FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB nu învață nimic! Cum a repetat echipa lui Becali greșelile din ultimii 2 ani

Florin Tănase
Florin Tănase

Articol de GSP - Publicat marti, 21 mai 2019 15:24

FCSB a reușit pentru al treilea sezon la rând să adune cele mai multe puncte în meciurile din play-off, dar de fiecare dată titlul l-a câștigat o altă echipă.

Clubul lui Gigi Becali face aceeași greșeală an de an și nu învață nimic de la un sezon la celălalt. Și acum, FCSB a fost cea mai bună echipă în play-off, termină pe primul loc într-un clasament neoficial al ultimelor 10 etape, dar pierde titlul. Exact la fel s-a întâmplat și în precedentele două campionate, când nu din cauza parcursului din play-off s-a ratat titlul, ci din cauza punctelor pierdute în sezonul regulat. 

Doar în ultimele 5 etape din sezonul regulat, disputate în această primăvară, după ce Teja a preluat echipa, FCSB a pierdut nu mai puțin de 6 puncte. Toate în fața echipelor care încă se află în lupta pentru a evita retrogradarea: 1-1 cu Călărași, 0-0 cu Chiajna și 2-2 cu Voluntari. 

Sistemul în care se desfășoară Liga 1 a fost preluat din Belgia, care îl are activ de foarte mulți ani. Și acolo, ultimele două campionate au avut o desfășurare asemănătoare cu ceea ce s-a petrecut la noi. În acest sezon, deși Bruges a luat cele mai multe puncte în play-off, campioană a ieșit Genk.

Anul trecut, Bruges a fost pe locul 5 în cele 10 etape de play-off, dar tot a câștigat titlul! 

clasament

Doar în primul sezon a fost altfel

Liga 1 a trecut la sistemul cu play-off la startul sezonului 2015-2016. A fost și singura ediție în care FCSB n-a făcut cele mai multe puncte în ultimele 10 etape. Atunci, Astra a câștigat inclusiv partea a doua a campionatului, 22-21 a fost raportul punctelor între giurgiuveni și roș-albaștri exclusiv în play-off. 

„Cât timp va fi play-off, FCSB nu va mai câștiga titlul. Am spus-o de la prima ediție în acest format și am avut dreptate" Basarab Panduru, expert Telekom Sport

Citește și:

Becali a adus „furia” la FCSB! Darius Olaru, cifre ÎNGRIJORĂTOARE pentru noul sezon: își surclasează rivalii Man și Tănase într-un domeniu nefast

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
serg_iordan
serg_iordan  •  21 Mai 2019, 20:34
Postat de the.workaholic pe 21 Mai 2019, 17:28

Nu înțeleg un lucru. Probabil pentru că am terminat Babeș-Bolyai și stau mai rău cu aritmetica. Cele mai multe puncte nu înseamnă să ai mai multe decât ceilalți ? 23 ale FCSB nu e egal cu 23 ale CFR?

Pai nu ca aici vb de gsp și fcsb... ce pretenții sa ai?

serg_iordan
serg_iordan  •  21 Mai 2019, 20:29

Nicidecum copiat după cel belgian... dacă era așa Viitura nu era sigura de locul in Europa league

luputu
luputu  •  21 Mai 2019, 18:39

Sistemul play off /out este mormantul fotbalului romanesc.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează