FOTBAL  »  Superliga  »  ANIVERSARE

Ilie Dumitrescu la 51 de ani! 5 declarații FABULOASE: „Și când duc gunoiul am un stil al meu” + ce sfat tulburător a primit de la mama sa: „La două zile a murit”

Articol de GSP - Publicat luni, 06 ianuarie 2020 09:13

Ilie Dumitrescu, fost atacant al Stelei și în Generația de Aur , a împlinit astăzi 51 de ani.

Personaj carismatic, Ilie Dumitrescu a dat de-a lungul timpului mai multe declarații impresionante. Iată 5 dintre ele, EXCLUSIV pentru GSP.

Ce sfat i-a dat mama sa înainte să moară

„Mama, Dumnezeu s-o ierte, mi-a zis un lucru pe care n-o să-l uit niciodată. «Să mori nu e un lucru fantastic, e chiar foarte uşor. Fantastic e să-ţi trăieşti viaţa aşa cum vrei, să faci în viaţă tot ceea ce îţi place şi ceea ce simţi». După două zile, ea a murit. Iar ăsta a devenit crezul meu. Să mă simt bine, să mă gîndesc mereu la mine”

E vorba de stil şi, repet, de ce mi-a spus mama, să fac ce îmi place şi ce simt. Să mă simt eu bine. Eu, şi cînd duc gunoiul, trebuie să fiu îmbrăcat cu un anume stil. Aşa mi-e mie bine - Ilie Dumitrescu

Când a început pasiunea pentru pictură

„Nu pot să spun că am fost pasionat de pictură. Mulţi poate că ar spune asta, că de mici iubeau arta, tablourile. Eu nu vreau să fiu ipocrit. E ceva ce mi-a venit pe parcursul vieţii. Am fost în multe ţări, am intrat în multe case de oameni bogaţi. Am învăţat că în orice locuinţă trebuie să existe un tablou, un obiect vechi, care să-ţi înnobileze casa. La noi sînt oameni care au maşini de milioane şi n-au un tablou pe pereţi. Dar pasiunea pentru pictură, pentru artă în general, o am de cînd am cumpărat Hanul cu Tei”

„Visul meu a fost să fiu antrenor la Steaua”

„Sunt foarte mulți antrenori ca își doresc să ajungă la Steaua. Eu am avut un vis! Visul meu a fost fiu și antrenor la Steaua. Eu am crescut de la 8 ani și jumătate la Steaua. Mi-am dorit să-mi închei și cariera tot aici. Și mi-am dorit foarte mult să fiu antrenor pentru că iubesc clubul. Acolo m-am dezvoltat ca persoană, m-am format ca om. Steaua mi-a dat totul în viața asta! Doream să fac performanță”

„Era o creolă superbă! Cum să neg așa ceva? Eram important, eram pe prima pagină a unui tabloid”

Despre o aventură în perioadă când evolua în Anglia: „N-a fost nimic inventat pentru că s-a întâmplat. N-am fost combinat, doar am ieșit cu ea. Era o tipă deosebită. Arăta foarte bine. Superbine tipa! Era o combinație reușită. Era o creolă superbă. Chiar s-a întâmplat. Am intrat în vestiar după chestia asta și toată lumea m-a aplaudat. M-au apreciat. Era o glumă între noi. Cum să neg așa ceva? S-a întâmplat. 

Era nevasta unui polițist, dar nu era șeful poliției din Londra. Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi». N-am mai sunat-o niciodată. A fost o chestie de viață. În momentul în care apari pe prima pagină într-un tabloid în Anglia trebuia să fii o persoană importantă. Un jucător de top! Iar în România atunci nu existau paparazzi. Dacă aveam educația de acum, mă feream, eram mai discret

Cum arată acum o zi din viaţa lui Ilie Dumitrescu?

Într-un interviu din 2011. „Fooooarte liniştită. Mă trezesc pe la ora 10.30. Apoi mănînc un iaurt, fructul de la o rodie şi un toast bio, din făină neagră, făcut în casă. Femeia face pâine în casă. Am zis femeia în sensul de bucătăreasă, nu de prietena mea. Că eu aşa consider că femeia e femeie, mă refer la cea cu care trăieşti, şi bucătăreasa e bucătăreasă. Că doar nu faci dragoste cu iubita căreia îi miroase părul a prăjeală. Aţi priceput la ce mă refeream, da? Merg să înnot la Raddison. Nu concep ziua fără înot. Apoi vin la Hanul cu Tei, unde mă simt în largul meu printre toate picturile astea. Seara merg la emisiune la Digi”
 

Citește și: 

EXCLUSIV Asta e ultima! Un alt titular de calibru, propus de Dinamo la FCSB: „Gigi, nu te interesează?” + Neicuțescu a fost la un pas de Craiova

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
zorro5
zorro5  •  06 Ianuarie 2020, 21:11

Un jucator de exceptie, un talent inascut ! ; probabil ca i-a placut sa traiasca bine si sa profite de o viata boema,...astfel nu explic faptul ca s-a retras la doar 28 de ani din fotbal !!! ; ca om nu imi place in mod deosebit deoarece ii place sa epateze ! ; nu mi-a placut deloc remarca sau mai bine zis comparatia intre bucatareasa si femeia din patul lui !!! ; acum cativa ani, am fost la Hanul cu Tei,..doar in trecere, l-am vazut si chiar am vrut sa-l felicit, mai ales pentru meciul cu Argentina din 1994 ; a vazut ca ma uitam la el si ca as fi dorit sa-i spun ceva ; m-a ignorat total, vorbea cu o doamna despre faptul ca nu are leustean si marar destul - banuiesc ca doamna era probabil sefa bucatarilor ; era vara si era imbracat ca atare, pantofi eleganti, nu purta ciorapi, o camasa eleganta cu un pantalon mulat ; recunosc ca avea un trup perfect !!! ; lasand descriera sumara facuta, mi s-a parut un tip arogant si plin de sine, contrastand enorm cu ceea ce vrea sa para la emisiunile de la DIGI !!! ; dar eu nu il analizez ca fizionomie, gesturi, etc si nu vreau sa-l critic, eu imi voi aminti mereu de jucatorul de fotbal IMENS care a fost !!!, si cata bucurie ne-a adus noua suporterilor nationalei si ai Stelei !!!

192486884818821
Mihnea Ilie  •  06 Ianuarie 2020, 16:36
Postat de Octavian Calin pe 06 Ianuarie 2020, 14:33

corect ,asa e

E putin prostutz..doar...si increzut...se crede chiar Cult,am senzatia!

bigbolo
bigbolo  •  06 Ianuarie 2020, 16:00

Ilie, un snob clasic!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează