FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali, în culmea fericirii » Suma uriașă pe care FCSB o încasează după ce Moruțan a ajuns la 15 meciuri în tricoul lui Galatasaray

Olimpiu Moruțan
Foto: Imago
Olimpiu Moruțan Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 22 noiembrie 2021 18:34 / Actualizat luni, 22 noiembrie 2021 19:01

Gigi Becali are motive de bucurie după ce Olimpiu Moruțan (22 de ani) a început să joace constant la Galatasaray.

Transferat în Turcia contra sumei de 3,5 milioane de euro, suma poate crește dacă Moruțan bifează bonusuri de performanță.

După ce în vară Galatasaray s-a calificat în grupele Europa League, turcii plătind către FCSB 300.000 de euro, acum gruparea „Cim Bom Bom” este nevoită să facă altă plată către vicecampioana României.

Moruțan a fost titular la Galatasaray în derby-ul cu Fenerbahce, pierdut cu 1-2, bifând al 15-lea meci în tricoul turcilor, iar oficialii clubului mai virează 600.000 de euro către FCSB.

3goluri și 3 pase decisive are Moruțan în 15 apariții în tricoul lui Galatasaray

Cifrele transferului lui Moruțan la Galatasaray

Clubul lui Becali va încasa 3,5 milioane de euro în patru rate. Prima va fi plătită în noiembrie, când roș-albaștrii vor primi doar 700.000 de euro .

Românii mai încasează 20 la sută din profitul rezultat dintr-o revânzare a lui Olimpiu. 

FCSB mai primește 1.000.000 de euro dacă roș-galbenii se califică în grupele Champions League sau 300.000 de euro în cazul în care fosta formație a lui Hagi prinde un loc în grupele Europa League.

Ambele bonusuri condiționate de rezultatele din competițiile UEFA sunt valabile cel mult câte o dată, nu sunt înmulțite ori de câte ori Galatasaray bifează grupe europene de-a lungul contractului pe care îl are Moruțan. 

Pe Olimpiu, FCSB l-a cumpărat de la Botoșani cu un milion de euro, deci Becali a obținut un profit, chiar dacă el a umflat sumele din revânzare.

Olimpiu Moruțan, înfrângere la ultimul meci în Turcia

Galatasaray, cu Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan titulari, a pierdut derby-ul cu Fenerbahce, scor 1-2. Olimpiu Moruțan a oferit sclipirea care a deblocat derby-ul Turciei. 

În minutul 16, internaționalul român a găsit un culoar ideal și i-a pasat la întâlnire lui Akturkoglu. Și-a lăsat colegul singur cu portarul, în zonă centrală, la 16 metri de poartă. Oaspeții au reacționat rapid și au egalat după o jumătate de oră de joc, prin Mesut Ozil.

Gigi Becali, în culmea fericirii » Suma uriașă pe care FCSB o încasează după ce Moruțan a ajuns la 15 meciuri în tricoul lui Galatasaray
Moruțan și-a lăsat colegul singur cu portarul

Fatih Terim l-a înlocuit pe Moruțan în minutul 65, iar omul introdus putea da lovitura. În minutul 84, Mbaye Diagne a marcat cu o lovitură de cap. Reușita a fost inițial validată, apoi anulată după consultarea VAR. 

Deși evolua cu un om mai puțin, Tisserand fiind eliminat pentru al doilea galben în minutul 83, Fener a obținut o victorie nesperată, în prelungiri, datorită golului semnat de Miguel Crespo.

Citește alte știri din fotbalul românesc:

Presa din Anglia anunță: „Arsenal se interesează de Ianis Stoica!” » Becali: „Iau bani mulți”

Dănuț Lupu, atac virulent la Prunea după conflictul cu Ilie Dumitrescu: „Lasă-i pe ăia titulari să vorbească. Pe tine te-a mandatat cineva să vorbești în numele Generației de Aur?”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
883135188391540
Popa Corneliu  •  24 Noiembrie 2021, 10:24
Postat de Constantin Mosnegutu pe 22 Noiembrie 2021, 20:46

Rau a ajuns. Daca 600.000 euro ii provoaca... CULMEA FERICIRII, inseamna ca la 600.001 euro e in EXTAZ!!! Bravo don jiji!!! De fapt nu ma mira nimic... De la o vreme o tine din extaz in extaz... Mai ales de cand a scapat de interdictia de a vorbi de unul si de altul!!!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

csa.nimeni.la.stadion
csa.nimeni.la.stadion  •  22 Noiembrie 2021, 22:51
Postat de park_benjamin pe 22 Noiembrie 2021, 21:40

Ce rușine de clauză! Cum mă să pui așa ceva? Păi de ce l-ai mai luat dacă nu erai sigur că va juca cel puțin 15 meciuri? :)))

Erau interesati sa fie suma initiala cat mai mica, clubul este cotat la bursa si presedintele a incercat sa transmita ca a negociat bine

park_benjamin
park_benjamin  •  22 Noiembrie 2021, 21:40

Ce rușine de clauză! Cum mă să pui așa ceva? Păi de ce l-ai mai luat dacă nu erai sigur că va juca cel puțin 15 meciuri? :)))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează