FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB l-a prezentat oficial pe Boban Nikolov » A 12-a achiziție a sezonului pentru roș-albaștri

FCSB l-a prezentat pe Boban Nikolov
Foto: Instagram
FCSB l-a prezentat pe Boban Nikolov Foto: Instagram

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 septembrie 2022 12:54 / Actualizat sambata, 17 septembrie 2022 13:17

FCSB l-a prezentat oficial sâmbătă pe Boban Nikolov (28 de ani). Mutarea a fost anunțată în exclusivitate încă de joi, de GSP.RO.

Internaționalul macedonean a semnat cu roș-albaștrii un contract pe un sezon cu posibilitate de prelungire a contractului și a efectuat deja primul antrenament sub comanda lui Nicolae Dică. Este al 12-lea jucător adus de FCSB în acest sezon.

Alarmă la FCSB înainte de meciul cu CSU Craiova » Două vedete s-au accidentat și sunt incerte pentru duelul din Bănie: „Sunt la RMN”
FCSB
Alarmă la FCSB înainte de meciul cu CSU Craiova » Două vedete s-au accidentat și sunt incerte pentru duelul din Bănie: „Sunt la RMN”

Boban Nikolov, prezentat oficial la FCSB

Bine ai venit, Boban Nikolov! Mijlocașul macedonean în vârstă de 28 de ani a semnat deja contractul și a efectuat primul antrenament sub comanda staff-ului tehnic condus de Nicolae Dică. Clubul nostru îi urează Bun Venit și să aibă parte de cât mai multe succese în tricoul roș-albastru! Boban Nikolov este un mijlocaș născut la 28 iulie 1994, în Stip, Macedonia de Nord. 

A început fotbalul la Bregalnica Stip și în 2010 a ajuns la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi. Începând cu 2012, a evoluat pentru FC Viitorul (actuala Farul Constanța), pentru care a adunat 40 de meciuri și două goluri până în 2015, când s-a transferat la Vardar Skopje. 

Pentru macedoneni a jucat aproape trei sezoane, a bifat 78 de meciuri, 11 goluri și 11 pase de gol. A urmat transferul la MOL Fehervar FC (fostă Videoton FC), pentru care a evoluat în 106 partide (în toate competițiile), a marcat 11 goluri și a oferit 5 assist-uri. În ianuarie 2021 a ajuns la U.S. Lecce, pentru care a jucat în 15 partide de Serie B și a oferit o pasă de gol. 

În vara anului trecut a ajuns la FC Sheriff, pentru care a jucat de 22 de ori și a înscris de 4 ori (o dată în grupele UEFA Champions League). De asemenea, a evoluat de 42 de ori pentru echipa națională a Macedoniei de Nord și a înscris de trei ori. Are în palmares 2 titluri ale Macedoniei, un titlu al Ungariei, un titlu al Moldovei, o Cupă a Moldovei și o Cupă a Ungariei.

- comunicat FCSB

Gigi Becali, despre transferul lui Nikolov: „De tipul lui Oaidă, dar mai bun”

„L-am luat pe Nikolov. Când am bani, fac! Dar să vină banii de acolo (n.r. - din Conference League)! Caut un mijlocaș care să dirijeze orchestra. Văd că Edjouma a început să se încadreze în ceea ce vreau, alături de Olaru. Dar vreau unul mai plimbăreț, care să fie pe tot terenul, genul lui Bauza.

L-am întrebat pe Tănase despre Nikolov, iar el mi-a spus că e un jucător de tipul lui Oaidă, dar puțin mai bun. El recuperează și pasează, dar, cel mai important, nu pierde mingea”, a spus Becali vineri la Pro Arena.

Bursa transferurilor la FCSB: 

  • ANTRENOR: Nicolae Dică (nou)
  • VENIRI: Bouhenna (CFR Cluj), Dawa (FC Botoșani), J. Tamm (liber), Miculescu (UTA), Rusu (Mioveni), Eduard Radaslavescu, Radu Boboc (ambii Farul), Marco Dulca (Chindia), Vadim Rața (Chindia), Andrea Compagno (FCU Craiova), Boban Nikolov 9liber)
  • REVENIRI: Ad. Niță (Unirea Constanța), Haruț (FC Botoșani), M. Lixandru (CS Mioveni), Ducan (CS Mioveni), M. Udrea (Unirea Constanța), R. Ion (Clinceni), Cr. Dumitru (FC Argeș), Pandele (Metaloglobus), Pantea (Hermannstadt), G. Simion (Aris Limassol), Șt. Cană (Poli Iași)
  • PLECĂRI: Burlacu (liber), A. Miron (Hapoel Haifa), Keșeru (UTA), Straton (FC Argeș), Vinicius (liber), Cr. Dumitru (CS Mioveni), Nedelcu (Farul), R. Ion (Farul), Perianu (FC Botoșani), Fl. Tănase (Al Jazira), Gabriel Simion (Universitatea Cluj), Vadim Rața (FC Voluntari)

Citește și: 

Adrian Mititelu îi trântește ușa în nas lui Gigi Becali: „Bauza nu va pleca niciodată la FCSB”
FCU CRAIOVA
Adrian Mititelu îi trântește ușa în nas lui Gigi Becali: „Bauza nu va pleca niciodată la FCSB”
Antrenorul care „i-a pus capac” lui Florin Gardoș: „M-am ridicat și am plecat acasă! Era foarte încăpățânat”
CSU CRAIOVA
Antrenorul care „i-a pus capac” lui Florin Gardoș: „M-am ridicat și am plecat acasă! Era foarte încăpățânat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
rumunek
rumunek  •  17 Septembrie 2022, 16:14

Ce ar fi de observat este schimbarea de direcție in ce privește jucătorii transferați de FCSB. Jumătate din transferați sunt fotbaliști străini, chiar dacă au jucat in România. Se pare că și cel mai mare visător și plătitor pentru fotbaliști români își pierde ușor încrederea că poți face treabă sau bani cu ei. O echipă prin tradiție cu 1-2 străini in medie in primul 11 va ajunge să aibă cam 5-6 titulari străini in acest sezon. Dacă mă uit și la Farul, cel mai important producător, situația nu e mult diferită. Deci cum e cu izvorul de talente și reușitele FRF in ce privește sectorul de creștere a juniorilor?

ortega
ortega  •  17 Septembrie 2022, 15:12

Ăsta-i ăla de cânte pe la Saturn și Cap Aurora la cârciumi de mâna a 3-a , Dragoste la prima vedere ?

YATO
YATO  •  17 Septembrie 2022, 14:27

1 minut cu Real.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează