FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB / Mihai Pintilii își schimbă meseria la 35 de ani! Ce răsplata îi oferă Gigi Becali unuia dintre cei mai importanți fotbaliști din ultimii 10 ani

Articol de , - Publicat luni, 18 noiembrie 2019 09:00

FCSB // Mijlocașul veteran Mihai Pintilii (35 de ani) a încheiat recuperarea și ar putea juca din nou, doar că patronul îl consideră abia a treia variantă ca mijlocaș central la FCSB, după Nedelcu și după Ovidiu Popescu, mai tineri și mai ușor de vândut. 

La 35 de ani, Mihai Pintilii se pregătește să-și schimbe meseria. Din fotbalist, el va deveni antrenor secund. E o cale prin care Becali caută să-l răsplătească pe unul dintre cei mai importanți jucători ai FCSB din ultimul deceniu. Gigi nu-l mai consideră pe Pintilii potrivit să facă parte din echipă, însă îi oferă posibilitatea să intre în staff-ul tehnic. 

Mai mult pacient decât fotbalist 

Mijlocașul tocmai a revenit după o accidentare, o leziune musculară pe care o suferise pe 22 septembrie, în partida cu CFR încheiată la egalitate, 0-0. A tot luptat cu accidentările de doi ani încoace, problemele medicale i-au măcinat și valoarea, și statisticile. 

În acest sezon a bifat doar cinci partide în campionat, în stagiunea precedentă adunase doar opt meciuri din postura de titular. A petrecut mai mult timp în recuperare după accidentări decât pe teren, în jocuri oficiale. 

Acum a redevenit apt și a apărut în amicalul cu Chindia, disputat sâmbătă și pierdut de FCSB cu 3-6. Statutul de titular incontestabil, pe care l-a avut Pintilii în trecut, nu mai este valabil însă, întrucât Becali nu mai are încredere în capacitatea mijlocașului de a continua cariera. 

Și din cauza accidentărilor și a pauzelor lungi, el a ajuns să aibă probleme și cu greutatea, s-a îndepărtat de forma lui cea mai bună. Gigi îl consideră pe Dragoș Nedelcu titular al postului de închizător, cu Ovidiu Popescu rezervă. 

Există deja un secund fără licență 

Fostul internațional e tentat să accepte propunerea patronului și să intre astfel în staff-ul lui Bogdan Vintilă. Printre asistenții lui Vintilă se află deja un secund care nu posedă nicio calificare pentru meseria asta: Ovidiu Petre. Mijlocașul ex-FCSB și Galatasaray a fost prezentat ca analist video după ce a semnat contractul cu roș-albaștrii, tocmai pentru a fi ascuns adevăratul lui job, acela de antrenor secund. 

Pintilii e în aceeași situație, nu are nicio calificare ca antrenor și ar trebui să parcurgă ani de zile de școală până să ajungă la licența A, diploma necesară secunzilor din prima ligă.

„Țip la ei, îi înjur" 

Pintilii a avut, oricum, în ultima vreme un rol de antrenor secund neoficial. El a recunoscut la un moment dat, după o înfrângere cu Poli Iași în sezonul acesta: 

„Tot timpul sunt discuții în vestiar. Eu mai țip la ei, uneori îi mai și înjur. La bătaie nu s-a ajuns niciodată, eu n-am bătut pe nimeni în viața mea. Nu am carnet de antrenor, dar mă comport așa fiindcă sunt un jucător mai puriu, mai experimentat și încerc să-i ajut pe cei tineri cu indicații. Spre exemplu, m-aș bucura ca Ovidiu Popescu, care e tot mijlocaș defensiv, să ajungă să joace la fel de bine cum jucam eu când eram în forma cea mai bună". 

Finul Nistor se face tot secund 

Fost căpitan al FCSB, Pintilii ar putea deveni antrenor secund chiar din ianuarie, când echipa va merge într-un cantonament pentru pregătirea ultimei părți a sezonului. Finul lui, dinamovistul Nistor, are același plan, numai că el e mai tânăr cu patru ani, așa că va mai juca fotbal pentru o vreme. 

„Aș vrea ca în viitor să devin antrenor secund. "Principal" n-aș vrea, că mi se pare prea greu!", a anunțat Nistor.

Match preview FCSB - Astra

Vezi și:

FCSB // Cristi Bălgrădean își anunță plecarea de la FCSB: „Ar fi ideal”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
planetfun
planetfun  •  18 Noiembrie 2019, 17:07

Nistor si Pintilii, doi mijlocasi de vis.

411193213115437
Vlad Muresan  •  18 Noiembrie 2019, 14:26

Pintilii mai.poate juca liniștit cel puțin 1 an, nici Nedelcu nici Popescu nu-s nici macar la jumătate din valoarea lui Pintilii.

clujcampion
clujcampion  •  18 Noiembrie 2019, 13:45
Postat de Pavel Radu pe 18 Noiembrie 2019, 09:54

În anii de scoala pe care ar trebui sa-i parcurgă Pintilii până sa devina un secund , sete inclus și liceul sau numai sc gen ?

La oier e suficient sa ai 4 clase... ca daca ai mai multe ca el deja nu esti corespunzator.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează