FOTBAL  »  Superliga  »  LPF

LPF răspunde după strigătul lui Florin Tănase: „O să vorbim cu televiziunile”

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, susține că va propune deținătorilor drepturilor TV să modifice orele de start ale partidelor din Liga 1 +30   FOTO
Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, susține că va propune deținătorilor drepturilor TV să modifice orele de start ale partidelor din Liga 1

Articol de GSP - Publicat luni, 15 februarie 2021 16:05 / Actualizat luni, 15 februarie 2021 16:21

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, susține că va propune deținătorilor drepturilor TV să modifice orele de start ale partidelor din Liga 1, în contextul condițiilor nefavorabile cauzate de vreme.

Multe partide din noul an s-au disputat într-un ambiant impropriu: temperaturi extrem de scăzute, terenuri înghețate sau precipitații abundente.

Reacția LPF: „Te costă 20.000 de euro încălzirea pornită 2 luni”

„Am văzut și eu reacțiile, dar programul este făcut așa din cauza Euro 2021. Trebuie să terminăm campionatul la o anumită dată. O să vorbesc cu cei care transmit meciurile ca să schimbăm orele de disputare. Am mai avut această discuție și cu cei de la AFAN o întâlnire. 

Jucătorii au dreptate când spun că li se pune în pericol integritatea fizică. Dacă e o situație de -20 de grade nu mai avem ce discuta. Arbitrul are dispoziție regulamentară să nu dea drumul la joc. Dacă instalațiile ar fi pornite două luni pe an, nu ar mai exista astfel de probleme și jucătorii nu vor mai fi în pericol. Nu văd ce altceva se poate face. Licențierea este la FRF, regulamentele nu se pot modifica, am avut discuții pentru ca echipele nou promovate să îndeplinească condițiile din Liga 1, trebuie să fie pregătite pentru Liga 1. Am discutat cu FRF aceste lucruri, dar fotbalul are de suferit din cauza absenței dialogului dintre cele două părți.

foto: Ionuț Tabultoc
+26 FOTO

Fac un apel la adresa cluburilor să țină pornite instalațiile pentru încălzirea gazonului. Asta e situația cu care ne confruntăm. Un club nou promovat în Liga 1 încasează 1 milion de euro anual și te costă 20.000 de euro să ai aparatura de încălzire pornită 2 luni. Aici nu se poate spune că nu ai bani sau nu se aștepți să ai probleme. Vremea este așa cum este, nu suntem în Etiopia sau Seycelles să avem 40 de grade. Avem terenuri care arată bine și pot să dau exemplul Viitorului, CFR-ului, Craiovei, FCSB-ului. Acesta este exemplul că se poate”, a declarat Ștefan, conform Prosport.

Florin Tănase, FCSB: „Ăsta nu e fotbal, numai în România poate fi așa! Observatorul vine să se plimbe?”

Florin Tănase (26 de ani), căpitanul lui FCSB, a criticat starea gazonului de la Mediaș, pe care roș-albaștrii au pierdut în fața lui Hermannstadt, scor 0-1. Nemulțumit de suprafața de joc a fost și Darius Olaru.

„Din păcate, am pierdut din nou trei puncte foarte importante. Dacă vrem să câștigăm campionatul trebuie să luăm toate punctele cu echipele de jos. Din păcate, nu am făcut un meci bun, nici nu prea puteam să facem un meci bun pe asemenea teren. 

Numai în România se poate întâmpla să joci pe teren înghețat. Ăsta nu e fotbal. Nu știu, observatorul de ce vine, să se plimbe pe aici? Nu ai cum să îți impui jocul pe un asemenea teren. Punct! Noi suferim cel mai mult. Nu înțeleg de ce în noiembrie-decembrie jucam la o săptămână, iar acum, pe frigul ăsta, o facem la 3 zile. Așteptăm vremea bună, poate vom câștiga. Nu este problemă de încredere. E simplu, nu poți frâna, nu te poți opri pe un teren ca asta. Observatorul vine în adidași... asta este”, a declarat Florin Tănase.

A fost destul de greu terenul, aproape în totalitate înghețat. Nu am reușit să pasăm, să ne mișcăm mai rapid pe teren, iar de asta nu am reușit să marcăm
- Darius Olaru, FCSB

Hermannstadt - FCSB 1-0. Claudiu Rotar, președintele sibienilor, oferă prime speciale jucătorilor

Citește mai multe știri din Liga 1:

Gigi Becali a răbufnit după încă o înfrângere pentru FCSB: „Dormim pe noi și nu îmi place! Deja nu îmi convine”

Chindia, încă o dată victimă în Liga 1! Atac după egalul cu UTA: „El patrulea meci consecutiv când erorile viciază rezultatul”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  16 Februarie 2021, 17:55

DINAMO A INCEPUT MECIUL CU SEPSI LA ORA 21 SI NU S-A MAI PLANS PTR. ASTA . la fcsb nu mai merge jocul de cand s-a cerut control antidoping si l-a pierdut pe man,trebuie sa recunoasteti asta !

fairplayromania
fairplayromania  •  15 Februarie 2021, 20:10
Postat de prapadlafcsb1 pe 15 Februarie 2021, 17:32

Apropo... nu-i uitați de alta dorința a lui tanase... aceea de a primi câte un penalty in fiecare meci... nu-l dezamăgiți

Bună gluma! Felicitări ! Apropos ptr gsp - fcsb nu are stadion, ar trebui dezafiliată ! Nu trebuia lasată să promoveze in Prima Divizie dacă nu are stadion .

adianghelescu
adianghelescu  •  15 Februarie 2021, 19:16

il dor oasele pe pacaliciul asta cand se arunca ca in garla pe jos a mai invatat si mucosul ala nou sa faca la fel daca sunt arbitrati corect sare de fund in sus naum ca sunt furati campionii

Vezi toate comentariile (7)
Comentează