FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB, liderul arbitrilor » Câte greșeli s-au făcut în favoarea roș-albaștrilor

Sâmbătă seara, Bârsan a pus serios umărul la succesul obținut de FCSB cu CS Mioveni (3-0) //  FOTO Cristi Preda
Sâmbătă seara, Bârsan a pus serios umărul la succesul obținut de FCSB cu CS Mioveni (3-0) // FOTO Cristi Preda

Articol de , , - Publicat luni, 18 octombrie 2021 07:59 / Actualizat luni, 18 octombrie 2021 11:36

FCSB e a doua în clasament, dar conduce în ierarhia echipelor în favoarea cărora au greșit brigăzile. Roș-albaștrii au beneficiat de 7 erori pro în 12 etape.

Cu Edward pe bancă și cu decizii favorabile ale arbitrilor, FCSB parcurge o formă excelentă. Roș-albaștrii păreau să fie departe de lupta pentru titlu când i-a preluat Iordănescu jr, acum au ajuns pe poziția a doua și pot să se raporteze doar la liderul CFR, cu care au intrat, în mod clar, în cursă.

Măcar o eroare: penalty pentru 1-0

Progresul pe care l-au înregistrat de când îi conduce Edi nu poate fi o coincidență, dar și arbitrajul ajută. FCSB a câștigat sâmbătă cu 3-0 meciul cu CS Mioveni, o victorie pe care a înlesnit-o „centralul" Bârsan cu un penalty pe care l-a inventat când scorul era 0-0. Tănase a transformat lovitura de pedeapsă și a deblocat jocul pe care bucureștenii îl dominau fără să izbutească să se impună. 

Au mai existat decizii la limită, controversate ale brigăzii:

  • Ion Crăciunescu a susținut la DigiSport că Buziuc nu merita să primească primul „galben". Atacantul argeșenilor avea să mai încaseze un cartonaș și să fie eliminat.
  • Nu e clar, din reluările TV, dacă nu cumva a fost ofsaid la al doilea gol pe care l-a dat FCSB, cu Dumiter autor.
  • E posibil ca și roș-albaștrii să fi meritat un penalty, când scorul era 0-0. Dumiter a fost tras în careu, un fault clar. Reluările nu lămuresc dacă era în ofsaid Keșeru, implicat și el în faza aceasta. 

Socotind doar penalty-ul pe care Bârsan l-a inventat pentru FCSB, roș-albaștrii au strâns șapte greșeli ale arbitrilor în favoarea lor, în 12 etape. Brigăzile au avut erori pro-FCSB inclusiv în derby-uri cu CSU, cu FCU și cu Dinamo. Contra formației lui Becali au fost înregistrate trei greșeli.

Penalty-ul dat pentru FCSB a fost unul pe care nu-l mai vezi niciodată pe vreun stadion! Nu a existat nici contact mic, nici contact mare. Eu nu am văzut un «11 metri» mai golănesc și mai haios! Nu-mi explic ce a fost în mintea arbitrului! La primul «galben», Buziuc a lovit mingea printre picioarele adversarului. Nu e voie? Bârsan mi-a amintit de brigăzile de acum 30 de ani, din «corpul de balet». 
- Adrian Porumboiu, la ProX

Cum au greșit arbitrii în sezonul acesta

ClubGreșeli proGreșeli contra
FCSB73
UTA41
Clinceni42
CSU Craiova54
Dinamo54
FC Voluntari32
FCU Craiova22
CFR34
Chindia24
FC Argeș12
Gaz Metan01
Rapid34
Sepsi12
CS Mioveni24
Farul13
FC Botoșani35

Erorile comise în favoarea FCSB

MeciScorGreșeli
FCSB - CSU Craiova4-1Kovacs nu a dat penalty pentru olteni când Al. Crețu l-a faultat pe Gustavo
FCSB - Dinamo6-0Kovacs l-a eliminat eronat pe St. Filip, la un duel al acestuia cu V. Gheorghe
FCU Craiova - FCSB0-1Iulian Călin a arătat greșit penalty-ul din care a înscris FCSB, la un duel Diallo-Vali Crețu
Chindia - FCSB0-1Rusandu l-a eliminat eronat pe Kocici, de la gazde, pentru un presupus fault asupra lu V. Crețu
Chindia - FCSB0-1Rusandu nu l-a eliminat pe V. Crețu, deși acesta îl lovise cu cotul pe Popadiuc
Chindia - FCSB0-1Rusandu nu l-a eliminat pe Budescu, care-l lovise pe P. Iacob
FCSB - Mioveni3-0Bârsan a acordat eronat lovitura de pedeapsă din care FCSB a făcut 1-0, a considerat că Scarlatache îl faultase pe Keșeru

CS Mioveni amenință: „Ne retragem din campionat!"

Imediat după meciul de sâmbătă, primarul din Mioveni a anunțat pe gsp.ro că se gândea să retragă echipa din campionat: „LPF și Vassaras sunt vinovați de ceea ce ni se întâmplă! Rapoartele de arbitraj sunt mereu secrete, habar nu avem ce scriu observatorii despre acești arbitri care greșesc în fiecare etapă doar împotriva noastră. Unde sunt desecretizate acele rapoarte? La CSAT?". 

El a confirmat sămbătă dimineață, într-o declarație pentru DigiSport, că nu s-a răzgândit: „E posibil ca Liga Profesionistă să-și dorească altă echipă în campionat, nu pe CS Mioveni. Și atunci, ce rost are să mai cheltuim banii? Până miercuri vom hotărî în mod clar dacă mai continuăm să jucăm în sezonul acesta sau ne retragem". Miovenii au avut de suferit și când i-a învins CFR, rivalul FCSB-ului. A fost 1-0 pentru vișinii și arbitrii au greșit și atunci împotriva argeșenilor.

VIDEO Mihai Stoica, întrebat despre arbitrajul de la FCSB - Mioveni: „Nu am văzut nicio reluare, habar nu am ce a fost”

Citește și: 

FCSB și-a găsit sponsor principal » Gigi Becali a dezvăluit câți bani va primi: „Sunt și unii care fac cazane”

Gigi Becali e nemulțumit și îl avertizează pe Iordănescu: „Degeaba câștigi, nu e suficient!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (49)
cornelconasu
cornelconasu  •  19 Octombrie 2021, 00:32

Ati șters tot comentariul ???!!!! *** e la butoane ?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

masinameaeata
masinameaeata  •  18 Octombrie 2021, 20:48

Cu Argaseala la LPF si pe la comisiile CCA, fluierasii nu fluiera decat in favoarea fcsb-ului si chiar daca dau penaltyuri meci de meci gratuit sau inventate pentru fcsb, nu-i penalizeaza nimeni la comisiile CCA si la LPF. Ce arata asta? Ca LPF + CCA + Argaseala = Grup Infractional in favoarea fcsb

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  18 Octombrie 2021, 20:22
Postat de observator_federal pe 18 Octombrie 2021, 14:29

Hai GSP forțează puțin, și ținând cont de prețioasele "replici tăioase" ale lui MM și de "corecțiile" pe care le vor face bilanțului vostru suporterii fecesebiști, POATE AJUNGEȚI LA VARIANTA FINALĂ a clasamentului erorilor de arbitraj (de ce l-ați făcut dacă nu aveți probe și nici imparțiali nu sunteți??) în care Fcsb să fie printre cele mai (sau chiar cea mai cea) nedreptățite echipe... Oricum impresia generală NU o puteți schimb: Fcsb a întrecut anul ăsta orice limită a nesimțirii, asta nu mai este competiție sportivă, e supremația pușcăriașilor!

Aferim!

Vezi toate comentariile (49)
Comentează
Close