INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LIVEBLOG

Ce au făcut stranierii în week-end » Sclipirea lui Moruțan n-a fost de ajuns pentru Galata cu Fener + Răzvan, învins de „lanterna roșie”

Dennis Man și Valentin Mihăilă +9   FOTO
Dennis Man și Valentin Mihăilă

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 noiembrie 2021 23:50 / Actualizat luni, 22 noiembrie 2021 20:49

LIVEBLOG STRANIERI: GSP.ro te ține la curent în acest week-end cu rezultatele jucătorilor și antrenorilor români din campionatele din străinătate.

Răzvan Lucescu, eșec în fața ultimei clasate din Grecia

PAOK Salonic, formația antrenată de Răzvan Lucescu, a fost învinsă, scor 0-2, în deplasarea de la Atromitos. Alexandru Mitriță este în continuare accidentat și nu a făcut parte din lot. 

Rezultatul este cu atât mai surprinzător, cu cât Atromitos era „lanterna roșie” din Grecia. Nu avea nicio victorie și marcase doar 5 goluri în 9 etape. 

PAOK a ajuns la 3 înfrângeri în primele 10 runde și a pierdut contactul cu liderul. Olympiakos are 26 de puncte, 7 avans față de formația antrenorului român.

Dezastru după Gerrard! Rangers a primit 3 goluri într-o repriză

Rangers, cu Ianis Hagi (23 de ani) pe teren din minutul 69, a fost învinsă de Hibernian, scor 1-3, în semifinalele Cupei Ligii Scoției.

Giovanni van Bronckhorst l-a aruncat în luptă și pe Ianis Hagi, în minutul 69, dar internațional român a evoluat în nota echipei, fără sclipiri.

Moruțan și Cicâldău, eșec în derby-ul cu Fenerbahce

Galatasaray, cu Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan titulari, a pierdut derby-ul cu Fenerbahce, scor 1-2. 

Olimpiu Moruțan a oferit sclipirea care a deblocat derby-ul Turciei. În minutul 16, internaționalul român a găsit un culoar ideal și i-a pasat la întâlnire lui Akturkoglu. Și-a lăsat colegul singur cu portarul, în zonă centrală, la 16 metri de poartă. Oaspeții au reacționat rapid și au egalat după o jumătate de oră de joc, prin Mesut Ozil. 

Ce au făcut stranierii în week-end » Sclipirea lui Moruțan n-a fost de ajuns pentru Galata cu Fener + Răzvan, învins de „lanterna roșie”
Moruțan și-a lăsat colegul singur cu portarul

Fatih Terim l-a înlocuit pe Moruțan în minutul 65, iar omul introdus putea da lovitura. În minutul 84, Mbaye Diagne a marcat cu o lovitură de cap. Reușita a fost inițial validată, apoi anulată după consultarea VAR. Deși evolua cu un om mai puțin, Tisserand fiind eliminat pentru al doilea galben în minutul 83, Fener a obținut o victorie nesperată, în prelungiri, datorită golului semnat de Miguel Crespo. 

Clasamentul din prima ligă a Turciei

Galatasaray cade până pe locul 8 în Turcia, cu 21 de puncte strânse în 13 runde. Este la 9 lungimi de liderul Trabzonspor. Fenerbahce ajunge pe 5, cu 23 de puncte.

ECHIPELE DE START

Galatasaray: Muslera - Yedlin, Nelsson, Marcao, Van Aanholt - Feghouli, Cicâldău, Kutlu - Moruțan, Dervisoglu, Akturkoglu
Antrenor: Fatih Terim 

Fenerbahce: Ozer - Tisserand, Kim, Novak - Kahveci, Yandas, Sosa, Zajc, Kadioglu - Ozil, Berisha 
Antrenor: Vitor Pereira

Nicolae Stanciu, pasă decisivă la Slavia 

Nicolae Stanciu (28 de ani) a pasat decisiv la golul de 2-0 din Slavia Praga - Jablonec, reușită semnată de Kuchta în minutul 33. Scorul fusese deschis de Olayinka, în minutul 15. Campioana en-titre s-a impus în cele din urmă cu 5-0.

Valentin Mihăilă, titular la Parma. Dennis Man, introdus pe final

Valentin Mihăilă (21 de ani) a fost titular în meciul pe care Parma l-a jucat în etapa 13 din Serie B, 1-1 cu Cosenza. 

În minutul 81, Mihăilă a fost înlocuit cu celălalt român al Parmei, Dennis Man (23 de ani), care prinde astfel primele minute pentru echipa gialloblu din 24 octombrie. 

Răzvan Marin, titular în Sassuolo - Cagliari 

Răzvan Marin (25 de ani) a fost titular în meciul dintre Sassuolo și Cagliari din etapa 13 a Serie A, scor final 2-2. La gazde, Vlad Chiricheș (32) a fost rezervă. Mijlocașul român al sarzilor a fost înlocuit de Oliva în minutul 84. 

Dragoș Nedelcu, rezervă la Fortuna 

Dragoș Nedelcu (24 de ani) a fost doar rezervă la meciul dintre Dresda și Fortuna Dusseldorf din etapa 14 a Zweite Bundesliga, scor 1-0. Mijlocașul defensiv nu a mai jucat pentru Fortuna de pe 16 octombrie.

Cosmin Olăroiu, victorie la primul meci în campionat pe banca lui Al Sharjah

Al Sharjah, noua formație a lui Cosmin Olăroiu, s-a impus în deplasarea de la Khorfakkan, scor 3-1, în primul meci al tehnicianului român pe banca saudiților.

Meloni, Malango și Shukurov au marcat pentru formația lui Olăroiu, în timp ce pentru gazde a punctat Paulino.

După această victorie, Al Sharjah face 16 puncte și urcă până pe locul 6 în clasament.

Ciprian Tătărușanu, gafă decisivă în Fiorentina - Milan

Ciprian Tătărușanu (35 de ani) a comis o gafă majoră în minutul 15 al meciului Fiorentina - AC Milan, la scorul de 0-0. Formația lui a suferit prima înfrângere stagională în Serie A, 3-4.

În minutul 15, la scorul de 0-0 ,a scăpat o minge simplă, o centrare slabă venită din flancul drept al atacului violet. Balonul a căzut pe linia careului de 6 metri, iar Matteo Gabbia (22 de ani), fundașul lui Milan, a încercat să protejeze, pentru ca Tătărușanu să rețină. Alfred Duncan a profitat de lipsa lor de sincronizare și a marcat.

Ciprian Tătărușanu, gafă impardonabilă în Fiorentina - AC Milan! Reacția lui Ibrahimovic a fost taxată de fani
Serie A
Ciprian Tătărușanu, gafă impardonabilă în Fiorentina - AC Milan! Reacția lui Ibrahimovic a fost taxată de fani

Bicfalvi, MVP în Rusia

Internaționalul român Eric Bicfalvi a fost desemnat jucătorul meciului Krylya Sovetov Samara - Ural 1-1, din etapa a #15, ultima a turului. Formația mijlocașului de 33 de ani e pe locul 15 din 16, cu 12 puncte.

Românii, două goluri în campionatul Ungariei

Marius Corbu (19 ani) a reușit golul de onoare pentru Puskas Academy în eșecul umilitor suferit azi de oaspeți, 1-4 pe terenul lui Paks. Corbu a intrat pe teren în minutul 59. În echipa celor de la Puskas a fost titular și Alexandru Băluță

Un alt român a punctat azi în campionatul maghiar. Claudiu Bumba, din penalty, în partida Gyirmot - Kisvarda 1-1. Și Peteleu a fost titular la oaspeți.

 Marius Șumudică, înfrângere în Turcia

Yeni Malatyaspor, echipa lui Marius Șumudică, a suferit a treia înfrângere consecutivă în campionat. După 0-2 cu Kasimpasa și 1-3 cu Basaksehir, Malatyaspor a cedat în deplasarea de la Giresunspor cu 1-0.

Singurul gol al partidei a fost marcat de Diabate în minutul 70 dintr-o lovitură de pedeapsă.

După acest eșec, Marius Șumudică și formația sa au fost întrecuți de adversara de astăzi și au picat pe loc de retrogradare.

  • A marcat: Diabate 70 (pen)

Echipe de start:

Giresunspor: Kocuk – Yavru, Diara, Fontanilla, Behich – Pelupessy, Flavio – Sulyemanov, Diabate, Serginho – Doukura
Antrenor: Hakan Keles

Malatyaspor: Ozbir – Kaya, Ciftpinar, Wallacer – Esihellac, Chouiar, Mallan, Aabid, Hafez – Buyuk, Kanatsizkus
Antrenor: Marius Șumudică

Yeni Malatyaspor, echipa lui Marius Șumudică, joacă pe terenul celor de la Giresunspor. După 12 etape, Malatyaspor are 12 puncte și este pe 16, iar cu o victorie poate urca până pe 12.

De partea cealaltă, Giresunspor este pe 17, cu 10 puncte.

Mircea Lucescu, victorie în Ucraina

Dinamo Kiev s-a impus în deplasarea de la Chernomorets Odessa, 6-1, și urcă pe locul 1 în clasament până la meciul rivalei Șahtior. Urmează un meci tare pentru Il Luce în Liga Campionilor, acasă cu Bayern.

Mutare total surprinzătoare » Raul Rusescu, prezentat oficial în al 4-lea eșalon
Italia
Mutare total surprinzătoare » Raul Rusescu, prezentat oficial în al 4-lea eșalon
Un antrenor român a fost numit selecționerul naționalei din Siria! Declarații în exclusivitate pentru GSP.ro: „Sunt foarte apreciat acolo”
SIRIA
Un antrenor român a fost numit selecționerul naționalei din Siria! Declarații în exclusivitate pentru GSP.ro: „Sunt foarte apreciat acolo”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
observator_federal
observator_federal  •  22 Noiembrie 2021, 11:30

De ce or mai cumpăra unii fotbaliști români, când cu mai puțini bani poți achiziționa câțiva băieți cu origini africane - vezi Botoșaniul și Argeșul în meciurile de ieri - pe care te poți baza chiar și la trântit meciuri ori la surprize care să arunce pariurile în aer. Nu știu pe ce filieră vin băieții ăștia, am remarcat că pe bani puțini vin și tot pe bani puțini sau deloc pleacă înnapoi - cred că se învârt bani ”la negru”... Liga 1 începe să semene cu cea de baschet, fiecare achiziționează ”după puteri”, s-a dat drumul la vânzare...

observator_federal
observator_federal  •  22 Noiembrie 2021, 11:24

Nu o plângeţi pe Galatasaray, este hotărâtă să-i ia pe Dennis Man şi Octavian Popescu. Sunt nişte băeţi pe Twitter, cu mare audienţă în Turcia, care l-au vopsit pe Moruţan iar acum repetă procedeul cu Man şi Tavi Popescu-Bitănescu... Suporterii turci sunt fierbinţi, indiferent de jocul echipei... Ai Parmei în schimb, par decepţionaţi de antrenor şi, citeam (nu am văzut meciul) cum unul dintre ei consemna destul de virulent, că a ajuns să vadă și asta: Mihăilă folosit ca fundaș(?!). Chiar e de verificat - interesant antrenor.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  22 Noiembrie 2021, 08:21

Cand un jucator este inlocuit in minutul 65(Morutzan), inseamna ca:ori s-a accidentat,ori...a fost cel mai slab de pe teren!Aferim!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează