FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Mirel Rădoi dezvăluie sfatul pe care i l-a oferit lui Gigi Becali pentru a scoate FCSB din criză: „Asta trebuie să faci, nașule!”

Mirel Rădoi (negru), alături de nașul Gigi Becali
Mirel Rădoi (negru), alături de nașul Gigi Becali

Articol de - Publicat vineri, 10 iulie 2020 10:23 / Actualizat vineri, 10 iulie 2020 10:53

Mirel Rădoi (39 de ani), selecționerul echipei naționale de fotbal a României, a dezvăluit ce sfat i-a oferit nașului său, Gigi Becali (62), finanțator al FCSB.

Rădoi, fost căpitan al roș-albaștrilor, spune că Gigi Becali ar trebui să aibă mai multă răbdare cu antrenorii pe care îi numește pe banca echipei, considerând că fiecare are nevoie de cel puțin 6 luni pentru a arăta ce poate.

„Nu au o strategie clară an de an. Îl credem şi pe el (n.r. - Gigi Becali), când spune «Am băgat 25 de milioane, am lăsat antrenorii să facă ce vor, nu au reuşit, după care am intervenit eu şi mi-am scos banii». Te pui şi în situaţia lui, cum e mai bine, să laşi antrenorii să facă, dar să pierzi bani sau să intervii tu ca să poţi să îţi recuperezi banii?

Din punctul meu de vedere, ar trebui să lase un antrenor, cum mereu i-am spus, când am discutat. «Trebuie să laşi, naşule, un antrenor minimum şase luni». După şase luni, ai nişte obiective pentru el. Nu eşti pe primul loc, poziţia a doua, a treia, orice stabileşti, dar şase luni trebuie să îl laşi, pentru că fiecare dintre noi are câte o idee despre fotbal. Trebuie să îl laşi să îşi facă antrenamentele cum crede el de cuviinţă. Dacă nu îi lasă, probabil că nu are răbdare şase luni să stea să vadă situaţia”, a declarat Rădoi pentru Telekom Sport.

Mirel Rădoi: „Probabil așa gândește”

Selecționerul României spune că lipsa încrederii lui Gigi Becali ar fi putut lua naștere atunci când el ocupa postul de antrenor al echipei și FCSB nu mergea cum patronul se aștepta, deși Rădoi avea libertate.

„Probabil că se gândeşte «L-am lăsat pe finul (n.r. - Mirel Rădoi) să facă ce vrea în urmă cu cinci ani», iar după cinci luni eram pe locul patru. «Nu mai bine intervin eu la echipă şi poate termin pe locul 2?». El a încercat oarecum să mă facă să mă răzgândesc, dar decizia o luasem, după aceea nu a mai insistat. Probabil şi el s-a gândit aşa: «Dacă nu a putut să o facă de unul singur, intervin eu»”, a spus Rădoi pentru sursa citată.

Strategia adoptată de Gigi Becali în ultimii ani s-a dovedit a fi una falimentară. FCSB nu a mai câștigat titlul din 2015, atunci când antrenor era Costel Gâlcă. De atunci, roș-albaștrii au terminat pe a doua poziție pentru 4 ani la rând, iar anul acesta au șanse infime să mai prindă chiar și al doilea loc! Mai mult, echipa lui Becali tremură chiar și pentru locurile europene.

29 de meciuria rezistat Rădoi pe banca FCSB, între iunie și noiembrie 2015. Bilanț: 13 victorii, 7 egaluri și 9 înfrângeri

Match Preview Craiova - FCSB, 12 iulie 2020

Citește mai multe știri despre FCSB:

Florin Vulturar, impresarul lui Olimpiu Moruțan: „Va deveni cea mai spectaculoasă afacere pentru FCSB” + oferta surprinzătoare primită de jucătorul lui Becali

Revoltă de amploare provocată de Mihai Pintilii! Amenințări cu boicotul din cauza ideii lui Gigi Becali

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
florar
florar  •  10 Iulie 2020, 14:10
Postat de florar pe 10 Iulie 2020, 14:06

DECAT SA DEA SFATURI RADOI SI SFATUITORII CA EL DE CE NU MAI BINE CUMPARA SI EI O ECHIPA CA SI ASA SUNT APROAPE MOICA SI SA APLICE SFATURILE ACOLO?????

....moca...

florar
florar  •  10 Iulie 2020, 14:06

DECAT SA DEA SFATURI RADOI SI SFATUITORII CA EL DE CE NU MAI BINE CUMPARA SI EI O ECHIPA CA SI ASA SUNT APROAPE MOICA SI SA APLICE SFATURILE ACOLO?????

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  10 Iulie 2020, 13:43

Fine Mirele,ia zi-ii cate perle bagi la nationala?Ca asta-ii misiunea ta!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează