FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Ilie Dumitrescu la 52 de ani » 5 povești altfel cu Mister: de la punga de cireșe a Danei Budeanu la „creola superbă” din Anglia

Ilie Dumitrescu, unul dintre cei mai mari jucători din istoria naționalei României și a echipei Steaua, a împlinit astăzi 52 de ani, foto: GSP
Ilie Dumitrescu, unul dintre cei mai mari jucători din istoria naționalei României și a echipei Steaua, a împlinit astăzi 52 de ani, foto: GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 ianuarie 2021 11:04 / Actualizat miercuri, 06 ianuarie 2021 11:05

Ilie Dumitrescu, unul dintre cei mai mari jucători din istoria naționalei României și a echipei Steaua, a împlinit astăzi 52 de ani. 

  • Ilie Dumitrescu a evoluat pentru Steaua București între 1986 și 1994, perioadă în care a reușit 71 de goluri în 165 de meciuri în Liga 1 și și-a trecut în palmares 4 titluri, 3 Cupe și o Supercupă. „Mister” a revenit în Ghencea în 1998, de unde și-a încheiat cariera de jucător. 

Ilie Dumitrescu și „creola superbă din Anglia”

  • Ilie Dumitrescu a jucat Tottenham, între iulie 1994 și ianuarie 1995. În Anglia a mai evoluat pentru West Ham, în 1996.

Despre o aventură în perioadă când evolua în Anglia, Ilie a vorbit la Prietenii lui Ovidiu: 

„N-a fost nimic inventat pentru că s-a întâmplat. N-am fost combinat, doar am ieșit cu ea. Era o tipă deosebită. Arăta foarte bine. Superbine tipa! Era o combinație reușită. Era o creolă superbă. Chiar s-a întâmplat. Am intrat în vestiar după chestia asta și toată lumea m-a aplaudat. M-au apreciat. Era o glumă între noi. Cum să neg așa ceva? S-a întâmplat. Era nevasta unui polițist, dar nu era șeful poliției din Londra. Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi». N-am mai sunat-o niciodată. A fost o chestie de viață. În momentul în care apari pe prima pagină într-un tabloid în Anglia trebuia să fii o persoană importantă. Un jucător de top! Iar în România atunci nu existau paparazzi. Dacă aveam educația de acum, mă feream, eram mai discret”

Cum au pierdut Giovanni Becali și Ilie Dumitrescu mii de lire la cazinou

Giovanni Becali (67 de ani) a povestit o întâmplare inedită petrecută alături de Ilie Dumitrescu, tot în Anglia. 

„Ne-am dus la cazinou. Eu am pierdut 2.000-3.000-5.000 de lire. A pierdut și Ilie cash, tot ce avea, și dimineață aveam avion să plec la Frankfurt, la business. Și zic «Ilie, cât costă, mă, taxiul până la aeroport, la Heathrow?». 40 de lire, spune Ilie atunci. Eu mi-am oprit 50, să am la mine. Să nu-i mai joc pe toți, să iau taxi. M-am dat jos cu un kilometru înainte de aeroport! Era coadă, era trafic, se făcuse. I-am zis să oprească acolo, ca să-i las și ăluia o șpagă de 3-4 lire. Și m-am dus pe jos un kilometru doar ca să-i las și lui șpagă”, a povestit Ioan Becali

Petre Grigoraș: „La început, la Steaua, îi înnodau șireturile și cravata, era un pedant”

Invitat la GSP Live, Petre Grigoraș, fost jucător la Steaua între 1989 și 1990, a rememorat unele întâmplări amuzante petrecute în vestiarul roș-albaștrilor, unele avându-l protagonist pe Ilie Dumitrescu, cu care a fost coleg pentru o scurtă perioadă. 

„A fost un impact foarte mare când am ajuns la Steaua. În vestiar, erau plăcute șicanele pe care Adrian Bumbescu i le făcea lui Ilie Dumitrescu pentru că Ilie era un pedant. Încă de atunci, se îmbrăca foarte bine și era puțin luat la mișto de jucătorii mai vechi. Îi mai înnodau șireturile, îi mai înnodau cravata sau mânecile de la cămașă. Se mai făceau glume pe seama lui”, a spus Petre Grigoraș, la GSP Live, emisiunea moderată de Costin Ștucan. 

„Noi ne îmbrăcam în treninguri și aveam Dacia, Ilie în costum, cu Mercedes"

Coleg la un moment dat cu Dumitrescu la Steaua, fostul fundaș central Tiberiu Csik (49 de ani) a povestit la GSP Live cum venea Ilie la antrenamente şi, mai ales, cu ce maşini scumpe defila la vremea respectivă.

„Când am ajuns la Steaua, am fost coleg de cameră cu el. El era mai special, nu se înțelegea cu toți. Ilie venea mereu în sacou, cravată, avea totul pregătit. Mergea mereu la restaurante selecte, cluburi selecte.El avea Mercedes, se respecta. Pentru noi era puțin ciudat, noi veneam în trening la antrenament și cu Dacia (râde). Noi dacă abia găseam blugi! De adidași... ce să mai zic! El își cumpăra haine din Italia, din Franța”, a povestit Csik, la GSP Live. 

Dana Budescu, Ilie Dumitrescu și punga de cireșe

Designerul vestimentar Dana Budeanu a publicat pe contul său de YouTube un clip în care a dezvăluit o poveste haioasă cu Ilie Dumitrescu, pe vremea când fostul internațional evolua în Anglia, la Tottenham.

„Trebuie să vă povestesc ceva cu Ilie Dumitrescu. Normal că el nu își va aduce aminte. Eu eram un nimeni atunci, cum sunt și acum. El juca la Tottenham, iar eu mergeam în fiecare vară în acei ani la Londra, la niște cursuri Cambridge de engleză, împreună cu fratele meu. Eram într-un autobuz cu fratele meu, iar la un moment dat l-am văzut pe Ilie Dumitrescu. Am așteptat să încetinească autobuzul și am alergat repede spre el. Ne-am dus repede, iar eu aveam o pungă cu cireșe. M-am oprit și i-am spus «Bună ziua!». Fratele meu era paralizat. Ne-a dat autograf și mi-a spus «Îmi dați si mie niște cireșe?». I-am zis să ia toată punga. Și chiar mi-a luat toată punga. Ilie Dumitrescu este foarte ocupat de aspectul vestimentar. Este extrem de îngrijit și îl felicit”, a afirmat Dana Budeanu.

CV Ilie Dumitrescu

  • 62 meciuri / 20 goluri pentru naţională;
  • 204 meciuri / 75 goluri în prima divizie din România;
  • 33 meciuri / 13 goluri pentru Steaua în cupele europene;
  • 28 meciuri / 4 goluri în Premier League.
  • 4 titluri de campion al României (1986-87, 1988-89, 1992-93, 1993-94);
  • De două ori Cupa României (1989, 1992);
  • Supercupa României 1998;
  • Golgeterul României 1993;
  • Prezențe la 3 turnee finale de CM (1990, 1994, 1998).
  • Finalist de CCE 1989

Citește și alte știri cu Ilie Dumitrescu: 

5 declarații FABULOASE ale lui Ilie Dumitrescu: „Și când duc gunoiul am un stil al meu” + ce sfat tulburător a primit de la mama sa: „La două zile a murit”

Ilie Dumitrescu, dat pe spate de Marius Șumudică: „Senzațional! Extraordinar!”

Ilie Dumitrescu a răbufnit în direct: „Mi-e silă! Stai puțin, cum să-ți bați joc așa?!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
muzzi1
muzzi1  •  17 Ianuarie 2024, 11:34
Postat de Florin Grigore pe 06 Ianuarie 2021, 11:51

Cum Sir Ilie, i ai luat toata punga cu cirese ? Ce badaran =))))))

dupa cum poveste incantata domna Budeanu de o trec furnicaturile ***, cred ca nu numai punga de cirese i-a luat-o, ci si geanta ***! :D

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

muzzi
muzzi  •  21 Iunie 2021, 08:29

imi place de don Giovanni, ca el nu se dezminte! voia sa dea spaga la soferul de taxi 2-3 lire! bre, nea Giovanni, tot nu ai invatat dupa atatia ani ca ce dadeai matale era bacsis, nu spaga? spaga o dai cand vrei sa obtii ceva, bacsisul il dai dupa ce ai obtinut ceva, drept multumire!si daca esti scartan, nu il dai! da spaga la ospatar el dom`le! asta inseamna sa fii mafiot! oare ce ii facilita in schimb ala de ii parca masina, ca parca si lu` ala ii dadea spaga!

171875491077582
Costel Chelaru  •  06 Ianuarie 2021, 12:14

La multi ani Ilie!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează