FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Atenționat de MM, Dică a scos telefonul în direct: „Așa arată antrenamentul meu. Nu e normal?!”

Nicolae Dică, ex-antrenor FCSB, în emisiunea „Sport Report” de la Orange Sport 1, alături de celălalt invitat, Cristi Costache / foto: captură TV
Nicolae Dică, ex-antrenor FCSB, în emisiunea „Sport Report” de la Orange Sport 1, alături de celălalt invitat, Cristi Costache / foto: captură TV

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 noiembrie 2022 08:30 / Actualizat miercuri, 16 noiembrie 2022 09:12

Nicolae Dică, fostul antrenor de la FCSB, a răspuns după ce Mihai Stoica, managerul roș-albaștrilor, a dezvăluit că i-a recomandat să lucreze mai puțin tactic, pentru a nu le pierde atenția jucătorilor.

„Eu i-am spus lui Dică faptul că jucătorii își caută alibiuri, de-aia spun că lucrează tactic. El nu a abdicat de la principiul ăsta. Nu greșea, dar se întâmplă să ai jucători care să nu înțeleagă bine ce le spui, că nu sunt atenți. Nu zic de jucătorii noștri. Dar vorbești cu unul străin și nu înțelege și se uită pe cer după un avion decolat de la Otopeni. 

Dacă tu lucrezi cu mine și nu vrei să mă asculți, înseamnă că ori ai ceva cu mine, ori te crezi mai presus decât mine. Când echipa nu joacă, trebuie să mai schimbe ceva”, declara, luni, MM, la Orange Sport.

Gigi Becali dezvăluie cine e omul său de încredere: „Mă consult să văd pe cine vrea să pună. El o să fie cel mai mare antrenor”
FCSB
Gigi Becali dezvăluie cine e omul său de încredere: „Mă consult să văd pe cine vrea să pună. El o să fie cel mai mare antrenor”

Nicolae Dică, ex-antrenor FCSB: „E normal să lucrez tactic”

Replica lui Dică a venit acum.

„Singurul om cu care am avut o discuţie despre partea tactică a fost cu MM. În rest, niciunul din staff nu mi-a spus nimic despre acest lucru. Pintilii mi-a spus doar de faza fixă. Nu făceam zilnic tactic. Dacă vreți, vă zic programul, îl am şi pe telefon.

Am găsit un antrenament: încălzire, circulaţia mingii, finalizare, viteză, joc de posesie şi joc. Fără tactic, da? E normal să facem și tactică, crezi că nu e normal să faci tactică? Din punctul meu de vedere, e normal.

Şi voi face în continuare, că voi face 20 de minute, 30 sau 50, voi vedea. Am făcut 26 de minute tactic defensiv în antrenamentul respectiv despre care vorbea MM. Aveam zile când făceam defensiv şi zile când făceam ofensiv. Eu aşa lucrez, e normal să lucrezi aşa. Adică, defensiv - analitic, ofensiv - inițiere, construcţie, finalizare. Ca să intru în detaliu...”, a afirmat, marți, Dică, la Orange Sport 1.

După ce am avut discuţia cu MM, chiar au fost nişte lucruri pe care nu le-am mai făcut aşa mult. Poate am făcut 7-8-10 minute, maxim, tactic defensiv şi am făcut mai mult posesie.

Nicolae Dică

Gigi Becali, patron FCSB: „Pintilii mi-a spus că jucătorii vor mai mult cu mingea”

Gigi Becali, patronul FCSB, a dezvăluit că Nicolae Dică s-a supărat pe Mihai Pintilii, după ce finanțatorul roș-albaștrilor l-a presat pe Pintilii să-i spună ce nu funcționează, în opinia lui, la echipă.

„E adevărat, mi-a spus Pintilii că nu e în regulă să se facă chestii tactice timp de 45 de minute, că jucătorii vor mai mult cu mingea”, a spus Becali.

VIDEO. Doru Popadiuc, despre experiența de la FCSB: „Îmi pare rău că nu am vorbit cu Rădoi”

Mai multe știri despre FCSB:

FCSB se răzbună! Decizie anunțată în direct: „Mergem cu echipa a treia la Botoșani”
FCSB
FCSB se răzbună! Decizie anunțată în direct: „Mergem cu echipa a treia la Botoșani”
Dică se pregătește să revină pe bancă: „Nu e diferenţă mare între această echipă și Farul”
OFERTĂ
Dică se pregătește să revină pe bancă: „Nu e diferenţă mare între această echipă și Farul”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (13)
mattia.montini
mattia.montini  •  16 Noiembrie 2022, 15:47

Si uite-asa ajung antrenorii sa se justifice in fata valetilor si a altor cataratori in smochin, iar presa ex-sportiva alimenteaza acest dialog in care pana si Nicolae Dica pare un titan in comparatie cu gangavii sai contestatari.

gigimarga2
gigimarga2  •  16 Noiembrie 2022, 14:43

Lucrul tactic trebuie sa existe in cadrul antrenamentului dar trebuie sa ții cont de diverse elemente : durata, temperatura ambientală , context , etc ,plus capacitatea ta ca si comunicator de a transmite informatie UTILA. Altfel exercitiile tactice devin plictisitoare si ineficace ingrădind atat creativitatea cât si bucuria de a juca . Iar jucatorul va reactiona in consecința . Dicuța tata , antrenorii romani ar fi fost in stare sa l treaca pe Messi la echipa 2 a si pe Cristiano Ronaldo sa l faca portar ca stie jocul cu piciorul . Alaturi de conducatori sunt principalii vinovati ai dezastrului actual. Jucatorii romani sunt doar efectele priceperii lor. Cu un management corect in maxim 5 ani putem iesii la lumina dar......

maradona79
maradona79  •  16 Noiembrie 2022, 13:13

Cand te justifici prin emisiuni TV, nu esti nici antrenor, nici analist. Doar un baiat nesigur pe tine.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează