FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Începe calvarul lui Dragoș Nedelcu » Cei 7 pași de urmat până la revenirea pe teren

Dragoș Nedelcu a fost operat în weekend // foto: Instagram @ dragosnedelcu
Dragoș Nedelcu a fost operat în weekend // foto: Instagram @ dragosnedelcu

Articol de , - Publicat luni, 22 iunie 2020 08:00

FCSB. Dragoș Nedelcu (23 de ani) a fost operat în weekend după ruptura ligamentului încrucișat anterior și a meniscului exterior de profesorul Pier Paolo Mariani, şi va lipsi cel puţin 6 luni de pe teren.

Ultimele minute ale partidei din Gruia cu CFR Cluj nu vor fi uitate prea curând de Dragoș Nedelcu. Jucătorul de 23 de ani a căzut prost la un duel cu Mateo Susici, iar verdictul medicilor a fost crunt după rezultatele RMN-ului: ruptura ligamentului încrucișat anterior și a meniscului exterior.

Dragoș a plecat sâmbătă dimineață la Roma, fiind operat imediat la Clinica Villa Stuart. De intervenția chirurgicală s-a ocupat renumitul profesor Pier Paolo Mariani. 

Acesta a fost cel care l-a operat și pe Florin Tănase, dar și alte sute de celebrități, ca Totti, Nesta, Insigne, Mexes sau Miccoli. Costul operației? 20.000 de euro, sumă pe care au plătit-o oficialii FCSB-ului.

Operația de refacere a ligamentului a decurs fără probleme, iar după ce s-a trezit, Nedelcu a petrecut câteva ore alături de iubita sa, Aza Gabriela, care l-a însoțit pe jucător în capitala Italiei.

Dragoș a fost vizitat de profesor și de colaboratorii acestuia, iar din momentul de față are de respectat un program de recuperare extrem de strict, pe care Gazeta Sporturilor vi-l prezintă.

PASUL 1: 21-30 iunie

În aceste zece zile își va petrece marea majoritate a timpului în pat, iar în fiecare zi, cel puțin o dată, va fi nevoit să-și pună pe picior o pungă cu gheață pentru a reduce în mod natural inflamația genunchiului. 

Nu este nevoit să mai ia antibiotice sau antiinflamatoare. În plus, în fiecare zi va avea parte de exerciții de stimulare electrică a mușchiului pentru ca acesta să nu se atrofieze.

PASUL 2: 1-15 iulie

Asistenții profesorului Mariani îi vor scoate firele de la operație. Atunci va avea primul control amănunțit, i se va face un RMN și i se va întocmi un nou dosar medical. Va ajunge la București și va începe primele exerciții de mișcare a piciorului și primele exerciții de fizioterapie și kinetoterapie, cu doi specialiști italieni. 

Acesta e momentul în care Nedelcu va putea să meargă, dar numai cu ajutorul cârjelor.

PASUL 3: 16 iulie - 14 august

Pe 16 iulie fotbalistul va renunța la cârje și va fi obligat de către medici să calce în picior cu toată forța, chiar dacă simte dureri. Se va întoarce în Italia și va avea parte de un control amănunțit al doctorului Pier Paolo Mariani, i se vor modifica exercițiile pe care le are de făcut, la o intensitate superioară celor de până atunci și va merge la înot pentru întărirea mușchilor.

PASUL 4: 15 august - 18 septembrie

Dragoș o să revină la București cu un dosar medical complet și cu indicații complete pentru tot ce are de făcut pentru continuarea recuperării. În această perioadă, aici va putea să înceapă și exercițiile ușoare pe bicicletă, dar și să le continue pe cele pe care le face deja. De recuperarea fotbalistului se va ocupa Ovidiu Kurti, la baza din Berceni.

PASUL 5: 19 septembrie - 16 octombrie

Un medic din Italia va veni special la București pentru a vedea cum decurge recuperarea fundașului. Acesta va avea parte de un RMN detaliat, îi va fi stabilit un nou program de fizioterapie și i se vor modifica exercițiile de refacere pe care le are de executat în fiecare zi.

PASUL 6: 17 octombrie - 20 noiembrie

Din acest moment, Nedelcu va începe intensificarea exercițiilor în sala de forță și alergări ușoare pe terenul de antrenament, o activitate modestă din punctul de vedere al alergărilor. Nu va avea dreptul să participe la antrenamente la intensitate maximă, alături de restul jucătorilor, programul său, în mare parte, fiind cel din sală.

PASUL 7: revenirea pe teren

E programată pentru luna decembrie. Va avea nevoie de alte două, trei săptămâni de pregătire, cot la cot cu colegii săi, înainte de a putea intra într-un meci oficial. Perioada de recuperare poate să fie chiar mai lungă de atât, în funcție de cum reacționează organismul fotbalistului.

Cum se produc rupturile de ligamente

  • schimbări rapide de direcție 
  • opriri bruște 
  • decelerări bruște în timpul alergării 
  • aterizare incorectă din săritură 
  • contact/impact direct, precum tackling-ul

1,2 milioane de euroeste cota de piață a lui Dragoș Nedelcu, fotbalist ce mai are contract cu FCSB până în iunie 2022

Bogdan Vintilă: „Cât timp mai avem șanse, vom lupta pentru titlu!”

Citește mai multe știri despre FCSB:

FCSB - GAZ METAN 2-2. Gigi Becali face prima mutare a verii: „Am vorbit cu el, vrea să vină” » Salariul pe care i l-a pregătit

FCSB - GAZ METAN 2-2. Resemnat, Gigi Becali a anunțat ce urmează pentru FCSB: „Nu pot să înțeleg un lucru”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
remarque
remarque  •  22 Iunie 2020, 12:02

Nedelcu e un jucator fara nerv, fara ambitie, fara forta. Dar asta nu inseamna ca se bucura cineva de necazul lui. Ii doresc sanatate si sa mediteze cu folos in perioada asta de covalescenta. Poate suferinta il caleste si il transforma in fotbalist. Deocamdata e balerin.

1123767114627735
Dan Tarta  •  22 Iunie 2020, 11:12

Fotbalisti vopsiti la Viitorul pe care ii prinde rugina la fcsb sau prin alte locuri la fel de umede ! (Si in Scotia plus foarte mult )

cri5ti
cri5ti  •  22 Iunie 2020, 09:16

Fotbalistul cu picioare de sticla.. el și cu Filip.. se accidentează când strigi la ei

Vezi toate comentariile (5)
Comentează