FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV I-a venit și lui rândul! » Îi va lua locul pe bancă suspendatului Pintilii și va da indicații de lângă Strizu

Mihai Stoica îi va lua locul lui Pintilii pe banca FCSB-ului
Mihai Stoica îi va lua locul lui Pintilii pe banca FCSB-ului

Articol de , , - Publicat marti, 28 februarie 2023 23:19 / Actualizat marti, 28 februarie 2023 23:32

FCSB nu va avea pe bancă antrenorul principal în următoarele 4 etape, pe Mihai Pintilii, iar absența sa va fi acoperită de Mihai Stoica, managerul general al clubului urmând să joace rol de delegat și să stea alături de Neubert, Lucian Filip, ceilalți oameni din staff, dar și de jucătorii de rezervă.

Vicecampioana a revenit în lupta pentru titlu cu Pintilii antrenor principal, însă s-a ales cu o problemă majoră din cauza faptului că i-a acordat acest rol fostului mijlocaș, care în momentul de față nu are niciun fel de licență recunoscută pe teritoriul României, fiindcă nu are nici măcar carnet de antrenor. 

FCSB nu va mai putea conta pe Pintilii la meciurile oficiale în următoarea lună. El a fost suspendat pentru 4 meciuri de către Comisia de Disciplină, motivul fiind că s-a comportat ca un antrenor, deși nu avea acest drept. Comisia a fost sesizată de șeful Școlii de Antrenori, Lucian Burchel.

Basarab Panduru, șir de ironii după Farul - Sepsi: „Mai iau vreun punct doar cu Csikszereda!”
Farul - Sepsi 2-0
Basarab Panduru, șir de ironii după Farul - Sepsi: „Mai iau vreun punct doar cu Csikszereda!”

Mihai Pintilii, suspendat 4 etape

Cele 4 jocuri vor însemna finalul campionatului regulat, la care se va adăuga și prima rundă din play-off. După această etapă, Liga 1 se va opri pentru două săptămâni și se va relua abia în wekeend-ul 1/2 aprilie, abia atunci Pintilii va putea să revină pe banca roș-albaștrilor. 

În plus, Pintilii nu va avea voie nici la vestiare, înainte, în pauza și după terminarea partidelor. În schimb, sancțiunea nu se referă și la ședințele de pregătire, pe care Mihai le va putea conduce în continuare.

De ce se va alege varianta Mihai Stoica

Rămasă fără Pintilii, FCSB se vede nevoită să caute soluții pentru a acoperi absența celui care are rol de A1. Strizu, care bifează licența Pro, are doar rol decorativ în timpul jocurilor și nu poate primi sarcinile lui Pintilii, de a oferi anumite indicații în timpul jocurilor sau între reprize. 

În aceste condiții, aproape sigur pe bancă va coborî managerul general al clubului, Mihai Stoica. În ultima vreme, MM n-a mai stat pe bancă, însă, cel puțin la jocurile de pe Arena Națională, a luat loc în gura tuneului, între cele două bănci, o zonă care e rezervată de regulă pentru arbitrul de rezervă.

Începând însă de la confruntarea cu Petrolul, de joi seară, care va avea loc pe Arenă, MM va sta pe bancă și ar putea să fie chiar cel care transmite mai departe indicațiile din partea lui Pintilii. 

Va avea însă aceeași problemă ca Pintilii, fiindcă MM va avea rol de delegat, iar orice ajutor tactic oferit jucătorilor va fi sancționabil dacă se va face o nouă sesizare către Comisia de Disciplină

Pe de altă parte, FCSB și-ar putea asuma chiar și o eventuală suspendare a lui MM, care ar putea să fie dictată cel mai devreme la finalul lunii martie, când deja lui Pintilii îi va expira sancțiunea de 4 meciuri.

După mai bine de 30 de ani, am obosit şi e clar că mulţi ani nu mai stau în calitatea de conducător de club. Mă consumă foarte tare meciurile, am alte priorităţi şi cariera pe care vreau s-o urmez de acum e în televiziune.

- Mihai Stoica, manager general FCSB

Va fi Mihai Stoica pe bancă împotriva Rapidului?

Cele 3 meciuri din finalul sezonului regulat, la care Pintilii nu va lua loc pe bancă, sunt clare: acasă cu Petrolul și Sepsi și deplasarea de la Arad, cu UTA. În privința primei partide din play-off, aceasta va fi decisă de configurația finală a primelor 6. 

Ținând însă cont de punctajul actual, dar și de program, FCSB și Rapid vor termina aproape sigur pe locurile 3 și 4, ceea ce înseamnă că se vor duela în meci direct în debutul play-off-ului.

Ocupanta locului 3 va fi gazdă, șanse mai mari având roș-albaștrii, care au două puncte avans acum. În caz de egalitate de puncte, va decide golaverajul general, fiindcă meciurile directe au fost 2-0 pentru Rapid pe Giulești și 3-1 pentru FCSB, pe Arenă, iar regula golului în deplasare a fost scoasă. În acest moment, giuleștenii au avans de un gol.

1992e anul în care Mihai Stoica a debutat într-o funcție de conducere în fotbal, a fost numit vicepreședinte la Oțelul Galați, avea atunci doar 27 de ani

Teoretic, va fi un dezavantaj pentru FCSB absența lui Pintilii, dar acum el poate fi prezent în vestiar, de exemplu, și înainte, și în pauza meciului, cu ajutorul aplicațiilor online, deci se poate trece mai ușor peste acest handicap.

- Basarab Panduru, expert Orange Sport

FCSB a luat 80% din puncte cu Mihai Pintilii antrenor principal

De când l-a pus în funcția de A1 pe fostul ei mijlocaș central, clubul lui Becali a avut un parcurs excelent. S-au jucat de atunci 13 etape, iar linia de palmares e una excelentă: 10 victorii, o singură remiză și două eșecuri, golaveraj 24-10. 

FCSB a strâns în acest interval 31 de puncte, adică 80% din totalul celor puse în joc. Pintilii deține un record greu de atins: a câștigat toate meciurile disputate în deplasare, nu mai puțin de 7: FCU Craiova, Botoșani, Chindia, Hermannstadt, CFR, Voluntari și FC Argeș.

Randament FCSB în acest campionat

I-a venit și lui rândul! » Îi va lua locul pe bancă suspendatului Pintilii și va da indicații de lângă Strizu

Cum arată banca FCSB-ului

I-a venit și lui rândul! » Îi va lua locul pe bancă suspendatului Pintilii și va da indicații de lângă Strizu

Mai multe știri din Liga 1: 

Momentul regretat de Gică Hagi în Farul - Sepsi: „Aoleu, da! Îi părea rău în vestiar”

Bergodi aruncă prosopul: „Farul ne-a depășit la toate capitolele”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (29)
rav410wrc
rav410wrc  •  01 Martie 2023, 19:42
Postat de 22cea pe 01 Martie 2023, 03:05

Pai pune-ti curcubeul daca-ti place de el .

Tocmai d-aia am pus ghilimelele, pt PROSTI ca tine, fara ghilimele, de data asta !! :))))

inshallah
inshallah  •  01 Martie 2023, 17:25
Postat de dacia_berlina pe 01 Martie 2023, 13:18

Dar, Pintili a dat indicatii in timpul meciurilor ? Parca ziceau ca a stat cuminte pe banca. Pe ce baza a fost suspendat? Burchel are noroc ca nu sunt tribunele ca in Anglia, aproape de teren; altfel, statea oricine in tribuna si striga la jucatori. Povestea asta cu Strizu, Pintilii si Becali imi aminteste de istoria Japoniei; aveau japonezii imparat, cu putere de decizie; trec sute de ani, si imparatul a fost uzurpat de shogun; shogunul avea toata puterea, si il controla pe imparat (de obicei imparatul se casatorea cu o fata aleasa de shogun, din familia extinsa a lui). Dupa o vreme, a aparut un alt lider, care ajunsese sa il controleze pe shogun, similar cu metodele folosite de shogun pentru a-l controla pe imparat. Sistemul asta cu un conducator adevarat si 2 marionete a mers foarte bine vreo suta de ani. Apoi, shogunii au redevenit puternici, peste cateva sute de ani, imparatul a redevenit puternic, dar, in mai putin de o suta de ani a pierdut din nou puterea reala.

ăăăăăăă....adică, Shinzo Abe a fost shogun?

florin44
florin44  •  01 Martie 2023, 17:00

Cu alte cuvinte, cel care a avut domiciliul flotant "undeva" prin Rahova, devine trompeta oficiala a Palatului! Si ar mai fi o varianta, sa conduca jucatorii direct de la microfonul tv!!! Ca tot incompatibilitate ar fi! P.S. Daca FRF si LPF permit unui oficial de club sa fie si "analist tv", de ce nu i se permite si unui arbitru acelasi lucru??? Cand Ion Craciunescu era seful CCA i s-a interzis sa mai apara in emisiuni tv!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează