FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Mutare dubioasă: cât de moral e transferul lui Andrei Miron + de ce nu intervine LPF?!

Articol de , , - Publicat joi, 09 ianuarie 2020 00:00

Botoșani anunță că-l dă gratis pe Andrei Miron la FCSB, club care e de acord să-l mai lase în Moldova și în februarie, lună în care trupa lui Croitoru luptă pentru accesul în play-off, unde dacă va ajunge ar trebui să fie, teoretic, un adversar al clubului patronat de Gigi Becali!

Miron, fotbalist de bază la Botoșani, care a absentat în acest sezon doar atunci când a fost accidentat sau suspendat, e oferit de patronul moldovenilor la FCSB gratis! Valeriu Iftime solicită doar procente la o eventuală revânzare. Gigi Becali, la rândul său, a acceptat să-l lase pe Miron la Botoșani și pentru ultimele 4 etape din sezonul regulat, un ajutor prin care speră ca echipa moldavă, cu Miron în primul "11", să prindă play-off-ul. Unde, cel puțin în teorie, Botoșani ar trebui să concureze inclusiv cu FCSB!

Mai poate juca la Botoșani 3 din ultimele 4 etape

Chiar și în această combinație, agreată de cele două cluburi, Miron nu va putea să joace chiar toate cele 4 meciuri pe care Botoșani le mai are de disputat în finalul sezonului regulat. Motivul? Perioada de transferuri anunțată de LPF pentru această iarnă se va închide pe 17 februarie! Până la acea dată, Liga 1 propune 3 etape, în care Botoșani va întâlni: Chindia, Hermannstadt și Sepsi. Miron trebuie înregistrat la FCSB în interiorul acestei perioade, astfel că la etapa a 26-a nu va mai fi disponibil pentru Botoșani, la derby-ul Moldovei, cu Poli Iași.

Strategia lui Becali a mai eșuat o dată

Și în urmă cu doi ani, patronul FCSB a încercat aceeași schemă cum se întâmplă și acum cu Miron: să avantajeze un club care are șanse mari să prindă play-off-ul în speranța că îl va sensibiliza să-i devină aliat pe parcursul părții a doua a campionatului. În decembrie 2016, Moruțan a semnat cu FCSB, însă Becali l-a lăsat să mai joace la Botoșani încă 6 luni. Moldovenii aveau șanse să intre între primele 6, însă au ratat oportunitatea, iar FCSB a pierdut titlul, ca de fiecare dată de când s-a trecut la sistemul cu play-off.

  • Miron, 25 de ani, a fost integralist în cele 18 meciuri disputate pentru Botoșani în acest sezon de Liga 1

CIFRELE LUI MIRON
- a debutat în Liga 1 la 20 de ani, în vara lui 2014, în tricoul Oțelului
- are 169 de meciuri
- a marcat 8 goluri
- are o medie de peste 30 de meciuri, exclusiv în Liga 1, în fiecare sezon
- are 9 meciuri și 1 gol în echipa națională de tineret

800 de mii de euroe cota la care e evaluat în momentul de față Miron pe site-ul transfermarkt

3ani e perioada pe care Miron a semnat cu FCSB

12 mii de euroe salariul pe care Miron îl va avea la FCSB, dublu față de cât câștiga la Botoșani

Botoșani e văzută ca echipa de casă a lui Becali

Afacerea Miron alimentează și mai mult suspiciunile celor care au văzut-o și au considerat-o pe FC Botoșani, în ultimii ani, ca o grupare extrem de prietenoasă cu FCSB. Până în acest sezon, echipa lui Valeriu Iftime nu doar că nu câștigase niciodată împotriva clubului lui Becali, dar, cu o excepție, pierduse toate jocurile. În schimb, una dintre rivalele FCSB-ului la titlu, CFR Cluj, a avut mari probleme în multe dintre confruntările pe care le-a avut cu FC Botoșani.

Botoșani vs CFR: două înfrângeri în 8 meciuri

Împotriva campioanei en titre, Botoșani are palmares pozitiv în ultimele 8 partide. A eliminat-o de două ori în Cupa României, în ambele cazuri pe banca ardelenilor aflându-se Dan Petrescu. În total, Botoșani a pierdut doar de două ori în fața clujenilor. Ultima confruntare directă a avut loc în decembrie 2019, 2-1 pentru Botoșani, meci disputat pe teren propriu de echipa antrenată de Marius Croitoru.

Botoșani vs FCSB: 5 eșecuri în 8 meciuri

Cu FCSB, Botoșani aproape că n-a existat. Are o singură victorie, cea din turul acestui sezon. În rest, în celelalte 7 din ultimele 8 meciuri, FCSB s-a impus de 5 ori. Ultima confruntare directă a avut loc în noiembrie, s-a jucat la Botoșani și s-a impus FCSB cu ușurință, scor 2-0.

LPF de ce nu intervine?

Astfel de afaceri între două cluburi care e foarte posibil să se întâlnească și pe parcursul play-off-ului sunt posibile cu largul concurs al Ligii Profesioniste de Fotbal. Forul care tutelează și organizează Liga 1 menține perioada de transferuri, inclusiv în pauza de iarnă, chiar și după startul minireturului. La fel s-a întâmplat în anii trecuți și în Anglia, dar antrenorii, în frunte cu Mourinho, au luat atitudine și au solicitat schimbarea regulamentului, care să închidă mercato-ul cu o zi înainte de startul competiției.

Liga a girat și împrumul Astrei de la FCSB

Tot forul condus de Gino Iorgulescu a dat undă verde, sezonul trecut, unui caz pe care FRF l-a considerat imoral și că a și încălcat regulamentul. E vorba despre împrumutul pe care FCSB l-a oferit Astrei, iar meciul direct, din play-off, a fost arătat cu degetul de foarte multă lume din fotbal, meci câștigat fără niciun fel de probleme de clubul lui Becali. FRF a judecat cazul la comisiile sale și a oferit sancțiuni financiare ambelor cluburi, în ciuda faptului că împrumutul fusese girat de LPF, iar FCSB urma să-și încaseze suma cedată Astrei sub formă de împrumut din rata pe care giurgiuvenii o aveau de primit din drepturile TV.

Cristea a venit la fel

În urmă cu un an, FCSB l-a luat pe Iulian Cristea de la Gaz Metan Mediaș tot înainte de play-off. Există însă o mare diferență față de cazul de acum al lui Miron. Gigi Becali a făcut atunci o ofertă de a-l cumpăra pe fundașul central încă din luna ianuarie, dar Mediaș a refuzat. Becali a reacționat dur atunci: "Vor veni ei singuri la mine, după ce vor rata play-off-ul și atunci nu o să mai vreau eu să le dau nici măcar 50.000 de euro, nu 150.000 cât le ofer acum". Până la urmă, Gaz n-a terminat între primele 6 locuri, dar Cristea a ajuns la FCSB, înainte de startul play-off-ului, iar suma plătită a fost aceeași pe care Becali a oferit-o de la început, 150.000.

Andrei Miron ieșind de la reședința lui Gigi Becali » Transferul jucătorului este rezolvat!

Lovitură pentru Becali » Avertismentul lui Iftime: „Contractul nu e semnat. I-am spus că pot pot pune condiția asta”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (95)
johnwick
johnwick  •  09 Ianuarie 2020, 18:15
Postat de blatistu49 pe 09 Ianuarie 2020, 09:57

ce STEA ba *** confuzi mizeria FCSB cu STEAUA

Ca doar n-o fi Steaua clona stalinista a armatei

johnwick
johnwick  •  09 Ianuarie 2020, 18:08
Postat de blatistu49 pe 09 Ianuarie 2020, 12:04

doar CFR u conteaza in EUROPA datorita coeficientului realizat Romania a urcat pe locul 11 in rest povesti cu *** fotbalului romanesc infractorul cioban si jucaria FCSB

Coeficientul care contează e ala pe 5 sezoane. Ce a făcut kvsc în precedente 4? Insolventa, insolventa, fără drept de participare, dudelaange :)) Pt. locul 11 parcă se dau 2 echipe în grupele ucl. Pe bune??

cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  09 Ianuarie 2020, 12:36

Dar transferul lui nistor de la rinam0 la prazari nu e la fel? Ups, n-au cum sa se intalneasca in play-off, greseala mea. Ha ha ha ha ha.

Vezi toate comentariile (95)
Comentează