zi și l-a anunțat astfel că rămâne la Gaz Metan. Edward oricum scăzuse valoarea clauzei de reziliere de la un milion de euro la 400.000. Gigi a mizat pe duhovnicul-garant în locul paragrafului din contract și a pierdut.

Gigi Becali a găsit antrenor pentru FCSB: „El va lua toate deciziile” » „Amendă” fabuloasă dacă se implică la echipă
Edi Iordănescu ar putea fi noul antrenor de la FCSB

„Hai la Steaua!” » Răspunsul lui Edi Iordănescu

Edi Iordănescu, ultima dată antrenor la CFR Cluj, a scris pe Facebook despre Rapid - FCSB 1-0, partidă de pe Arena Națională. Mai mulți urmăritori l-au îndemnat să vină la vicecampioană.

„Hai la Steaua (n.r. - FCSB), cred că băieții aceștia au nevoie de un antrenor cu calitățile tale. E păcat de ei, au atât talent, dar cred că nu sunt antrenați bine”, i-a scris un urmăritor antrenorului în secțiunea de comentarii.

Iordănescu a răspuns într-o notă echilibrată: „Chiar au și chiar pot face performanță. Dar pentru asta trebuie muncă, disciplină și ierarhie. Fiecare cu rolul lui!”.

Edi Iordănescu, legat de FCSB

Edi a antrenat-o pe FCSB ca interimar în septembrie 2010, iar între octombrie 2011 și martie 2012 a fost „secund” la formația roș-albastră, sub Ilie Stan. Edi a jucat la juniorii Stelei până la 17 ani, când a trecut la Sportul, în Divizia B.

Relația lui Edi cu Steaua a început când acesta avea doar 6 ani neîmpliniți. Edi era luat de tatăl său, Anghel Iordănescu, la fiecare meci din Ghencea şi privea meciurile de lângă banca de rezerve.

În ultimii ani, Becali a dorit să-l numească „principal” pe fiul lui Anghel Iordănescu, însă acesta nu accepta imixtiunile patronului. Ulterior, între cei doi a urmat un schimb de ironii.

VIDEO. Dumitru Dragomir, după Rapid - FCSB: „Todoran trebuie respectat, nu blamat!”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Răbufnirea lui Dinu Todoran: „E rușinos ce s-a întâmplat în seara asta! Sunt vinovat”

Florin Tănase, luat la rost după Rapid - FCSB: „Ce a jucat? I-a spus antrenorul să facă asta?!” + „La FCSB e sat fără câini! Fiecare face ce vrea”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (64)
alfabetta
alfabetta  •  17 August 2021, 10:57

Înainte de a treia halbă Oane e mai limped : " Bun articol. Numai oase de ronțăit pentru comentatori. Becali este un om bun . Dar în ochii lui văd un suflet bulversat. Omul suferă și mereu se declară creștin. Sărmanu merită să fie compătimit."

917112341694813
Costin Tudor  •  17 August 2021, 10:49

Păcat de Todoran s-a umilit in ultimul hal sa fie antrenor la Becali și tot nu l-am ajutat . Poate o să învețe din asta că nu poți fi un impostor ,antrenor de liga a 3-a , și să ai pretenții să câștigi campionatul mai ales când îl ai pe cap pe specialistul numărul 1 in gafe.

tataika
tataika  •  17 August 2021, 10:00

“Articol” scris doar pentru comentatorii de pe chat, doar-doar se mai mascaresc un pic.

Vezi toate comentariile (64)
Comentează