FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. VIDEO / EXCLUSIV Narcis Răducan: „Duckadam nu trebuia dat la o parte!”

Narcis Răducan a lucrat în două rânduri cu Helmut Duckadam la FCSB
Narcis Răducan a lucrat în două rânduri cu Helmut Duckadam la FCSB

Articol de - Publicat duminica, 21 iunie 2020 20:17 / Actualizat duminica, 21 iunie 2020 20:28

Narcis Răducan a lucrat în două rânduri cu Helmut Duckadam, fostul președinte onorifc de la FCSB, și crede că strategia clubului de a-l îndepărta nu e corectă. Dă exemple de afară și e de părere că jucătorii nu ar trebui să-l privească drept „dușman”, ci doar ca pe un ”profesor mai exigent”

- Domnule Răducan, ați lucrat în două rânduri cu Helmut Duckadam la FCSB, cum vedeți ruptura dintre cele două părți? 
- Am înțeles că sunt considerente financiare pentru plecarea domnului Duckadam. Am abordat și pe blogul meu personal acest subiect, pentru că Helmut mi-a fost coleg de două ori, îl consider un brand de țară. Unul dintre brandurile noastre importante. Mi-am enumerat acolo argumentele pro menținerii lui Helmut la club. Nu e prima dezamăgire pentru el, pentru că și din partea celeilalte structuri steliste sau cei care au marca în acest moment a venit același tratament. Cel puțin din spusele sale.

- Dădeați pe blog exemplul lui Real Madrid... 
- Nu doar Real Madrid face asta cu gloriile. Asta mi-a venit mie în cap și am scris acolo. Cluburile mari din lume au un anumit buget pentru acest segment, de lobby, de imagine. Legendele cluburilor se întorc pe stadion, sunt prezente la meciuri, cumva mențin spiritul acelui club. Mai exemplificam ceea ce se întâmplă în Germania, datorită meciurilor din cupele europene am văzut cum tratează și ei oamenii importanți. Nu doar la fotbal, ci și edilii orașelor. De exemplu, primarii care ies la pensie intră într-un board, un „sfat al bătrânilor", care reprezintă clubul și orașul peste tot prin lume. Onorific! Cred că ăsta e rolul și modul în care Helmut Duckadam poate ajuta în acest moment gruparea FCSB. 

- A fost lăsat să se înțeleagă că e cel mai „neimportant" din club... 
- Cred că Helmut nu mai are nici vârsta să mai stea în trening. Un sfat oricând poate da, pentru că ochiul nu-l va înșela niciodată. Poate veni cu sugestii, cu sfaturi, nu-i de neglijat. Cu siguranță că Helmut poate ajuta FCSB. Astea sunt doar câteva argumente pentru care trebuia ținut. Avea un statut aparte, era filonul ăla de legătură dintre trofeul unic câștigat de Steaua și actualul club FCSB. 

- Vedeți ca pe o greșeală îndepărtarea sa? 
- Nu pot spune că e o greșeală, pot spune ce aș fi făcut eu. Nu-i poți impune cuiva o anumită strategie. De fiecare dată e simplu acolo, sunt banii mei, e clubul meu, fac ce vreau. A făcut și lucruri extraordinare, dar și lucruri de acest gen. Aici trebuia analizată mai bine problema. 

- În discuție s-a luat și faptul că deranja atunci când critica jucătorii la TV, cum era când erați acolo? 
- Chiar dacă se întâmplă treaba asta, un fotbalist de la FCSB trebuie să fie antrenat mental să reziste la astfel de lucruri. Helmut nu zice cu răutate. Într-adevăr, uneori lezează orgoliul unui fotbalist, al echipei. Uneori pune degetul pe rană când poate ar trebui să se ascundă problema respectivă, dar ăsta este Helmut. Și legendele lui Bayern Munchen ies în presă și fac praf jucătorii. Ok, nu-ți convine, nimănui nu-i convine. Dar ăsta este Helmut Duckadam, din acest motiv e legendă, e ca un profesor mai exigent. Nu trebuie să te superi, mai ales că cine îl cunoaște știe că nu zice cu răutate. E necesar un astfel de om în preajma echipei.

„Duckadam e genul de om care trebuie să beneficieze de pe urma a ceea ce a făcut în acea seară magică la Sevilla. Sunt multe exemple în fotbalul mondial" 

Narcis Răducan, fost conducător la FCSB

2000 de leiera salariul pe care Duckadam îl lua la FCSB după reducere din perioada pandemiei

Citește mai multe știri din Liga 1:

Adrian Mihalcea a găsit principala cauză a eșecului: „S-a văzut încă de la început”

DINAMO - SEPSI 1-3. NOTE GSP: 2, cea mai mică notă primită în șocul din „Ștefan cel Mare” + cine a luat singurul 9

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
105662257060988
Eugen Qy  •  21 Iunie 2020, 23:45

Pai numai de Duckadam scrieti. Daca, insa, ati compara de exemplu salariul lui, din ultima vreme, cu salariul altei SALARIATE a clubului fc fcsb, care sa ma ierte DUMNEZEU, nu era nici la degetul mic de la piciorul lui Duckadam , si carei nu i s-a REDUS cu niciun leu SALARIUL, atunci ati remarca singurei discrepanta flagranta dintre cei doi ! Pe de alta parte Fariseul uita ca scris este :'Pentru ce faci nedreptate SARACULUI ? De ce opresti PLATA slugilor? Pe FRATELE tau nu-l iubesti; desfranarea si amaraciunea iubesti." si inca :"O, nebune om! Pana cand te vei afunda si ca o albina vei aduna bogatia ta, care degraba va pieri ca praful si ca cenusa ? Ci cauta mai vartos Imparatia Lui DUMNEZEU !" Se vede ca a "uitat", aceste "sfaturi duhovnicesti "...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează