FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Mai influenți sunt experții de la TV! Situație EXPLOZIVĂ la FCSB: cum a schimbat Becali lucrurile cu Mihai Teja!

Gigi Becali și Mihai Teja
Gigi Becali și Mihai Teja

Articol de , - Publicat luni, 04 martie 2019 08:55

S-a schimbat ”principalul” la FCSB în iarna asta, însă numai în actele oficiale. Gigi Becali continuă să conducă echipa ca în Football Manager și antrenorul de pe bancă, Mihai Teja, doar aplică ordinele patronului-tehnician.

FCSB și-a împrospătat banca în decembrie, fără să schimbe conducerea tehnică din realitate. A fost nevoie de numai cinci meciuri ca să devină clar că Mihai Teja doar a preluat rolul de asistent al lui Becali.

"Principalul" din documente e omul desemnat să conducă antrenamentele, fiindcă Gigi încă nu se apucă să antreneze de-a binelea, și apare la marginea terenului cu A1 pe bluza de trening. 

Repriza și schimbarea pentru Teja

Antrenorul deghizat rămâne patronul, de aceea s-a menținut tactica unicat în Europa și în mandatul lui Teja: minimum o schimbare la pauză, în funcție de impresia pe care și-o face Gigi uitându-se la televizor.

Proprietarul clubului nu mai apare în tribună, preferă să urmărească partidele de acasă.

Din fața TV-ului e mai liniștit și judecă schimbarea strategiei, pe care i-o transmite lui Mihai Stoica. De la MM ordinele ajung la antrenorul oficial.

La fel ca Dică, Teja operează înlocuirile pe care le dictează Becali. Nu e un stil propriu, la Gaz Metan nu se comporta așa. La Mediaș a schimbat în pauze doar de trei ori de-a lungul a 21 de partide. Câte schimbări după 45 de minute are în cinci meciuri pe banca FCSB? Cinci!

O înlocuire pe meci, în medie! Păstrează metoda din vremea lui Dică, întrucât nici Nicolae nu se ghida după o idee proprie, doar aplica modificările care-i veneau pe telefon.

Mai influenți sunt experții de la TV

Deciziile au sărit în ochi și mai tare din cauza scenariului după care s-a desfășurat jocul de la Voluntari.

Pintilii s-a accidentat din prima repriză. Becali a ignorat riscurile și a anunțat două înlocuiri imediat după minutul 45: au ieșit Florentin Matei și Mihai Roman, au intrat Gnohere și Moruțan.

 FCSB își consumase deja schimbările. Moruțan n-a sesizat asta și a cerut să fie scos de pe teren pe parcursul părții a doua a partidei, pentru că se sufoca, nu se mai simțea în stare să continue.

A trebuit să rămână, din moment ce Teja pierduse dreptul de a introduce un alt fotbalist în locul mijlocașului epuizat.

Calculele logice pe care le fac toți tehnicienii din fotbalul serios nu valorează nimic la FCSB, singura școală de antrenorat valabilă ține de toanele lui Becali.

Și de influența pe care o au invitații din studiourile TV, fiindcă Gigi ține cont și de ce comentează în direct, în pauzele meciurilor, foștii jucători. Doar de antrenorul pe care-l are sub contract nu ține seamă. 

Mihai Teja la Gaz Metan: 3 schimbări la pauză în 21 de meciuri

  • etapa 2: FC Voluntari - Gaz Metan 1-1: schimbare minutul 46: iese R. Romeo și intră Ely
  • etapa 3: Gaz Metan - Dinamo 3-2: schimbare minutul 46: iese Caiado și intră Ely
  • etapa 9: Astra - Gaz Metan 3-0: schimbare minutul 46: iese Olaru și intră Chamed

Mihai Teja la FCSB: 5 schimbări la pauză în 5 meciuri 

  • etapa 23: FCSB - Hermannstadt 3-0: schimbare minutul 46: iese Pintilii și intră Planici
  • etapa 24: Chiajna - FCSB 0-0: schimbare minutul 46: iese Fl. Matei și intră Moruțan
  • etapa 25: FCSB - Craiova 3-2: schimbare minutul 46: iese Fl. Coman și intră Fl. Matei
  • etapa 26: FC Voluntari - FCSB 2-2: schimbare minutul 46: iese Fl. Matei și intră Gnohere, schimbare minutul 46: iese M. Roman I și intră Moruțan

"După pauză am intrat bine, am făcut acele schimbări, am dat gol repede. Moruţan şi Gnohere au intrat foarte bine. Aşa am gândit eu, nu aveam ce să mai fac, trebuia să risc. În mod normal, ultima schimbare o ţii pentru eventualitatea în care se accidentează cineva. Dar eram conduşi, trebuia să risc!" Mihai Teja, antrenor FCSB

"Eu cred că Teja a făcut schimbările. Nu ştiu sigur asta, de unde să ştiu cine le-a făcut? Eu am fost aici, în studio, nu am fost la meci, da? Ce este puţin în afara regulamentului, ca să zic aşa, e că a epuizat toate schimbările la pauză. Ăsta nu e un lucru bun. În practică, puţini antrenori operează toate modificările atât de devreme" Ilie Dumitrescu, analist TV DigiSport

"Eu îl cunosc bine pe Dică, e un tip cu personalitate. Dar a acceptat și el să-i facă patronul echipa și schimbările. De ce? Pentru că sunt atâția antrenori șomeri!" Victor Pițurcă, la TV Telekom Sport

"Mihai Teja, săracul, e plastilină în mâna lui Gigi Becali. Gigişor îşi face şi el chilipirul şi aşa îl pune antrenor pe Teja amărâtul. Vine Gigi, dă drumul la oiţe pe păşuni. Teja este un fel de argat la curtea patronului Becali. Primeşte mesaje: «Bagi oaia aia ţurcană, o bagi şi pe asta cu copita stricată că am reparat-o eu»" Cornel Dinu, la Telekom Sport

Panduru: "Astea nu sunt schimbări de antrenor!"

Basarab Panduru a remarcat lipsa de logică a modificărilor petrecute la FCSB:

"Nu sunt normale schimbările astea. De multe ori dereglează tot sistemul echipei! Jucători duşi dintr-o parte în alta... Ceea ce înseamnă că antrenorul nu s-a gândit niciodată să facă schimbarea aia, pentru că el, cu o schimbare, încearcă să mute un jucător, o singură poziție. De multe ori vedem la FCSB modificări care impun plimbarea a patru sau cinci jucători pe diverse posturi! Un tehnician evită așa ceva!".

Panduru a anticipat la Telekom Sport și explicația pe care ar avea-o Teja dacă ar fi întrebat "Cine face schimbările din pauze?": "Ar spune că e un antrenor fericit, are o bancă foarte bună și de aceea își permite să schimbe rapid".

"Patronul face tot la FCSB, e clar!"

Pițurcă a încercat să colaboreze cu Becali în 2010, s-a convins că patronul nu-i permitea să conducă echipa așa cum voia și a demisionat. El e convins că Gigi a ajuns în situația în care controlează toate deciziile pe care, teoretic, antrenorul ar trebui să le aibă:

"La FCSB, se vede foarte clar ce se întâmplă. Patronul conduce echipa, face şi schimbările, iar jucătorii ştiu aceste lucruri. Şi nu mai reacţionează aşa cum trebuie pe teren, e normal să se prindă jucătorii de ce se petrece. Gigi se bagă sută la sută, nu se pune problema! Din 100 de antrenori, 98 acceptă toate aceste lucruri. De ce? Pentru bani, pentru glorie, se gândesc că vor face performanţă, că vor lua campionatul indiferent de condiţiile care sunt, de patron". 

L-a încurcat cine n-a acceptat

FCSB a remizat sâmbătă la Voluntari, 2-2, și a pierdut două puncte exact în disputa cu unul dintre puținii antrenori care n-au acceptat rolul de secund al lui Becali.

Cristiano Bergodi a rezistat puțin la FCSB în 2009, din iulie până în septembrie. Italianul a fost demis în urma unui egal cu Sheriff Tiraspol, 0-0, în grupele Europa League.

Nu neapărat rezultatul l-a enervat pe Gigi, cât rezistența pe care i-a opus-o Cristiano, care l-a dat afară din vestiar în pauza acelui joc. "Doar eu vorbesc în vestiar!", i-a zis Bergodi, o replică fatală pentru antrenor. 

Citește și:

Tănase e 60% var! Dependența prin care atacantul lui FCSB își salvează CV-ul

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
balauru48
balauru48  •  04 Martie 2019, 20:19
Postat de adriann_ pe 04 Martie 2019, 17:32

Daca ai avea macar un neuron in functiune ai pricepe diferenta dintre sloganuri, manipulari emotionale etc si FAPTE. Tu poti debita acolo toate sloganurile de pe lume ("noaptea ca hotii", "PSD ciuma rosie" samd), poti grohai oricate insulte la adresa interlocutorului, dar astea nu pot schimba in nici un fel faptul ca in regimul Coldea-Koves se ajunsese ca Portocala sa-i dea control judiciar aleia care nu vroia sa se culce cu el. Sau (MULT MAI GRAV LA NIVEL SOCIAL) ca -a incercat din rasputeri acreditarea ideii ca ajunge sa scrie un procuror "dosar penal" pe o foaie si un demnitar ALES DEMOCRATIC trebuie sa-si dea demisia. Repet, astea sunt chestii simple, extrem de usor de inteles, nu e nimic complicat in ele. Mi-e sila de tine si de astia ca tine, sincer.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adriann_
adriann_  •  04 Martie 2019, 17:32
Postat de herman25 pe 04 Martie 2019, 14:53

Ce spalat pe creier e asta, fan antena 3....Doamne, astia au cap sa nu le ploua in gat.

Daca ai avea macar un neuron in functiune ai pricepe diferenta dintre sloganuri, manipulari emotionale etc si FAPTE. Tu poti debita acolo toate sloganurile de pe lume ("noaptea ca hotii", "PSD ciuma rosie" samd), poti grohai oricate insulte la adresa interlocutorului, dar astea nu pot schimba in nici un fel faptul ca in regimul Coldea-Koves se ajunsese ca Portocala sa-i dea control judiciar aleia care nu vroia sa se culce cu el. Sau (MULT MAI GRAV LA NIVEL SOCIAL) ca -a incercat din rasputeri acreditarea ideii ca ajunge sa scrie un procuror "dosar penal" pe o foaie si un demnitar ALES DEMOCRATIC trebuie sa-si dea demisia. Repet, astea sunt chestii simple, extrem de usor de inteles, nu e nimic complicat in ele. Mi-e sila de tine si de astia ca tine, sincer.

herman25
herman25  •  04 Martie 2019, 14:53
Postat de adriann_ pe 04 Martie 2019, 12:55

Da ma, pesedistii, hotii, vrajeala etc voi astia cu noua Securitate parca ati fi smenarii aia cu alba-neagra. Prostimea se uita tampita la fragmente din dosare penale "scurse" in presa cu epoleti de pe mailuri gen cucuveauamov si in timpul asta se creea o monstruozitate in care numai conta cine iesea din urne, ca rezolva Kovesi scriind "dosar penal" pe o foaie. Mars ma cu manelele voastre.

Ce spalat pe creier e asta, fan antena 3....Doamne, astia au cap sa nu le ploua in gat.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează