FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

El e Google pentru FCSB! Jucătorul-surpriză care a devenit indispensabil pentru echipa lui Petrea

În acest sezon, Popescu e cel mai folosit fotbalist din lotul liderului +25   FOTO
În acest sezon, Popescu e cel mai folosit fotbalist din lotul liderului

Articol de , , - Publicat luni, 15 martie 2021 10:31 / Actualizat luni, 15 martie 2021 12:16

Fotbalistul adus în 2017 de la Timișoara a revenit ca mijlocaș la confruntarea cu UTA, după 3 luni și 14 meciuri în care a evoluat doar în linia defensivă ♦ În cei 3 ani și jumătate la FCSB, Ovidiu Popescu a bifat prezența pe 8 posturi, iar în acest sezon e cel mai folosit fotbalist din lotul liderului.

În toamna lui 2006, după debutul fulminant al Stelei în grupele Champions League, victorie 4-1 cu Dinamo Kiev în deplasare, Mihai Stoica a avut o declarație memorabilă la adresa lui Nicolae Dică, atacant ce reușise în acel joc o prestație fabuloasă, autor a două goluri: „Dică este pentru Steaua ceea ce este Google pentru internet".

Astăzi, echipa se numește FCSB, nu mai e Steaua, iar Champions League a devenit un vis interzis din moment ce s-a ratat titlul vreme de 5 sezoane consecutive, însă clubul se poate lăuda că are iarăși la dispoziție un jucător la fel de vital precum motorul de căutare Google. Iar numele lui e Ovidiu Popescu.

Fotbalist care are în CV o performanță cu adevărat rară pentru orice jucător nu doar din România, ci foarte probabil din Europa. Și anume, numărul de posturi pe care a fost folosit în toată această perioadă petrecută la FCSB.

El e Google pentru FCSB! Jucătorul-surpriză care a devenit indispensabil pentru echipa lui Petrea
Ovidiu Popescu e cel mai folosit jucător de la FCSB în acest sezon

În meciul cu UTA, de sâmbătă, Popescu a fost folosit iarăși mijlocaș, dar nu ca inter în modulul 4-3-3, ci închizător. Nu mai jucase la mijlocul terenului de 3 luni, mai precis de la derby-ul cu CFR, disputat în decembrie. De atunci, echipa a susținut 14 confruntări și de fiecare dată cel denumit Lampard de Gigi Becali a evoluat exclusiv în linia defensivă.

Radiografia pozițiilor bifate de Ovidiu Popescu arată că pe parcursul actualului sezon, în toate competițiile, el a fost folosit pe nu mai puțin de 5 posturi. Nu e însă o premieră fiindcă și în 2019-2020 s-a întâmplat la fel. De fapt, nu există niciun an în care el să fi fost folosit exclusiv pe un post.

Pe ce posturi a jucat Ovidiu Popescu la FCSB:

El e Google pentru FCSB! Jucătorul-surpriză care a devenit indispensabil pentru echipa lui Petrea

Practic, singurele posturi pe care el n-a fost folosit sunt cele de portar și atacant central. Atunci când a fost trimis în ofensivă, în 2019-2020, a făcut-o din postura de extremă, în sistemul 4-3-3. În plus, e fotbalistul care pare să fie indispensabil echipei. A bifat cele mai multe prezențe în sezonul în curs:

Vreau să-l felicit pe Ovidiu Popescu fiindcă rămâne întreg la cap meci de meci, deși poziția lui în teren se schimbă chiar și pe parcursul aceluiași joc. E incredibil că își păstrează reperele, e foarte greu să faci asta când joci mereu și mereu alt post 
-Basarab Panduru, la Telekom Sport

10.000 de euroe salariul pe care Ovidiu Popescu îl are pe lună la FCSB

25 de meciurievoluase Ovidiu Popescu în tricoul lui Poli Timișoara în Liga 1, în sezonul 2015-2016, înainte de a ajunge la FCSB, iar în toate a jucat doar ca mijlocaș

4e numărul meciurilor din acest sezon în care a absentat Ovidiu Popescu: a ratat jocurile cu Backa Topola, Slovan Liberec și FC Argeș, din cauza faptului că a fost infectat cu Covid-19, iar la meciul din tur cu Botoșani a stat pe banca de rezerve

Prestații mediocre de fiecare dată

SezonMeciuriMedia GSP
2016-2017 37 5,52
2017-2018 33 5,22
2018-2019 12 5,09
2019-2020 39 5,29
2020-2021 27 5,46

După aproape 5 ani la FCSB, Popescu e aproape de nivelul de la Timișoara

Când FCSB l-a transferat de la ACS Poli, în vara lui 2016, Ovidiu Popescu era eligibil pentru U21, iar regula FRF a fost introdusă fix la startul acelui sezon. La vremea respectivă era un fotbalist cu o cotă de 400.000 de euro. Astăzi, la aproape 5 ani de la acel moment, 

Popescu nu e cu mult peste acel nivel. Transfermarkt îl evaluează la doar 650.000 de euro! Cel mai bun moment al carierei lui a fost în vara lui 2017, când valora nu mai puțin de 1,3 milioane de euro.

200.000 de euroa fost suma pe care Gigi Becali a plătit-o în schimbul lui Ovidiu Popescu în iulie 2016, pentru a-l cumpăra de la Poli Timișoara

Merită Ovidiu Popescu la echipa națională?

Pe parcursul acestei săptămâni, Mirel Rădoi va anunța și lista cu fotbaliștii din Liga 1 pe care îi va convoca pentru primele 3 meciuri din preliminariile CM 2022: cu Macedonia (25 martie), Germania (28) și Armenia (31). 

Ovidiu Popescu e unul dintre jucătorii care s-ar putea regăsi în lotul de cel puțin 30 de jucători pe care selecționerul îl va avea la dispoziție, iar principalul său argument ar fi chiar cel legat de multitudinea de posturi pe care a evoluat. Foarte important e însă și cu cine intră în concurență pentru fiecare poziție pe care ar putea evolua.

Ovidiu Popescu, cel mai folosit jucător la FCSB

El e Google pentru FCSB! Jucătorul-surpriză care a devenit indispensabil pentru echipa lui Petrea

Rivalii lui Popescu din Liga 1 pentru echipa națională

  • fundaș dreapta: Manea, R. Benzar
  • fundaș central: Burcă, Cristea, M. Constantin, Tamaș
  • închizător: Mateiu, Bordeianu, Paul Anton, Albu
  • inter: Nistor, Cicâldău, Olaru, Tănase

VIDEO Coman și Tănase criticați: „Așa nu, e o rușine ce au făcut! Aveți un pic de respect!”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

EXCLUSIV Se adună abaterile noii stele a lui Becali! Nu mai joacă nimic și are probleme de comportament: „E obraznic și înjură”

FCSB merge la Euro 2021 » Situație incredibilă în urma convocărilor lui Adrian Mutu

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (37)
blatistu49
blatistu49  •  15 Martie 2021, 14:49

Mancini la batjocorit de nu stia unde i mingea si a fost eliminat FILIP de recividistul Coltescu

chronic
chronic  •  15 Martie 2021, 14:47
Postat de blatistu49 pe 15 Martie 2021, 14:40

tatuajele arata f bine in rest f slab nu pr ma iut la blaturile li GIGI dar cu Dinamoa fost batjocorit trebuia eliminat zeci de faulturi

Popescu a batjacorit pe mimao pe unde a prins-o. E cruda realitatea, mai stai si plange in wc

chronic
chronic  •  15 Martie 2021, 14:46
Postat de observator_federal pe 15 Martie 2021, 11:48

La jocurile Fcsb în Liga 1, în care "băieții lui Petrea" fac pressing și balet prin jumătatea sau chiar careul adversarelor, lui Ovidiu Popescu îi revine plăcuta misiune de a opri acțiunile de contraatac inamice... O face destul de rudimentar ba uneori în mod repetat (incredibil!) cu permisiunea arbitrilor (vezi "anihilarea" lui Fabrini într-un meci cu Dinamo, când noțiunea de fault a fost reinterpretată în mod creativ de cavalerul în negru și când, culmea competenței, "specialiștii" l-au gratulat pe Lampard cu laude). Atenție deci, socoteala din Liga 1 nu se potrivește cu cea din preliminarii... Fotbalist Google sau, mai degrabă, fotbalist wrestling??

Daca Popescu e rudimentar, Rauta ala cum e? Nu ai vreo treaba cu sportul asta, du-te si observa altceva

Vezi toate comentariile (37)
Comentează
Close