FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Omul care l-a adus pe Ianis Stoica la FCSB îi prevede acestuia un viitor strălucitor: „O să fie imposibil de oprit”

Ianis Stoica, FCSB // foto: Imago Images
Ianis Stoica, FCSB // foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat vineri, 17 decembrie 2021 08:41 / Actualizat vineri, 17 decembrie 2021 09:20

Bogdan Costicea, scouterul care l-a adus pe Ianis Stoica (19 ani) la FCSB, e convins că atacantul va deveni cu mult mai bun decât este acum, ajutat de instinctul formidabil și de forță.

Ianis Stoica impresionează la fiecare apariție pe care o are la FCSB și a devenit deja un fotbalist important în clubul lui Becali. Fiul lui Pompiliu Stoica a ajuns la roș-albaștri ca junior, achiziționat de la Petrolul gratuit. Cât de bun poate să devină?

La FCSB l-a adus Bogdan Costicea, un scouter care l-a recomandat și pe Octavian Popescu. Tot el l-a adus și pe Musi, un jucător pe care Mihai Stoica îl consideră foarte talentat.

Ianis Stoica, replică pentru Anamaria Prodan, după ce a semnat cu firma fraților Becali: „Nu te-ai mai ocupat de mine”
FCSB - Rapid 3-1
Ianis Stoica, replică pentru Anamaria Prodan, după ce a semnat cu firma fraților Becali: „Nu te-ai mai ocupat de mine”

Ianis Stoica „O să fie imposibil de marcat în cinci ani”

Costicea crede că Stoica va progresa în continuare: „În cinci ani o să fie imposibil de marcat, pentru că deja e foarte puternic și o să devină și mai tare! El e înaintea vârstei și fizic, și mental”.

Ianis a fost bun și în momentele în care a intrat pe teren pe parcursul meciurilor, din postura de rezervă. Scouterul e convins că randamentul nu e întâmplător: „Are o încredere foarte mare în posibilitățile lui, crede că poate să joace la oricare nivel. E un avantaj imens! Nu e impresionat de adversari, de presiune”.

Ianis a împlinit recent 19 ani. El a ajuns la FCSB în urmă cu cinci ani, de la Petrolul. „La Ploiești l-a antrenat Marius Manolache, un formator excelent, e foarte bun în lucratul cu copiii”, explică Bogdan Costicea. 

Atacantul FCSB-ului a fost mijlocaș dreapta câtă vreme a evoluat în meciurile juniorilor. Și la seniori a apărut ca extremă, pe urmă antrenorii și conducătorii s-au prins că ar fi mai bun ca atacant. „E un «număr 9», așa mi-a zis MM”, a spus Becali.

5 goluri în acest campionat pentru Ianis Stoica: „Inteligență nativă și explozie”

Stoica a marcat cinci goluri în sezonul acesta din Liga 1, în care a fost titular doar de patru ori. Costicea a remarcat și el instinctul formidabil al fotbalistului: „Are forță de pătrundere, are o poziționare bună în duelurile fizice și are o calitate de top: știe să atace spațiile libere, datorită unei inteligențe native și datorită exploziei din primii metri”.

Ianis încă nu e titular de bază al FCSB-ului, ar trebui să-l scoată din echipă pe Octavian Popescu, tânărul care ocupă locul jucătorului „under”.

Ianis Stoica e foarte incisiv, cu o forță de pătrundere mare și cu un simț al porții fantastic. Nu e corectă comparația cu Inzaghi, Inzaghi avea intuiție și explozie pe câțiva metri, Ianis atacă spațiile libere.

- Bogdan Costicea, scouter

„Ianis Stoica nu era cu Anamaria Prodan!”

Victor Becali recunoaște că Ianis Stoica a devenit clientul firmei lui și a fratelui său, dar dezminte ideea conform căreia ei l-ar fi „furat” de la Anamaria Prodan: „Stoica nu avea contract cu fosta nevastă a lui Reghecampf, el era sub contract cu o firmă a unuia, Sascha Empacher. 

De ce a vrut să îl reprezentăm noi? Jucătorii se uită și ei la istoric, văd transferurile pe care le-am intermediat. Nu e corect să spunem că Ianis e jucătorul nostru, că nu este! Noi doar îl reprezentăm ca agenți. Îl avem, de la FCSB, și pe Florin Tănase. Să vedem dacă o să plece acum, că a mai fost aproape de un transfer și a picat!”

CFR Cluj îl luase de la FCSB

Costicea, scouterul care l-a adus pe Ianis Stoica la FCSB, a trecut de la clubul lui Becali la CFR, apoi a plecat de acolo odată cu președintele Marian Copilu, care îl adusese. El l-a adus la FCSB și pe Octavian Popescu și este, în general, un tip apreciat în domeniul acesta al juniorilor pentru informațiile lui.

Omul care l-a adus pe Ianis Stoica la FCSB îi prevede acestuia un viitor strălucitor: „O să fie imposibil de oprit”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Duș rece de la Cristi Balaj: „Dan Petrescu mi-a promis că rămâne la CFR, de ce să se ducă la națională?” + S-a repezit la jurnaliști: „Ștergeți cu buretele ce spun eu?”

Ședință în benzinărie » Ultimele informații de la Dinamo: au bătut cu pumnii în geam, Rednic a înfruntat fanii

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
roaitavasile
roaitavasile  •  18 Decembrie 2021, 12:09
Postat de Marcel Popa pe 17 Decembrie 2021, 14:58

Morutan picta la fcsb și acum la Galata, face tatuaje , pe bancă. Jucătorii români,sant buni, pentru a fii vânduți afară. Ca acolo nu joacă și sunt rezerve, asta este altă problemă.

Tu ai doar răutate și dușmănie în sânge. Mai ia o pauza, bea o bere, o sa crapi de inima și pentru ca ești anonim, nu o sa te plângă nimeni!

189875732656829
Constantin Trascu  •  18 Decembrie 2021, 04:10

Nu sint fan FCSB dar imi place baiatul asta are simtul porti sper sa continue in ritmul asta este mult peste Keseru

853246084756615
Marcel Popa  •  17 Decembrie 2021, 14:58

Morutan picta la fcsb și acum la Galata, face tatuaje , pe bancă. Jucătorii români,sant buni, pentru a fii vânduți afară. Ca acolo nu joacă și sunt rezerve, asta este altă problemă.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează