FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. MVP cu Dinamo! Început fabulos de an pentru Octavian Popescu » Lângă Lewandowski, Suarez și Ronaldo

Octavian Popescu a împlinit 18 ani în decembrie 2020 +29   FOTO
Octavian Popescu a împlinit 18 ani în decembrie 2020

Articol de , , - Publicat vineri, 05 februarie 2021 07:32 / Actualizat vineri, 05 februarie 2021 07:47

FCSB. Octavian Popescu (18 ani) a fost reprofilat atacant dreapta, mutare care i-a adus statutul de cel mai bun fotbalist de pe teren în ultimele două etape. Cu Dinamo (1-0), a fost singurul care a depășit Indexul InStat de 300.

Un puști de doar 18 ani a fost cel mai bun fotbalist al Derby-ului de miercuri, din Ștefan cel Mare. Octavian Popescu n-a mai marcat, n-a mai oferit nicio pasă de gol și nici n-a mai scos penalty, cum se întâmplase în precedentele runde. Chiar și așa, prestația pe care a avut-o în cele 90 de minute a fost peste a tuturor celorlalți care au jucat. Iar cifrele firmei InStat, care monitorizează toate jocurile de Liga 1, l-au declarat numărul 1.

Octavian Popescu, MVP în Dinamo - FCSB 0-1

Indexul său a fost cel mai mare, 326! Ceea ce înseamnă o prestație apreciată cel puțin cu titulatura de „foarte bine". De fapt, a fost singurul dintre cei care au evoluat care a depășit pragul de 300. Indexul InStat constituie o evaluare, ca medie, după toate criteriile relevante pentru prestația unui atacant. Printre realizările luate în calcul: goluri marcate, pase de gol, dueluri câștigate, driblinguri pase precise, chiar și volumul de minute jucate, dar și alte lucruri utile pe care respectivul le face în teren.

Top 5 cei mai buni jucători în Dinamo - FCSB 0-1

FCSB. MVP cu Dinamo! Început fabulos de an pentru Octavian Popescu » Lângă Lewandowski, Suarez și Ronaldo

În ciuda faptului că nu a lăsat urme pe tabelă, puștiul de numai 18 ani a produs foarte multe lucruri bune. Iar raportul firmei de analiză a partidei e cel mai bun exemplu. A oferit nu mai puțin de 7 pase decisive, traduse practic ca pase asemănătoare assist-urilor, cele care produc o situație iminentă de a marca. Nivelul de 7 pase decisive în timpul unui singur joc e unul fabulos chiar și pentru mari jucători din campionatele de top. De fapt, toți ceilalți jucători de atac pe care FCSB i-a avut în teren cu Dinamo n-au strâns împreună câte a avut Tavi: Olaru și Moruțan câte două, Coman și Tănase câte una singură.

Apoi, duelurile câștigate sunt un alt capitol la care Popescu a stat mult mai bine decât colegii săi din ofensivă. A câștigat 33% din aceste momente ale meciului, cu aproape 50% peste procentajul reușit de fiecare dintre Tănase și Coman. În plus, a și fost implicat în mai multe dueluri!

+25 FOTO

Și începutul de an a fost unul foarte bun pentru el, însă ceea ce pare să-l fi propulsat cu adevărat a fost, de fapt, plecarea lui Man. Popescu a fost folosit în locul acestuia, ca atacant dreapta, iar cele două jocuri bifate în poziția respectivă i-au adus de fiecare dată postura de MVP al confruntării: cu Poli Iași chiar a avut un randament ieșit din comun, iar Indexul său a fost unul colosal, care a sărit de 400, ceea ce înseamnă o evoluție demnă de jucători precum Lewandowski, Ronaldo, Luis Suarez aflați în zi bună.

FCSB. Un start de an fabulos pentru Octavian Popescu

FCSB. MVP cu Dinamo! Început fabulos de an pentru Octavian Popescu » Lângă Lewandowski, Suarez și Ronaldo

Octavian Popescu nu e departe de starurile mondiale

Firma InStat realizează monitorizări în toate campionatele, iar Indexul InStat e un reper important în comparația jucătorilor, chiar dacă există diferențe uriașe de nivel între țări precum Spania, Germania, Franța și ceea ce se joacă în România. În calcularea Indexului însă, firma are un algoritm care ține cont, ca bonificație, inclusiv de categoria din care face parte campionatul respectiv, dar chiar și de adversarul întâlnit. 

Unde se situează Octavian Popescu în comparație cu cele mai mari vedete ale momentului și care să aibă vârsta lui din acest moment, cel mult 18 ani. GSP a luat în calcul 6 nume uriașe, inclusiv pe Ansu Fati, fotbalistul Barcelonei care e cel mai bine cotat dintre cei născuți 2002, 80 de milioane de euro. Puștiul FCSB-ului stă bine în această comparație, e peste Fabio Silva, fotbalist pe care Wolverhampton a plătit 40 de milioane de euro pentru a-l cumpăra de la FC Porto, și la egalitate cu Pedri, jucătorul Barcelonei fiind și el cotat la 50 de milioane de euro. În schimb, Octavian Popescu surclasează doi brazilieni cotați fantastic: Gabriel Veron, de la Palmeiras, și Reinier, de la Dortmund, care sunt văzuți de transfermarkt valorând peste 20 de milioane de euro fiecare.

Ce a produs până acum Octavian Popescu la FCSB

  • 1 gol marcat 
  • 3 pase de gol 
  • 3 penalty-uri obținute

Daniel Pancu, despre comparația cu Octavian Popescu: „La 18 ani e atât de natural... Stă mai bine fizic decât stăteam eu la vârsta lui”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Anamaria Prodan și-a făcut calculele și vrea răzbunare în justiție! Suma exactă pe care vrea să o obțină de la Dennis Man

Viața de film a lui Sebastian Chitoșcă, cel mai nou „Faimos” de la „Survivor România”. De la FCSB, la vopsitor auto

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
creeperno290
creeperno290  •  05 Februarie 2021, 22:43

P-asta il vinde becali cu 100 milioane de dineros

fane.inima.de.leu
fane.inima.de.leu  •  05 Februarie 2021, 17:56
Postat de fane.inima.de.leu pe 05 Februarie 2021, 17:55

Cum da cu pumnul in panoul cu Dinamo.

E genial de subdezvoltat caraghiosul asta fcsbist.

fane.inima.de.leu
fane.inima.de.leu  •  05 Februarie 2021, 17:55
Postat de Marian Dobrica pe 05 Februarie 2021, 11:39

incintator o sa-l urmaresc cu placere

Cum da cu pumnul in panoul cu Dinamo.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează