FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB își ia adio de la Arena Națională! UEFA le dă interzis roș-albaștrilor pe cel mai mare stadion al țării

3.416 zile au trecut de când Arena Națională din București a fost inaugurată, 6 septembrie 2011, când s-a disputat meciul România - Franța 0-0 +28   FOTO
3.416 zile au trecut de când Arena Națională din București a fost inaugurată, 6 septembrie 2011, când s-a disputat meciul România - Franța 0-0

Articol de , - Publicat luni, 11 ianuarie 2021 07:27 / Actualizat luni, 11 ianuarie 2021 07:43

FCSB va mai juca doar șase meciuri pe cel mai mare stadion al țării, care de la mijlocul lunii martie va intra în reparații generale, iar din aprilie va fi predat în gestionare exclusivă către UEFA. 

Chiar dacă s-au rezolvat problemele la acoperișul celui mai mare stadion din România, iar alte necazuri cu gazonul nu mai sunt în acest moment, cei de la FCSB s-au pus pe dat telefoane în găsirea unei arene pe care să joace finalul sezonului regulat, dar și toate meciurile de acasă din play-off! 

Motivul e simplu! Oficialii UEFA au anunțat Primăria București că vor să gestioneze în exclusivitate Arena Națională începând cu luna aprilie 2021, în vederea organizării Campionatului European din vara acestui an, astfel că FCSB ar trebui să joace în exil șapte meciuri din Liga 1, dar și unul sau două din Cupa României.

Din martie se pune lacătul pe stadion 

„În luna aprilie va fi predată Arena Naţională către UEFA! E timp ca să remedieze anumite lucruri care nu sunt tocmai în regulă. Ar fi păcat să avem probleme la un stadion atât de nou cum e Arena Naţională. Cred că ultimul meci care se va juca pe Arenă va fi în martie. Primăria Capitalei va avea o lună să facă ultimele retuşuri ca atunci când va fi preluat de UEFA să fie în cele mai bune condiţii. În aprilie trebuie predat către UEFA pentru Campionatul European”, a spus Gică Popescu, consilierul onorific al premierului Florin Câțu, la TV TelekomSport. 

Din informațiile pe care Gazeta Sporturilor le are în acest moment, de la mijlocul lunii martie nu se va mai putea juca absolut nimic pe Arena Națională. Astfel, confruntarea cu Gaz Metan Mediaș, programată pe 6-7 martie, ar fi ultima pentru FCSB la București. Iar meciurile de foc cu CFR Cluj și Universitatea Craiova, pe care roș-albaștrii le aveau programate pe teren propriu, trebuie disputate pe alte stadioane decât Arena Națională.

FCSB joacă la Giurgiu, Pitești, Tg. Jiu sau Buzău 

Oficialii celor de la FCSB au mai multe variante pentru a juca viitoarele meciuri. Cea mai la îndemână este la Giurgiu, acolo unde Gigi Becali are o relație foarte bună cu patronul Ioan Niculae, dar și la Pitești, acolo unde roș-albaștrii au mai jucat în trecut. 

În acest moment, se mai ia în calul posibilitatea ca meciurile să se joace pe stadionul de la Tg. Jiu, dar și la Buzău. Nu este exclusă nici varianta Voluntari. Până acum, FCSB nu a făcut nicio adresă oficială către Liga Profesionistă de Fotbal sau către Federație, în care să anunțe unde își va muta "casa" pentru următoarele trei luni. 

E clar că variantele "Ilie Oană" sau "Ion Oblemenco" sunt din start excluse, chiar dacă suporterii Petrolului și ai Craiovei nu ar avea cum să protesteze, meciurile fiind fără spectatori, dar Becali nu ar vrea să creeze o tensiune suplimentară.

3.416 zileau trecut de când Arena Națională din București a fost inaugurată, 6 septembrie 2011, când s-a disputat meciul România - Franța 0-0

12,5 milioane de euroa alocat Primăria Capitalei din buget pentru Euro: bani pentru spații de vizionare, activități comerciale, fan-zone, promovare, experiență spectatori, mobilitate, siguranță și securitate

Ce meciuri mai joacă FCSB pe Arena Națională

  • Etapa 16, FCSB - Astra 
  • Etapa 18, FCSB - FC Voluntari 
  • Etapa 20, FCSB - Poli Iași
  • Etapa 22, FCSB - Clinceni 
  • Etapa 24, FCSB - Chindia 
  • Etapa 26, FCSB - Gaz Metan

Ce meciuri va juca FCSB pe alt stadion

  • Etapa 28, FCSB - CFR Cluj 
  • Etapa 30, FCSB - CS Universitatea Craiova
  • 5 meciuri din play-off-ul Ligii 1
+24 FOTO

FCSB, cel mai des gazdă pe Arena Națională 

Până acum, pe Arenă au avut loc 240 de meciuri. Echipa care a fost cel mai des gazdă e FCSB, de nu mai puțin de 153 de ori, ceea ce înseamnă aproape 65%. Dinamo are doar 40 de meciuri, iar echipa națională 26. 

Alte echipe care au mai ales acest stadion: Rapid, Oțelul, Astra, dar el a găzduit și finale de Cupa României, de Cupa Ligii sau Supercupa României. 

Aici au fost organizate și 3 concerte: Red Hot Chili Peppers (2012), Depeche Mode (2013), King of Leon (2017), dar și alte evenimente: Congresul Alianței USL (2012), anunțarea candidaturii lui Victor Ponta (2014) și prezentarea trofeelor de Grand Slam pe care Halep le-a câștigat în 2018 și 2019.

Primăria Generală schimbă gazonul pe Arena Națională

Surse din cadrul Primăriei Capitalei au dezvăluit că în momentul în care Arena Națională se va închide, înainte să fie predată la UEFA va începe și schimbarea gazonului. Care nu va mai fi unul sută la sută natural, ci unul hibrid. 

"Alegerea unui gazon hibrid vine pe trendul încălzirii globale. În România, ca să ai evenimente fotbalistice de calitate, trebuie să le joci pe gazon hibrid. Rata de supravieţuire a gazonului este mult mai bună, uzura este mai scăzută. Un gazon natural supravieţuieşte dacă se joacă pe el până în 40 de meciuri într-un sezon. Dacă se joacă peste 40, trebuie schimbat", spune Florin Șari, manager proiect Euro 2020.

Ce meciuri se vor juca la București la EURO

  • 14 iunie: Austria - Macedonia de Nord (18:00) 
  • 18 iunie: Ucraina - Macedonia de Nord (15:00)
  • 22 iunie: Ucraina - Austria (18:00) 
  • 29 iunie: optime de finală (21:00)

VIDEO Imagini din cantonamentul lui FCSB » Jucătorii trag tare la antrenament

Citește și alte știri despre FCSB: 

Gigi Becali, explicații despre clauza ilegală din contractul lui Haruț: „E o regulă la FCSB! I-am spus băiatului”

Denis Haruț a refuzat-o pe FCSB și l-a câștigat pe Valeriu Iftime: „Nu e ca Moruțan și Miron, care au semnat ca împușcați”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
manutd.steaua
manutd.steaua  •  11 Ianuarie 2021, 13:18
Postat de stelistnufcsbist1947 pe 11 Ianuarie 2021, 11:18

Eu stiu ca CFR, Craiova, Astra, UTA, Dinamo, Botosani, Viitorul, Iasi, Arges, Gaz Metan, Clinceni, Voluntari au stadioanele proprii, cred ca am enumerat cam toata liga 1. Steaua nu a fost niciodata echipa ilfoveana dupa cunostintele mele. Identitatea Stelei se leaga strans de complexul sportiv Steaua, de Bulevardul Ghencea, de linia 41 (daca stii ce e aia). Daca cerseam liga 1, probabil eram bagati direct in liga a 2-a cum s-a facut cu CSU Craiova, noi am luat-o de jos din liga a 4-a. Sunt sute, mii de echipe finantate din bani publici in tara asta, prin primarii, care nu au nici 10% din brandul si istoria Stelei, asa ca lasa-ma cu "cersitul".

Steaua nu a retrogradat vreodata si nici n-ar trebui sa fie un club care pierde din istorie,sau joaca pe 0,1% din banii statului! Cautati hotii la Csa si vedeti ce-au facut cu banii intre 1998 si 2003,sau ati fost promovati din "ultrasi" in "generali"?

manutd.steaua
manutd.steaua  •  11 Ianuarie 2021, 13:14
Postat de stelistnufcsbist1947 pe 11 Ianuarie 2021, 11:18

Eu stiu ca CFR, Craiova, Astra, UTA, Dinamo, Botosani, Viitorul, Iasi, Arges, Gaz Metan, Clinceni, Voluntari au stadioanele proprii, cred ca am enumerat cam toata liga 1. Steaua nu a fost niciodata echipa ilfoveana dupa cunostintele mele. Identitatea Stelei se leaga strans de complexul sportiv Steaua, de Bulevardul Ghencea, de linia 41 (daca stii ce e aia). Daca cerseam liga 1, probabil eram bagati direct in liga a 2-a cum s-a facut cu CSU Craiova, noi am luat-o de jos din liga a 4-a. Sunt sute, mii de echipe finantate din bani publici in tara asta, prin primarii, care nu au nici 10% din brandul si istoria Stelei, asa ca lasa-ma cu "cersitul".

Eu cred ca ***! Mare parte din echipele enumerate de tine,nu au stadion,platesc chirie! :)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lupu68
lupu68  •  11 Ianuarie 2021, 12:40
Postat de Paulus pe 11 Ianuarie 2021, 11:08

Păi tu ești un prost. Cum să spui ceva mai bine ca altcineva? Ar trebui ca ăla să fie mai prost ca tine, ceea ce e un pic cam greu. În altă ordine de idei, titlul gazetei e "FCSB își ia adio de la Arena Națională." Nicidecum ce a scris confratele tău FîCîSîBî-ist. Suferiți de mania persecuției? *** medic!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează