FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // INCREDIBIL! Ăsta este secretul lui Bogdan Vintilă! Cum l-a blocat pe Becali pentru ca FCSB să își revină în Liga 1!

Articol de , - Publicat sambata, 28 septembrie 2019 00:02

Bogdan Vintilă a obținut acceptul lui Becali pentru ca jucătorii de la FCSB să nu mai fie mutați pe poziții pe care n-au mai jucat, cu care nu sunt obișnuiți. De când patronul n-a mai experimentat nicio idee proprie, echipa nu a pierdut: are trei victorii și un egal. 

FCSB și-a revenit după un început dezastruos al sezonului, în care ajunsese pe ultimul loc, și a bifat trei victorii în patru partide, inclusiv succese contra Craiovei și a Viitorului, două formații dintre cele mai bune din campionat.

Ce s-a schimbat în club față de momentul în care roș-albaștrii dețineau "lanterna"?

Se mai joacă și el, dar nu mai inventează

Becali a rămas implicat în toate deciziile majore, păstrează în continuare dreptul de veto la alcătuirea echipei de start și la alegerea schimbărilor din timpul meciurilor, doar că noul antrenor, Vintilă, a căpătat dreptul de a institui un criteriu pe care Bogdan Andone și Vergil Andronache nu-l aveau: Gigi nu-i mai mută pe fotbaliști pe posturi străine, pe care ei nu au evoluat în mod obișnuit. 

Adică nu se repetă improvizații precum trecerea mijlocașului ofensiv Salomao fundaș stânga, utilizarea închizătorului Ovidiu Popescu ca fundaș dreapta, transformarea lui Oaidă dintr-un mijlocaș defensiv într-o extremă. 

Fiecare om din lot își păstrează poziția pe care s-a specializat, indiferent de comentariile și de preferințele patronului. 

Fără titulari, și-a permis reprofilări în Cupă

Sigur, mai există excepții provocate de starea lotului. În partida cu Metaloglobus a fost odihnit fundașul stânga titular, Panțâru, și a evoluat în locul său "lateralul" dreapta Valentin Crețu, mutat, așadar, pe partea opusă celei pe care e folosit în general.

Vintilă a apelat la o reprofilare fiindcă nu avea alt fotbalist disponibil pentru partea stângă a apărării, grecul Soiledis fiind accidentat. Stângaciul adus de la Botoșani e în recuperare după o leziune musculară. 

La fel a procedat antrenorul pentru completarea defensivei. Fără stoperii titulari, Planici și Iulian Cristea, l-a titularizat pe bulgarul Ciorbadjiski și l-a lipit lângă el pe Claudiu Belu, un fundaș dreapta utilizat de data asta ca stoper.

Vintilă a mizat pe faptul că Metaloglobus nu era un adversar în stare să preseze defensiva FCSB, iar Belu constituia, oricum, o soluție bună pentru atac, din moment ce e un apărător capabil să paseze, cu o tehnică peste aceea a unui stoper obișnuit.

Contra unei divizionare "B", micile reprofilări au funcționat, vicecampioana a câștigat lejer, cu 2-0. În campionat vor reveni titularii clasici și va intra din nou în vigoare criteriul păstrării fotbaliștilor după "calificarea" fiecăruia, fără să-și mai verifice Becali fanteziile tactice în practică.

„Crețu e tot fundaș lateral, nu contează atât de mult că n-a mai jucat pe dreapta, a fost pe stânga. Iar Belu are calități și pentru un fundaș central, are fizic bun, are deprinderi de apărător”
Bogdan Vintilă, antrenor FCSB

„Mie mi se pare evident progresul de când a fost adus Vintilă. Fără el, cred că FCSB ar mai fi avut șanse mici să prindă play-off, la cum se prezenta echipa în trecut. Indiferent de implicarea lui Becali în alcătuirea echipei, Vintilă îi antrenează pe jucători zi de zi, el influențează prestația FCSB prin ciclul săptămânal de pregătire”
Ilie Dumitrescu, la DigiSport

„Nea Gigi, nu pot să fiu vârf!”

Bogdan Andone și Vergil Andronache, predecesorii lui Vintilă, n-au reușit să-l influențeze suficient pe Becali și au fost obligați să ia câteva decizii surprinzătoare, care au subminat echipa. 

În afara titularizării uimitoare a lui Salomao ca fundaș stânga, Gigi a trecut și peste rugămintea unui jucător, nu doar peste negocierile cu antrenorii. Florin Tănase l-a implorat să-l lase să joace doar în linia de mijloc, indiferent de sistem: "Nu mă simt bine ca vârf, nici nu pot să joc cu spatele la poartă, așa cum cere postul de atacant!". 

Becali a mai ignorat rugămintea, l-a trimis pe "Tase" ca număr 9 când a fost accidentat Gnohere și i s-a părut lui că Tănase ar fi un vârf mai bun decât e Hora.  

PUBLICITATE » VIDEO GHID COMPLET EXPLICĂM UN NOU TIP DE PARIU: CUM SĂ PARIEZI ÎMPOTRIVA ALTOR JUCĂTORI

Citește și:

Manea e „dușmanul” CFR, la câteva luni după ce lua titlul! Cum s-a ajuns la declarațiile aspre ale jucătorului despre echipa lui Dan Petrescu

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (36)
danut1971
danut1971  •  29 Septembrie 2019, 11:26
Postat de Rahat Cu Perja pe 28 Septembrie 2019, 17:44

Le a marit doza de tamaie si apa sfintita. Preparator duhovnicesc. Despre coliva....nimic?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andrei.f
andrei.f  •  29 Septembrie 2019, 05:52

In socialism, echipa armatei, Steaua, era condusa de Halagian, Ienei. In capitalism, de un cioban !

loko1
loko1  •  28 Septembrie 2019, 20:42
Postat de danut1971 pe 28 Septembrie 2019, 17:45

va urma prima infrangere a fcsbsprebe la clinceni si pe urma cu dinamo!ha ha ha

Se repetă cazul Bunică ,de la Gloria Buzău,care a dat gol din greșală,la meci aranjat.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează
Close