FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Motivul pentru care Gigi Becali l-a scos din echipă pe Ionuț Vână » Surse din club fac dezvăluiri

Vână a crescut la Viitorul, care l-a împrumutat în două rânduri, un an la AS Roma Primavera și un an la Dunărea Călărași
Vână a crescut la Viitorul, care l-a împrumutat în două rânduri, un an la AS Roma Primavera și un an la Dunărea Călărași

Articol de , , - Publicat vineri, 13 martie 2020 00:00

FCSB. Becali l-a scos din echipă pe Vână, 25 de ani, și l-a criticat chiar și când mijlocașul a prins doar bucăți din meciuri. 

Motivul: speră să scape de fotbalistul al cărui salariu va fi majorat în iulie cu 5.000 €, conform unei clauze prevăzute în contract.

Lui Ionuț Vână îi e greu să mai reziste la FCSB, la mai puțin de un an de când a semnat contractul cu roș-albaștrii. Becali l-a cumpărat de la Viitorul cu 700.000 de euro, dar acum ar fi bucuros să scape de mijlocașul în vârstă de 25 de ani. Gigi l-a evaluat pe Vână, a ajuns la concluzia că nu e un fotbalist atât de bun cum își imagina el și caută soluții ca să rupă relația cu acesta.

13.000 € lunar

Îngrijorarea îi e sporită patronului de datele financiare din acordul cu jucătorul pe care l-a format Hagi. Conform contractului, Ionuț va beneficia de o mărire consistentă a salariului, începând cu luna iulie, o creștere care nu depinde de randament, nici de numărul minutelor pe care el le petrece pe teren. Surse din club explică datele concrete: Vână câștigă 8.000 de euro lunar acum, salariul obținut în momentul în care a venit de la Viitorul, și va avea 13.000 de euro pe lună de la 1 iulie!

Un progres care îl sperie pe Gigi, acesta e motivul pentru care patronul încearcă să scape de jucător. L-a scos din echipă de câteva luni și l-a criticat după partida cu Craiova, în care Ionuț a fost tratat ca un junior, introdus pe teren în minutul 11 și schimbat la mijlocul reprizei secunde. "A greșit două pase, a fost schimbat!", a explicat patronul. Antrenorul Vintilă pomenise amănunte tactice ca să explice înlocuirea stranie, însă tehnicianul de pe bancă fusese forțat să execute ordinul primit prin telefon.

Ionuț Vână, titular, acum 5 luni

Becali era încântat când îl luase pe Vână, "e obișnuit să joace în 4-3-3 și e exact mijlocașul pe care-l căutam", apoi s-a plictisit de "jucărie" și ar vrea s-o schimbe. Nu l-a mai inclus pe Ionuț printre titulari, într-o partidă din campionat, din octombrie 2019, de la un joc câștigat cu Hermannstadt, 4-0. Și atunci a rezistat pe teren doar în prima repriză.

Au urmat luni pe care fostul "optar" al lui Hagi le-a petrecut pe bancă, în tribună sau ca rezervă utilizată spre finalurile meciurilor. Becali speră să-l determine astfel să plece undeva în vara care urmează și să nu mai fie nevoie să respecte clauza care-i mărește salariul cu 5.000 de euro unui fotbalist de care nu prea mai are nevoie.

87de meciuri a strâns Vână la Viitorul, pentru care a marcat 5 goluri. A mai jucat, la nivelul seniorilor, doar la Călărași, în "B", unde a apărut în două partide, apoi a fost afectat de o accidentare gravă și a revenit în Dobrogea

Finalul: salariu de 4 ori mai mare

Vână capătă mărirea din vară, de la 8.000 la 13.000 de euro, apoi va mai beneficia și de altele. Sursele pomenesc sumele următoare: 14.000 în următorul sezon, 2021-2022, 15.000 din vara anului 2022 și 16.000 după un an! Asta înseamnă că în ultimul an din acordul cu FCSB va câștiga de 4 ori mai mult decât primea la Viitorul, unde salariul lui era de 4.000 de euro lunar. Și acolo era printre fotbaliștii plătiți cel mai bine, fiindcă Hagi a impus o limită superioară de 5.000 de euro, nu a existat nici un jucător în clubul lui care să încaseze mai mulți bani. 

Ianis avea 5.000 de euro pe lună. Gică a și susținut la un moment dat că Becali a greșit când le-a oferit fotbaliștilor pe care i-a cumpărat de la el salarii prea mari și că i-a determinat astfel să-și piardă din ambiție, din "foamea" pe care o aveau când erau plătiți mai prost.

122.000 € în nouă luni

Vână a semnat cu FCSB în iulie 2019 și de atunci a câștigat 122.000 de euro la FCSB, cu tot cu salariul pentru luna martie. Cu 8.000 € lunar, a încasat 72.000 € în total din salarii și a mai primit 50.000 € la semnarea contractului cu clubul lui Becali. În perioada în care a acumulat banii aceștia a jucat 16 meciuri în campionat pentru roș-albaștri, dar numai 8 ca titular, și nu a marcat nici un gol. Mijlocaș ofensiv, el are doar 5 goluri în Liga 1!

Ilie îl consideră bun

Becali l-a folosit pe Vână în partida cu Craiova după o evoluție decentă a mijlocașului în meciul din Cupa României pe care FCSB l-a câștigat la Sibiu, 2-1. Ionuț nu a fost titular nici atunci, a intrat în minutul 76, dar a provocat un compliment din partea lui Ilie Dumitrescu. "El a limpezit jocul din momentul în care a intrat, a ordonat toate acțiunile", a remarcat la TV Digi Sport gloria stelistă. Ionuț a adunat doar 5 meciuri întregi în campionat, de când a semnat cu FCSB.

FCSB, prima reacție oficială după ce FRF a suspendat Liga 1: „Sezonul e compromis”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (45)
jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  13 Martie 2020, 15:48
Postat de gikiewicz93500 pe 13 Martie 2020, 15:21

ba jacheta, ti-ai dat seama ca esti ,,dezbracat" de creier, d-aia ti-ai si ales acest nick-name, dar, nu-ti dai seama cat de prost esti ca nu realizezi ca esti subiectul (nu provizoriu, ci definitiv) principal de caterinca pe aici?

Vezi că după „bă” se pune virgulă! Nu-i nimic, ai pus-o după „dar” :-)))))))))))) Altu' care nu-și dă seama cât de „dăjtept” e... De-aia și-a ales și nick-ul ăsta. L-a „polonizat”, să nu ne prindem că e... geek. Da-i stă bine lângă ceilalți coregrafi, unu' și-unu. Bine că eu nu fac caterincă de suferinzi, ci doar încerc să-i înzdrăvenesc...

gikiewicz93500
gikiewicz93500  •  13 Martie 2020, 15:21
Postat de jack_the_stripper pe 13 Martie 2020, 15:07

Iar eu sunt convins că ești „dăjtept”. Grămadă...

ba jacheta, ti-ai dat seama ca esti ,,dezbracat" de creier, d-aia ti-ai si ales acest nick-name, dar, nu-ti dai seama cat de prost esti ca nu realizezi ca esti subiectul (nu provizoriu, ci definitiv) principal de caterinca pe aici?

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  13 Martie 2020, 15:07
Postat de valyomanid4 pe 13 Martie 2020, 14:45

:)))))Nu pot sa cred cat esti de prost...

Iar eu sunt convins că ești „dăjtept”. Grămadă...

Vezi toate comentariile (45)
Comentează
Close