FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Nicolae Dică e amenințat în fiecare etapă » În ce situație se află antrenorul FCSB după ce a vrut să demisioneze

Articol de , , - Publicat luni, 24 octombrie 2022 06:57 / Actualizat luni, 24 octombrie 2022 08:23

Nicolae Dică a admis că va continua pe banca FCSB-ului doar dacă nu va mai bifa rezultate slabe ca acelea din trecut. Primul pericol pentru antrenor e partida de la Sf. Gheorghe, cu Sepsi, prima după ce Nicolae i-a prezentat lui Gigi Becali o demisie respinsă.

  • Sepsi - FCSB se joacă azi, de la 21:00. Meciul e liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe DigISport, OrangeSport și Prima Sport

Becali l-a confirmat pe post în declarațiile publice, însă nici măcar așa nu e relaxat Nicolae Dică.

Antrenorul recunoaște că e posibil să nu termine stagiunea pe banca FCSB-ului. El a revenit la comanda roș-albaștrilor în locul lui Petrea, care a demisionat la puțină vreme după începutul campionatului, și nu a reușit să-i ridice pe o poziție de play-off.

După trei victorii la rând în Liga 1, Dică se așteaptă să fie demis dacă se va mai încurca în partidele următoare: „Un antrenor rămâne la un club doar dacă are rezultate bune, așa că va trebui să urcăm în clasament. Sunt momente dificile prin care ați văzut că mai trec și echipele mari, și antrenorii mari”.

FCSB schimbă strategia » Cine face deplasarea pentru meciul cu Anderlecht: „Ne-a încurcat programarea”
FCSB
FCSB schimbă strategia » Cine face deplasarea pentru meciul cu Anderlecht: „Ne-a încurcat programarea”

El a povestit că după victoria din etapa trecută, 2-1 cu UTA, îl anunțase pe Becali că demisiona: „După jocurile cu Silkeborg am fost dezamăgit, supărat pentru că am pierdut așa cum am pierdut ambele meciuri. 

Voiam să câștig primul meci din campionat și apoi să demisionez, să las echipa ca s-o ia altcineva care să facă mai mult decât am făcut eu. Le-am transmis asta patronului și lui MM în urma victoriei din meciul cu UTA. Domnul Becali m-a convins să continuu: 

„Băi tată, tu ai făcut echipa, tu ai făcut antrenamentele, de ce să pleci? Avem încredere în tine, putem să facem lucruri bune în continuare”. Eu voiam să renunț la post pentru că multă lume mi-a cerut, în declarații, să demisionez. Când am eliminat-o pe Viking și ne-am calificat în grupele Conference League eram bun, acum nu mai sunt bun”.

După 0-10 la general în cele două partide cu Silkeborg, Becali se declarase dezamăgit de activitatea lui Dică: „El e vinovat pentru rușinea asta, din moment ce el a ales titularii, schimbările, el a pregătit echipa”. Gigi anunțase că lua în calcul să angajeze un antrenor străin, vrăjit de jocul foarte bun pe care-l practicaseră danezii lipsiți de nume și de cote importante.

Nicolae Dică: „De ce să învăț doar de la Guardiola?”

Nu numai pe Becali l-au fermecat danezii care i-au dat zece goluri FCSB-ului, Dică a rămas și el impresionat de jocul lui Silkeborg: „Eu chiar am vorbit serios că aș vrea să merg în Danemarca și să studiez cum se antrenează Silkeborg, ce metode sunt acolo. De ce ar trebui să învățăm numai de la Klopp și de la Guardiola?”. 

Gigi bănuiește că nordicii acceptă să muncească mai mult: „La noi, jucătorii muncesc o oră și jumătate pe zi, atât, cât durează antrenamentul. Ai douăzeci de mii de euro lunar și tu muncești nouăzeci de minute pe zi?! Atât ar trebui să se antreneze cei care câștigă trei sau patru mii de euro!”.

Becali: „Dacă nu prindeți play-off-ul, lăsați-vă!”

Becali e convins că rămânerea în zona de play-out ar fi rușinoasă pentru FCSB. „Dacă o batem pe Sepsi nu mai avem nicio problemă, urcăm pe loc de play-off și mai avem și două restanțe. Să zicem că Sepsi rămâne în play-off, dar o putem scoate de acolo pe Hermannstadt", a calculat Gigi la Pro Arena. 

El și-a avertizat jucătorii că se fac de râs dacă nou-promovata din Sibiu rămâne deasupra lor în clasament: „Dacă nu o poți depăși pe Hermannstadt, lasă-te de fotbal sau du-te în Divizia B!”.

VIDEO Nicolae Dică, prefațează Sepsi - FCSB

Citește și: 

MM Stoica, după ce s-a întâmplat azi în Liga 1: „Senzațional! Se vede că e fotbalist”

MM Stoica a numit cele 4 rivale cu care se luptă la titlu: „Favorită e una singură”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează