FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Cristea merge la medicul care i-a greșit operațiile lui Panțîru! » Cine acoperă costurile intervenției + Când îl așteaptă FCSB pe teren

Cristea s-a „rupt” la națională, în Muntenegru - România 2-0 // foto: GSP
Cristea s-a „rupt” la națională, în Muntenegru - România 2-0 // foto: GSP

Articol de , , - Publicat luni, 13 iunie 2022 07:54 / Actualizat luni, 13 iunie 2022 10:15

Iulian Cristea (27 de ani) a plecat în Italia pentru a suporta o intervenție chirurgicală după ce a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate. Doctorul care îl va opera este Pier Paolo Mariani, cel din cauza căruia Ionuț Panțîru a fost nevoit să suporte o absență de pe gazon de peste un an.

FCSB nu se va putea baza pe Iulian Cristea până la finalul anului 2022. Accidentarea suferită în debutul meciului Muntenegru - România 2-0 a avut un verdict crunt pentru jucătorul vicecampioanei: ruptură a ligamentelor încrucișate.

S-a luat decizia ca el să fie trimis în Italia, pentru a fi operat de un doctor care e renumit în această țară, Pier Paolo Mariani. La el au suportat intervenții și alți jucători ai roș-albaștrilor, printre care Nedelcu și Florin Tănase, care au revenit repede pe gazon.

MM Stoica a întrerupt abrupt dialogul Samuilă - Reghecampf: „Lipsă de respect! Fac anunțul acum”
FCSB
MM Stoica a întrerupt abrupt dialogul Samuilă - Reghecampf: „Lipsă de respect! Fac anunțul acum”

Ionuț Panțîru l-a ales pe Codorean a doua oară

În schimb, cu acest medic italian FCSB are și o experiență, de dată mai recentă, în care unui fotbalist i s-a greșit operația și a avut nevoie de o perioadă de pauză extrem de lungă, ba chiar de o altă operație, în România, realizată de Ionuț Codorean. E vorba despre Panțîru.

Acesta s-a accidentat grav în aprilie 2021 și a mers la Mariani, care i-a dat asigurări că va reveni pe gazon foarte rapid, în decurs de cel mult 3 luni. Însă verdictul acestuia a fost infirmat, după care s-a operat din nou, la același doctor, și a pățit la fel

Recuperarea promisă n-a fost confirmată de ceea ce a urmat în cazul său și a trebuit să revină pe masa de operație.

De această dată a renunțat să încerce iarăși la același doctor din Italia și, în urmă cu 3 luni, a apelat la Ionuț Codorean. „Eu am procedat la o reconstrucție de cartilaj, pe care am efectuat-o cu un implant de cartilaj din colagen. Durata intervenției a fost de circa 75 de minute. Va avea nevoie de o perioadă de reabilitare care poate dura 6-7-8 luni. 

Fac aproape zilnic acest gen de intervenții, dar sunt mai rare în cazul sportivilor de performanță. În condiții obișnuite, aceștia ajung rar la o leziune atât de mare a cartilajului, care să necesite implant, datorită faptului că durerile debutează mai devreme, atunci când leziunile sunt încă mici. La Panțîru a fost vorba despre un traumatism foarte puternic”, a explicat Codorean.

FCSB îl vrea pe Cristea apt pentru play-off

În schimb, în cazul Iulian Cristea, s-a ales tot varianta Pier Paolo Mariani. Iar costurile vor fi achitate de FRF.

3 ani și jumătateau trecut de când Iulian Cristea a venit la FCSB, fiind adus de la Gaz Metan în ianuarie 2019

Foarte probabil, perioada de reabilitare va fi de cel puțin 6-7 luni, ceea ce înseamnă, automat, că va fi ieșit din calcule pentru a mai juca în 2022. Fundaşul care va împlini 28 de ani luna viitoare va reveni abia în ianuarie-februarie, targetul FCSB-ului fiind de a-l avea bun de joc pentru startul play-off-ului, din martie 2023.

Iulian Cristea, al patrulea în topul minutelor jucate în Liga 1 

Iulian Cristea a fost fotbalist de bază la FCSB în sezonul recent încheiat. Din punctul de vedere al meciurilor bifate, Cristea s-a situat pe locul 5, cu 33 de jocuri de Liga 1 în care a evoluat. 

Totuși, în ierarhia minutelor petrecute exclusiv în confruntările de campionat, Cristea e chiar pe poziția a 4-a, depășit doar de tripleta ofensivă de forță Tănase - Olaru - Octavian Popescu.

JucătorMinute
1. Fl. Tănase2.913
2. Olaru2.833
3. Oct. Popescu2.784
4. I. Cristea2.732
5. Cordea2.447

4 soluțiipentru postul de fundaș central are FCSB în lot, însă niciunul dintre respectivii jucători nu e la bază stoper: Ovidiu Popescu, Haruț, Nedelcu, Lixandru

VIDEO Ce spune Adnan Aganovic despre politica FCSB: „E greu să te impui la FCSB când ai 27-28 de ani” + „Nu mă afectau criticile lui Gigi Becali”

Mai multe știri din Liga 1: 

Laszlo Balint e așteptat să preia Universitatea » Rădoi a refuzat și a doua ofertă a lui Rotaru

Care să fie? Rapid are 3 super-atacanți pe listă » Doi dintre ei au zeci de meciuri la națională!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
paolo15
paolo15  •  13 Iunie 2022, 14:10
Postat de ce_o_mai_face_karagandy pe 13 Iunie 2022, 13:01

licoare aia galbena pentru carceii dauneaza graz sanatatii !!!

D-aia va striga aia ABBA, ca sunteti rai la suflet. Karma…

ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  13 Iunie 2022, 13:01

licoare aia galbena pentru carceii dauneaza graz sanatatii !!!

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  13 Iunie 2022, 12:23

...avem medici de valoare ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează