FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

E bun, dar nu îl vede Becali » Patronul a scos din echipă unul dintre cei mai buni atacanți din campionat!

Claudiu Keșeru a pasat decisiv în cel mai recent meci jucat de FCSB, 3-2 cu Chindia // foto: Imago Images
Claudiu Keșeru a pasat decisiv în cel mai recent meci jucat de FCSB, 3-2 cu Chindia // foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat joi, 17 februarie 2022 08:06 / Actualizat joi, 17 februarie 2022 09:10

Claudiu Keșeru (35 de ani) are 5 goluri marcate în 10 meciuri prinse ca titular și un index InStat care îl recomandă drept unul dintre cei mai buni atacanți din campionat. Keșeru rămâne o soluție de rezervă la FCSB, fiindcă Gigi Becali nu mai e încântat de el și abia așteaptă să i se termine contractul.

Randamentul bun nu e de ajuns ca să rămâi un fotbalist important la FCSB. Dacă nu ești foarte tânăr, ca să poți fi vândut cu un profit, trebuie să fii un fotbalist fantastic, să marchezi meci de meci și să decizi toate victoriile pentru ca Becali să te mai considere titular.

Claudiu Keșeru a fost doar bun de la revenirea în campionatul românesc, motiv pentru care a devenit o rezervă la care Gigi mai apelează doar în situațiile de criză.

„E sclavie!” » Fostul atacant de la FCSB și Farul își strigă durerea: „M-am accidentat grav, clubul m-a abandonat, nu m-a plătit din iulie 2021, iar acum a intrat în insolvență”
INSOLVENȚĂ
„E sclavie!” » Fostul atacant de la FCSB și Farul își strigă durerea: „M-am accidentat grav, clubul m-a abandonat, nu m-a plătit din iulie 2021, iar acum a intrat în insolvență”

Claudiu Keșeru, printre cei mai buni atacanți din Liga 1. Surpriza Roman II

Conform monitorizării InStat, Keșeru e unul dintre cei mai buni atacanți din campionat. Cel mai mare index îl are, într-un mod surprinzător, Mihai Roman II, de la FC Botoșani, un fotbalist care a lipsit de pe teren aproape doi ani din cauza unor probleme avute la inimă! El a petrecut pe teren doar 317 minute de când medicii i-au permis să joace din nou fotbal și a marcat 3 goluri în campionat.

Al doilea în clasamentul acesta e Betancor, spaniolul pe care Hagi l-a adus astă-vară de la Voluntari. Urmează Ianis Stoica, unul dintre copiii-minune ai lui Becali, cu 6 goluri în sezonul acesta. Stoica are 19 ani și a jucat în 20 de partide, dintre care patru au fost bifate din postura de titular.

Keșeru e al patrulea și după el vine Markovic, alt jucător tânăr, unul pe care Universitatea Craiova a reușit să-l reabiliteze după un sezon în care îl trimisese la Clinceni sub formă de împrumut. Markovici a jucat puțin în Ilfov, încurcat fiind mai ales de kilogramele în plus pe care le-a avut în tot timpul.

Prestațiile bune ale lui Keșeru sunt evidențiate și în InStat, și ca raport între meciuri și goluri. El a fost titular de zece ori și a înscris de cinci ori. Nu a mai jucat un meci întreg de la mijlocul lunii octombrie, de când Becali a hotărât că nu e indispensabil Claudiu, deci ar fi mai bine să-i facă loc unui tânăr pe care ar putea să-l vândă la un moment dat. La 35 de ani, Keșeru nu mai poate fi vândut nicăieri.

Cei mai buni atacanți din Liga 1:

NumeIndex InStat
M. Roman II243
Betancor223
I. Stoica218
Keșeru217
Markovic216

* Indexul InStat reprezintă o medie a tuturor parametrilor relevanți monitorizați în meciuri

Keșeru mai rămâne doar patru luni la FCSB

Keșeru va trebui să-și caute alt club ca să-și continue cariera. Contractul lui cu FCSB o să expire la finalul acestui sezon și e clar că nu o să mai fie păstrat. Ar mai putea schimba situația numai dacă ar bifa niște performanțe cu adevărat grozave în timpul care i-a mai rămas. 

Becali a căutat să-l dea afară încă din iarna aceasta, însă atacantului i-ar fi fost greu să plece, ar fi însemnat ca el să rămână în afara fotbalului până la vară. Regulamentul FIFA nu le permite fotbaliștilor să bifeze mai mult de două legitimări într-un sezon și Claudiu a fost deja la Ludogorets și la FCSB. 

Pe Gigi îl deranjează și salariul jucătorului, 25.000 de euro lunar, o sumă pe care patronul o consideră prea mare acum. Gigi a povestit că a și avut o discuție despre bani cu fotbalistul lui: „Am vorbit cu Keșeru și mi-a zis că nu pentru bani a insistat să rămână la FCSB, că el are milioane de euro și nu mai e interesat de bani, dar că vrea să joace mai des”. În etapa trecută, cu Chindia, Claudiu a prins pe teren ultimele 42 de minute. 

Becali l-ar fi dat afară și pe Falcao

InStat grupează jucătorii în categorii, în funcție de post și de index. Cu indexul 217, Keșeru e aproape la egalitate cu Falcao în sezonul acesta. Columbianul are 216. Supergolgeterul sud-american are 36 de ani și joacă la Rayo Vallecano acum, una dintre revelațiile stagiunii în Spania. 

Micul club din Madrid se află pe poziția a 11-a, la mijlocul clasamentului, deși și-a propus doar să lupte pentru evitarea retrogradării. Ca și Keșeru, Falcao nu e titular. A fost folosit în 15 meciuri, însă numai de 7 ori din start, și a marcat 5 goluri, exact câte a înscris și Claudiu.

Mai multe știri din Liga 1: 

Echipa din Liga 1 a anunțat noua conducere tehnică » Antrenorul este debutant în Liga 1

Edi Iordănescu, despre posibila venire a lui Neubert la națională: „O discuţie principială, nu o ofertă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
emil1986
emil1986  •  17 Februarie 2022, 14:05

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valentindragobete
valentindragobete  •  17 Februarie 2022, 11:51

Nasol cu tine este daca ai frați sau urmasi altfel " tot inainte " ca pionierii !

roost.eradevar.at
roost.eradevar.at  •  17 Februarie 2022, 11:25

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează