FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Nicolae Dică, prima conferință de la revenirea la FCSB: „Am aflat cu 15 minute înainte de antrenament că Tănase nu participă”

Nicolae Dică, antrenor FCSB
Nicolae Dică, antrenor FCSB

Articol de , - Publicat miercuri, 27 iulie 2022 12:55 / Actualizat miercuri, 27 iulie 2022 13:31

Nicolae Dică (42 de ani) a susținut în această după-amiază prima conferință de presă de la revenirea pe banca celor de la FCSB. 

Noul „principal” al vicecampioanei a abordat mai multe subiecte de actualitate, de la pierderea căpitanului Florin Tănase, transferat în China, la returul cu Saburtalo din turul 2 preliminar al Conference League și la viitorul căpitan al echipei. 

Fostul jucător al lui Dinamo: „Da, Borcea s-a dat la iubita mea și cred că i-a reușit. Pot spune că este curvar”
DINAMO
Fostul jucător al lui Dinamo: „Da, Borcea s-a dat la iubita mea și cred că i-a reușit. Pot spune că este curvar”

Nicolae Dică: „Am aflat aseară că Tănase ar putea pleca de astăzi”

„Luni, când am vorbit cu patronul echipei, mi-a spus că Tănase va pleca după meciul cu cei din Georgia, dar am aflat aseară că ar putea pleca de astăzi. Pierdem un jucător important, golgheterul campionatului, căpitanul echipei, dar i-am spus și patronului că «Asta este viața, este spre binele lui și al clubului». 

Acum, cu 15 minute înainte de antrenament, am aflat că nu se va antrena nici astăzi. Știam de aseară că va pleca, dar nu știam 100% că avea să plece astăzi. Mă voi gândi astăzi cine vor fi cei 3 căpitani. Noi, staff-ul, vom decide”, a precizat Dică. 

Nicolae Dică: „Intrăm cu gândul că putem trece de Saburtalo”

Dică nu concepe ca FCSB să rateze calificarea în turul 3 preliminar al Conference League, deși a pierdut turul cu georgienii de la Saburtalo, 0-1:

„Am doar două zile la dispoziție pentru a antrena echipa, dar este normal să gândim că trebuie să mergem mai departe în Europa. Avem un meci foarte greu, cu o echipă bună, dar trebuie să intrăm cu gândul că putem să ne calificăm mai departe. 

Trebuie să fim o echipă, jucătorii trebuie să înțeleagă că am nevoie de un grup. Un jucător poate să-mi câștige 2-3 meciuri, dar pentru a câștiga campionatul și a merge în grupe trebuie să fim o echipă.

La cele două antrenamente am lucrat tactic foarte mult, și ofensiv și defensiv. Am încercat să umblu la moralul lor. Trebuie să aibă încredere în ei, fiindcă au valoare. Trebuie să-și depășească nivelul de anul trecut. Asta le cer, asta îmi doresc de la ei”. 

Nicolae Dică, noul antrenor de la FCSB, despre...

... faptul că nu va primi salariu: „Primul lucru pe care i l-am spus patronului ăsta a fost. Așa am discutat, de la lucrul ăsta am plecat. În general s-a spus că antrenorii vin pentru bani, dar pentru mine banii au fost mereu pe ultimul loc. Nu am pus banii pe primul loc, așa am procedat și ca jucător. Este important să câștigăm la obiective. Dar există clauză de reziliere”.

... mesajul primit de la suporteri: „M-am bucurat enorm când mi-au transmis că sunt alături de mine și că își doresc să vin la echipă. Toată lumea trebuie să înțeleagă că nu vin pentru Dică, X sau Y, ci pentru a susține acest club, pe care-l iubesc. Mă bucur că vin în număr foarte mare și că fac o atmosferă extraordinară. Ne ajută, este un plus pentru echipă, pentru jucători”.

... posibila plecare a lui Olaru: „Nu am vorbit nimic despre asta, dacă era rezolvat în proporție de 90% mi-ar fi transmis patronul”.

... transferuri: „Am vorbit despre anumiți jucători împreună cu patronul, cu MM. Vom vedea pe cine reușim să aducem, nu pot să dau nume”.

... relația cu Gigi Becali: „Am avut o relație cât de cât OK cu patronul în primul mandat. Acum am discutat câteva lucruri cu dânsul, mi-a promis că așa va fi. Ca să se țină de promisiuni, trebuie să avem rezultate. Dacă echipa nu va juca cum trebuie, cu siguranță nu va fi mulțumit și este posibil să apară alt antrenor. Este un risc asumat, îmi place să risc”.

Mai multe știri despre FCSB: 

„Am fost căutat pentru ce am făcut la FCSB, nu pentru că sunt băiat cuminte" » Ce spune Dică despre relația cu Becali și noul post al lui Tavi Popescu

Contrariat de transferul din Liga 1 pus la cale de Gigi Becali: „E împotriva logicii! Nu cred că se va face”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (32)
Tikuletz
Tikuletz  •  27 Iulie 2022, 22:56

Din pacate pt Dica, Gigi l-a tras in piept: i-a dat liber sa joace cum vrea, dar ii ia jucariile. Nu i-a promis ca lotul de la incheierea perioadei de transferuri ramane acelasi, eventual mai valoros decat cel de la data la care-au batut palma.

Lonewolf
Lonewolf  •  27 Iulie 2022, 21:29
Postat de moshu_cu_ruc.sacul pe 27 Iulie 2022, 17:16

Bun așa. Dacă a plecat Tănase fix înaintea returului cu Saburtalo, să vezi ce o să (mai) râdem de fcsb-iști. Sadiku să pregătească contul „ce_o_mai_face_saburtalo”. Preventiv.

Cum sa razi de o echipa care joaca preliminarii in cupele europene,cand echipa ta e in liga a 2-a,fiind umilita de toti descultii?

laszlo3888
laszlo3888  •  27 Iulie 2022, 17:25

În realitate, Gigi Becali a spus, nu o dată, că pentru el antrenorul nu contează. Iată doar câteva dintre afirmaţiile făcute de latifundiar, în ultimul an: *La FCSB e casa mea, mobila mea, fac ce vreau. Responsabilitatea e numai a mea. Dacă aduc un antrenor căruia să-i dau mână liberă? Niciodată, în viaţa mea. La trăsura mea, numai eu ţin hăţurile. Fac numai cum ştiu eu. Şi cum ştiu eu e foarte bine. *În România, antrenorul contează 60%. La mine e altfel, nu e nici măcar aşa. La mine e Dumnezeu! Pot aduce 7.000 de antrenori, cei mai mai mari din lume... Dacă nu merit, nu primesc. *Nu voi lăsa niciodată ca averea mea să fie risipită de angajaţi. Antrenorul e un angajat. *Până când am fotbal şi până când mă duc la sicriu, până atunci eu comand banii şi afacerea mea. Până mor eu, până pun mâinile pe piept la cimitir, toată lumea sub comanda mea execută ceea ce zic. Fac aşa, pentru că mi-e bine aşa. Există vreo lege penală care interzice ceva? Regulamentul interzice? Să mă depuncteze!

Vezi toate comentariile (32)
Comentează