FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Ilie Dumitrescu i-a lăsat mască pe toți la antrenamentul FCSB: „Stop, salir con la pelota!” » Regula prin care i-a uimit pe fotbaliști

Ilie Dumitrescu, foto: GSP +14   FOTO
Ilie Dumitrescu, foto: GSP

Articol de - Publicat miercuri, 17 ianuarie 2024 10:48 / Actualizat miercuri, 17 ianuarie 2024 11:24

Fostul fundaș Florin Gardoș (35 de ani) a povestit cum a fost perioada în care Ilie Dumitrescu l-a antrenat la FCSB.

În august 2010, Ilie Dumitrescu îl înlocuia pe Victor Pițurcă pe banca roș-albaștrilor, dar rezistat doar 8 meciuri. Cu toate astea, fostul membru al Generației de Aur a avut o relația bună cu jucătorii, după cum a dezvăluit Florin Gardoș. Iar fostul fundaș a povestit și o întâmplare amuzată petrecută la un antrenament.

Basarab Panduru a analizat transferurile de la vârful Superligii » Cine l-a dezamăgit: „La ce declaraţii au fost, mă aşteptam la altceva”
TRANSFERURI
Basarab Panduru a analizat transferurile de la vârful Superligii » Cine l-a dezamăgit: „La ce declaraţii au fost, mă aşteptam la altceva”

Moment genial cu Ilie Dumitrescu în timpul unui antrenament

„A fost o trecere incredibilă. Mă refer la filozofia unuia și a altuia. A fost trecerea mare. Când eram în cantonament, Pițurcă ne punea să ținem cartele în exterior ca să poată să intre in cameră oricând că să verifice dacă dormim. Era militărie.

Am trecut de la Guantanamo... A venit Mister și ne-a zis, cu o zis înainte de meci «Vă rog să nu stați mult diseară». La Pițurcă se dădea stingerea la 10. Pe Mister Dumitrescu îl întrebam până la cât putem sta și zicea: «Stați și voi până la maximum 1. Că mâine avem meci». Ne uitam unul la altul și nu înțelegeam ce se întâmplă.

Ca joc, el era fascinat de Barcelona. Și încerca să implementeze la noi. Trecuserăm de la alergări la trasee de joc și la 11 contra 0. Și chiar aveam rezultate. 

Făceam o dată 11 contra 0, adică te așezi în sistemul de joc și pasezi mingea de la unul la altul. Am primit mingea, am făcut preluare și am dat la fundași. Și a oprit și a zis «Stop, stop! Salir con la pelota, Gardoș». Mă uitam și mă întrebam ce vrea să zică. După aia a spus în românește «Să urci cu mingea la picior dacă nu ai adversar». Avea un farmec. Și era mereu elegant.

Despre Mister Dumitrescu pot scrie o carte doar despre acea perioadă. A fost fabulos. Dacă vorbești cu toți care eram tineri, toți vom spune că a fost cea mai frumoasă perioadă, dintr-un anumit punct de vedere. El băga foarte mult tinerii.

Am fost foarte dezamăgiți când a plecat. Eram pe primul loc, începusem să avem rezultate”, a povestit Florin Gardoș la podcastul „SportCast cu Sile”.

Ilie Dumitrescu - Steaua 2010 - foto GSP
Ilie Dumitrescu - Steaua 2010 - foto GSP
Ilie Dumitrescu - Steaua 2010 - foto GSP
Ilie Dumitrescu - Steaua 2010 - foto GSP
Ilie Dumitrescu - Steaua 2010 - foto GSP
+10 FOTO

Alte 5 povești altfel cu Mister Ilie Dumitrescu: de la punga de cireșe a Danei Budeanu la „creola superbă” din Anglia

  • Ilie Dumitrescu a evoluat pentru Steaua București între 1986 și 1994, perioadă în care a reușit 71 de goluri în 165 de meciuri în Liga 1 și și-a trecut în palmares 4 titluri, 3 Cupe și o Supercupă. „Mister” a revenit în Ghencea în 1998, de unde și-a încheiat cariera de jucător.

Invitat la GSP Live, Petre Grigoraș, fost jucător la Steaua între 1989 și 1990, a rememorat unele întâmplări amuzante petrecute în vestiarul roș-albaștrilor, unele avându-l protagonist pe Ilie Dumitrescu, cu care a fost coleg pentru o scurtă perioadă. 

„A fost un impact foarte mare când am ajuns la Steaua. În vestiar, erau plăcute șicanele pe care Adrian Bumbescu i le făcea lui Ilie Dumitrescu pentru că Ilie era un pedant. Încă de atunci, se îmbrăca foarte bine și era puțin luat la mișto de jucătorii mai vechi. Îi mai înnodau șireturile, îi mai înnodau cravata sau mânecile de la cămașă. Se mai făceau glume pe seama lui”, a spus Petre Grigoraș, la GSP Live.

„Noi ne îmbrăcam în treninguri și aveam Dacia, Ilie în costum, cu Mercedes" 

Coleg la un moment dat cu Dumitrescu la Steaua, fostul fundaș central Tiberiu Csik (49 de ani) a povestit la GSP Live cum venea Ilie la antrenamente şi, mai ales, cu ce maşini scumpe defila la vremea respectivă. 

„Când am ajuns la Steaua, am fost coleg de cameră cu el. El era mai special, nu se înțelegea cu toți. Ilie venea mereu în sacou, cravată, avea totul pregătit. Mergea mereu la restaurante selecte, cluburi selecte.El avea Mercedes, se respecta. Pentru noi era puțin ciudat, noi veneam în trening la antrenament și cu Dacia (râde). Noi dacă abia găseam blugi! De adidași... ce să mai zic! El își cumpăra haine din Italia, din Franța”, a povestit Csik, la GSP Live. Citește toate poveștile AICI. 

VIDEO Gigi Becali râde de FRF și a anunțat cum va juca FCSB: „Asta e echipa! Să ne dăm nana”

Citește și. 

ReSTART în Superligă » 10 întrebări majore într-un retur de foc: de la încrederea FCSB-ului la marea dilemă de la Dinamo
REVINE LIGA 1
ReSTART în Superligă » 10 întrebări majore într-un retur de foc: de la încrederea FCSB-ului la marea dilemă de la Dinamo
Un fost campion cu FCSB dezvăluie cum l-a presat Reghecampf să semneze cu Anamaria Prodan: „Mi-a zis: «Hai, semnează, că o să fie bine!»”
FCSB
Un fost campion cu FCSB dezvăluie cum l-a presat Reghecampf să semneze cu Anamaria Prodan: „Mi-a zis: «Hai, semnează, că o să fie bine!»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
dodo001
dodo001  •  17 Ianuarie 2024, 18:05

Pacat ca s-a lasat de antrenorat, dar probabil a facut alegeri gresite, crezand ca venind la echipa lui Gigi Becali, va antrena Steaua. A constatat si el ca nu e Steaua, e o alta echipa acolo si probabil I s-au impus jucatori si reguli pe care el nu a vrut si putut sa le aplice. Eu zic ca la experienta lui ca jucator in Anglia si Mexic, antrenor in Grecia si Cipru, poate reveni sa ia o echipa sa fie independent. Cine stie poate vine la CFR sezonul viitor!

Van_Basten
Van_Basten  •  17 Ianuarie 2024, 14:08

Povesti de adormit copii. Si uite asa am mai scos un articol cu patru consoane in titlu.

antirisc
antirisc  •  17 Ianuarie 2024, 13:54

Presa și oficialii FRF sunt părtași în demolarea fotbalului autohton. Nu ne putem baza pe cum analizează ei. Gherțoii din tribune sunt cei care încearcă să-și aline necazurile acumulate de decenii de guvernări kgb-isto securiste. Deși o parte dintre ei nu-i știu pe ăștia, ei sunt la fel peste tot în lume. Doar că ei sunt tratați de mass media drept cobai. Le-au dat doar los bla bla blancos și-acum sunt imbecilizați cu prejudecăți cum ar fi: fotbalul englez e bazat pe forță. Ca asemenea aberații să continue, Digi a ajuns să nu reia golul cu călcâiul al lui Bernardo Silva din meciul cu Newcastle! Asta în timp ce, orice microbist își dă seama că cei desemnați să câștige LaLiga anul ăsta nu s-ar califica pt UCL dacă ar juca în Premier League!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează