FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV FCSB. Bonus Mamut » Câți bani va primi eroul de la Craiova, dacă Becali se va ține de cuvânt

Articol de , , - Publicat joi, 12 mai 2022 09:00 / Actualizat joi, 12 mai 2022 09:25

Gigi Becali a anunțat că-i va prelungi contractul lui Ivan Mamut, după golul pe care croatul l-a înscris în victoria de la Universitatea Craiova, 1-0. Dacă patronul FCSB se va ține de cuvânt, atacantul va ajunge să câștige 15.000 de euro pe lună, față de 10.000 de euro, cât primește acum.

Ivan Mamut a devenit un erou peste noapte, dintr-un fotbalist de care FCSB se gândea cum să scape cât mai curând. Croatul a marcat la Craiova primul lui gol în roșu și albastru, la a zecea prezență în trupa lui Becali, și a adus la București punctele care îi mențin pe el și pe colegii lui în cursa cu CFR pentru câștigarea campionatului. 

Un paradox mamut » Detalii incredibile despre prestația omului care a decis CSU Craiova - FCSB
FCSB
Un paradox mamut » Detalii incredibile despre prestația omului care a decis CSU Craiova - FCSB

Încântat de realizarea lui Mamut, Gigi a anunțat că-i va oferi atacantului prelungirea contractului. Ivan oricum nu ar fi devenit liber în vara acestui an, acordul lui cu clubul mai e valabil până în iunie 2023. Există o opțiune de extindere a colaborării până la mijlocul anului 2026, un pact care conține și date economice clare. 

Dacă Becali se va ține de cuvânt și va prelungi contractul avut cu Mamut, croatul va câștiga în viitor 15.000 de euro în fiecare lună, cu cinci mii de euro în plus față de venitul pe care-l are în prezent. 

Becali îl considera pe Mamut un atacant de 20 de milioane de euro!

El a ajuns la FCSB tocmai pentru că a renunțat Craiova la el, oltenii i l-au trimis lui Gigi alături de Andrei Burlacu, ambii oferiți la schimb pentru mutarea în Bănie a lui Ionuț Vână. 

De când a ajuns printre roș-albaștri, Mamut nu a prins niciun meci întreg, însă Becali a tot insistat că preferă să-l folosească pe el decât să mai apeleze la Keșeru, un fost golgheter al campionatului: „De Keșeru m-am lămurit, el va pleca la vară. Pe Mamut încă mai vreau să-l văd ca să-mi dau seama dacă are rost să-l mai păstrăm". 

În vara anului trecut, atunci când l-a primit de la Craiova pe Ivan, Gigi a avut o încredere mare într-un jucător care marcase un singur gol în 23 de partide pe care le bifase pentru Universitatea. Fără să existe vreun element în CV-ul fotbalistului care să justifice așa ceva, patronul de la FCSB i-a stabilit lui Mamut o clauză de reziliere a contractului cu o sumă imensă, 20 de milioane de euro! 

Croatul nu a fost în niciun moment un om de bază în formula lui Becali, dar duminică seară a prins pe teren ultimele șapte minute ale derby-ului cu Craiova, acestea fiind cele mai importante din cariera lui. 

33 de meciuriare Mamut în Liga 1, la U Craiova și la FCSB. A marcat numai două goluri, câte unul pentru fiecare formație pe la care a trecut. Oltenii îl aduseseră de la Inter Zapresici, din liga a doua croată

Octavian Popescu costă 100 de milioane

Becali a exagerat prețul din contractul cu Mamut în raport cu cota reală a croatului, i-a fixat o valoare de 20 de milioane de euro, dar nu e singurul caz în care Gigi „umflă" cotele din acte. Octavian Popescu, mijlocașul ofensiv pe care Gigi îl consideră un viitor mare fotbalist și-l compară cu Messi și cu Neymar, costă 100 de milioane de euro. Aceasta e valoarea din clauza de reziliere a contractului. 

Duckadam, fost angajat al lui Gigi la FCSB, tocmai a analizat situația lui Tavi Popescu și e de părere că proaspătul internațional român nu se va putea impune la nivelul cel mai bun din fotbal: „El încă nu e constant, de aceea nu s-ar descurca într-un club foarte mare. Ar trebui să mai rămână la FCSB încă vreo doi ani, să joace meciuri din cupele europene și să fie și în echipa națională înainte să plece undeva"

Mamut, 25 de ani, 25 de goluri

Mamut a avut un randament slab de când a ajuns în România, dar el nu era nici în Croația un marcator constant. În cinci sezoane petrecute la Inter Zapresici și la NK Sesvete, Ivan a adunat 25 de goluri, o medie de cinci goluri pe an. Atacantul crescut la Hajduk Split a înscris 11 goluri în prima ligă croată și 14 goluri în eșalonul secund. 

Cifrele deloc grozave nu i-au speriat pe Mihai Rotaru și pe oamenii lui, care l-au împrumutat inițial și apoi l-au achiziționat definitiv la Craiova. 

Oltenii sperau ca Mamut să devină o rezervă pentru Elvir Koljici, să poată suplini absența golgheterului bosniac pe care îl tot măcinau accidentările. Koljici s-a mai accidentat de atunci și le-a mai lipsit alb-albaștrilor, fără ca Ivan să fie capabil să-l înlocuiască. 

VIDEO Toni Petrea, conferință de presă la finalul partidei dintre CSU Craiova și FCSB: „Chiar cred că am meritat golul”

Citește și:

E oficial! FCSB - CFR Cluj, finala campionatului, se va juca la Buzău

Un arbitru care nu e pe lista FIFA, printre favoriți să conducă derby-ul de titlu FCSB - CFR! Istvan Kovacs nu e disponibil, după ce a fost delegat la o finală europeană

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
132331260571303
Popa Basca  •  12 Mai 2022, 17:53

Tin cu Craiova de o viata si mi-e greu sa accept ca pierdem meciurile din cauza unor greseli copilaresti...Fotbalistii Craiovei,care uneori par a fi capabili sa joace aproape perfect,au momente in care se comporta ca si cum se sperie de minge!Despre Ivan Mamut,am scris aici,pe forum,ca nu l-as fi dat niciodata.Golul lui de acum a fost doar o mica restabilire a dreptatii.L-am vazut pe Mamut cand a venit la Craiova,un fotbalist cu simtul portii si cu suturi periculoase din aproape orice pozitie.Dupa aceea,l-au "castrat"!Nu era jucat,nu mai avea curajul sa suteze,apoi l-au dat,ca sa scape de el.Ma bucur ca a reusit sa demonstreze ca e fotbalist,in unul dintre meciurile de la FCSB,unde este tratat la fel ca la Craiova.Imi pare rau ca s-a intamplat tocmai intr-un meci cu Craiova,dar asta este viata.Oricum,Mamut este un atacant foarte bun,cu un bun simt al portii si cu o capacitate de efort pe care putini o au.Are nevoie doar sa fie acceptat si incadrat intr-o echipa.

scoby57
scoby57  •  12 Mai 2022, 10:05

Dan Udrea felicitări pentru acest articol excepțional! Becali, Becali, nicio zi fără Becali!

dumitru82drugan
dumitru82drugan  •  12 Mai 2022, 08:58

Niciodata nu a facut ce a promis CIOBANUL !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează