FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Mihai Stoica a numit cel mai bun stoper trecut pe la FCSB: „Nu avea viteza lui Chiricheş, dar interpreta extraordinar jocul”

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB
Mihai Stoica, managerul general de la FCSB

Articol de GSP - Publicat luni, 27 decembrie 2021 21:17 / Actualizat luni, 27 decembrie 2021 21:49

Mihai Stoica (56 de ani), managerul general de la FCSB, l-a numit pe Sorin Ghionea (42) „poate cel mai bun fundaș central pe care l-a avut Steaua”.

De-a lungul anilor, FCSB s-a putut lăuda cu mai mulți fundași centrali veritabili, de la cuplul Ghionea - Goian la nume precum Vlad Chiricheș și Lukasz Skuzala.

Întrebat care a fost cel mai bun fundaș central care a trecut pe la FCSB, managerul general al vicecampioanei a menționat 3 nume: Chiricheș, Goian și Ghionea. Totuși, pe cel din urmă l-a numit „poate cel mai bun fundaș central pe care l-a avut Steaua”.

Ce mai face Elton, feblețea lui MM Stoica: „Vorbesc cu el, e în Brazilia” » De ce susţine că a fost mai bun ca Sânmărtean şi Budescu
FCSB
Ce mai face Elton, feblețea lui MM Stoica: „Vorbesc cu el, e în Brazilia” » De ce susţine că a fost mai bun ca Sânmărtean şi Budescu

Mihai Stoica: „Ghionea a fost poate cel mai bun fundaș central pe care l-a avut Steaua”

„Chiricheş a fost poate cel mai talentat fundaş central cu care am lucrat, dar cuplul Goian - Ghionea nu l-aş putea compara cu oricare alt cuplu de fundaşi centrali care a fost la Steaua.

Ghionea a fost poate cel mai bun fundaş central pe care l-a avut Steaua. Avea talie. El și Goian nu aveau viteza lui Chiricheş, dar interpretau extraordinar jocul”, a declarat Stoica la Telekom Sport.

Mihai Stoica a amintit și de perioada în care Ghionea a jucat la Viitorul (iulie - noiembrie 2013), sub comanda lui Gică Hagi: „Nimeni n-a ştiut dacă e dreptaci sau stângaci. Gică Hagi l-a adus pentru că voia un fundaş central de picior stâng, dar el era dreptaci”. 

Mihai Stoica a numit cel mai bun stoper trecut pe la FCSB: „Nu avea viteza lui Chiricheş, dar interpreta extraordinar jocul”
Sorin Ghionea, în duel cu Alberto Gilardino în Liga Campionilor // foto: Imago Images

Sorin Ghionea, 3 trofee și 179 de meciuri la FCSB

Sorin Ghionea a evoluat la Steaua, devenită ulterior FCSB, între 2002 și 2010. În total, fostul fundaș central de 1,87 metri a adunat 179 de meciuri, 3 goluri și două pase decisive la FCSB, alături de care a cucerit 3 trofee (campionatul în 2005 și 2006, supercupa în 2006). 

Sorin Ghionea și-a început cariera de seniori la Dunărea Galați și a trecut ulterior pe la Oțelul, Steaua (FCSB), Rostov, Poli Timișoara, ASA Târgu Mureș, Concordia Chiajna și Viitorul.

În martie 2002, Ghionea a debutat pentru prima reprezentativă a României, în tricoul căreia a adunat 13 prezențe.

Cel mai bun „11” din Liga 1 în viziunea lui Mihai Stoica 

Zilele trecute, oficialul de la FCSB a fost provocat să alcătuiască un prim „11” ideal din Liga 1, dar care să nu conțină niciun jucător de la echipa sa. Mihai Stoica a optat pentru un sistem 4-3-3, cei mai mulți jucători selectați provenind de la Farul Constanța, CSU Craiova și CFR Cluj:

  • Aioani (Farul) - Sorescu (Dinamo), Ghiță (Farul), P. Iacob (Chindia), Camora (CFR Cluj) - Deac (CFR Cluj), Edjouma (FC Botoșani), Rață (FC Voluntari) - Omrani (CFR Cluj), Koljic (Universitatea Craiova), Ivan (Universitatea Craiova)

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Falimentul unui mare talent din Liga 1 » Cariera acestui fotbalist plin de calități conține aproape numai bile negre

MM Stoica a avut dreptate! „Ciorbele reîncălzite” de la FCSB sunt pe lista neagră a lui Becali

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
concret
concret  •  28 Decembrie 2021, 06:32

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

calugarul.pafnutie
calugarul.pafnutie  •  28 Decembrie 2021, 06:27

Cel mai bun gigist fcsebist și breloc, în toată istoria voastră chinuită de blaturi și aranjamente a fost Luțu, băăă! R-ati ai dracu' cu melcii voștri!

gojgaru
gojgaru  •  28 Decembrie 2021, 02:49
Postat de yeti_si_prostul_de_iosif_ pe 27 Decembrie 2021, 23:04

@ iosif !!! https://gyazo.com/6cd73359f3ae0c2fad79b9bf0a46d838

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează