FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Nu vă fie frică, Teja e sub Dică! :D » Tehnicianul adus de Gigi Becali îi e inferior predecesorului la toate capitolele!

fotomontaj GSP
fotomontaj GSP

Articol de , - Publicat vineri, 15 martie 2019 08:55

ANALIZĂ. Actualul tehnician al lui FCSB, Mihai Teja, e inferior lui Nicolae Dică la toate capitolele, de la procentajul punctelor până la cel al victoriilor și golurilor marcate!

Gigi Becali l-a dat afară pe Dică și l-a schimbat cu Teja spunând că în acest mod realizează atingerea a două obiective importante: echipa va lua titlul de campioană și va avea și un joc de posesie superior celui pe care l-a arătat cu fostul tehnician. Au trecut 6 etape, iar comparația cu Dică nu doar că nu-l avantajează deloc pe actualul "principal", dar absolut toate cifrele sunt de partea celui care a pregătit formația între iunie 2017 și decembrie 2018. 

Teja, doar 9 puncte din 18 posibile

Deși a disputat mai puține jocuri, deci i-ar fi fost la îndemână să aibă un procentaj de puncte mai bun, plus că nici dificultatea nu a fost foarte mare, în afara disputelor cu Craiova și Viitorul, Teja a strâns cu peste 25% mai puține puncte. A luat doar 9 dintr-un maxim posibile de 18! Doar jumătate din ele, un nivel extrem de scăzut, greu de găsit în toată istoria clubului!

În schimb, Dică s-a apropiat de 65%, bifând ambele meciuri din sezonul regulat cu toate formațiile de play-off, excepție fiind Craiova. 

E mai aproape de a ieși din Europa decât de titlu

Și modul în care arată clasamentul general al Ligii 1 îi e defavorabil lui Teja în raport cu Dică. Atunci când a fost demis, Dică era pe locul 2, la 6 puncte de CFR, dar distanța urma să se înjumătățească la startul play-off-ului.

Acum, FCSB a căzut chiar pe 3 și are o situație extrem de complicată: e la mai multe puncte de titlu, 5, decât ecartul față de poziția a 5-a, care înseamnă out din cupele europene. Pe 5 e Astra, chiar adversara de duminică, giurgiuvenii având 4 puncte mai puțin. 

tabel1

tabel 2

Teja a dus FCSB pe locul 7!

De când Teja a debutat pe banca roș-albaștrilor, s-au disputat 6 etape. Într-un clasament realizat exclusiv pe baza acestor 6 runde, FCSB stă dezastruos. E abia pe locul 7, chiar și sub Voluntari și Botoșani. 

tabel 3

12puncte a făcut Dică în ultimele 6 meciuri de Liga 1, înainte să fie demis, adică un surplus de 33% față de cât a strâns Teja în primele lui 6 meciuri

5,66e media notelor GSP pe care Teja le-a încasat în cele 6 meciuri

6,00e media notelor GSP pe care Dică le-a primit pe parcursul primelor 21 de etape

Bilele albe ale lui Dică la FCSB

  1. A calificat echipa în grupele Europa League
  2. A dus echipa în primăvara Europa League

Bilele negre ale lui Dică la FCSB

  1. N-a câștigat niciun trofeu
  2. A ratat accesul în grupele Europa League în actualul sezon3. A compromis în acest sezon și Cupa României, eliminat de Dunărea Călărași

La fel a început și Rădoi!

Punctajul lui Teja din primele 6 etape de campionat este identic cu cel realizat în urmă cu 3 ani și jumătate, în startul sezonului. Atunci, Mirel Rădoi preluase echipa ca antrenor principal și a ratat complet debutul. A făcut numai 9 puncte, însă a avut parte de un program infernal, 4 meciuri fiind cu echipele de top de atunci: Astra, care avea să și devină campioană, Dinamo, CFR și Petrolul. După 6 etape, Rădoi era pe locul 6. Tot 9 puncte a făcut acum și Teja, dar jumătate dintre meciuri au fost cu ultimele 3 clasate, din care a scos doar 3 remize. 

tabel4

5antrenori au câștigat titlul cu FCSB în ultimii 15 ani: Pițurcă (2001), Zenga (2005), Olăroiu (2006), Reghecampf (2013, 2014) și Gâlcă (2015)

„FCSB a avut noroc în toți anii ăștia fiindcă la ce debandadă e acolo și ce face Gigi Becali, care se bagă peste toți antrenorii, echipa ar fi trebuit să termine an de an numai pe locurile 4-5-6" Victor Pițurcă

"Cei care s-au găsit să vorbească despre mine și să critice ce am făcut eu acolo mai bine ar aștepta ca Steaua să ia titlul, să ajungă prin primăvara europeană, abia apoi ar putea să discute despre mine" Nicolae Dică, fost antrenor FCSB

tabel6

tabel5

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
819602521427859
Stancu Florin  •  15 Martie 2019, 13:46

Nu vă fie frică, Teja e sub Dică!... amandoi peste MM si toti 3 la mana lui Mache :))

fcsbist_din_2003
fcsbist_din_2003  •  15 Martie 2019, 13:15
Postat de dinamovist_1994 pe 15 Martie 2019, 12:22

Stai linistit, nici autorul articolului nu e jurnalist. E *** de iosif deghizat!!!

Fereasca d-zeu cum sa faca asa ceva domnul gazetar !!! Am tot respectul pentru domnul Craitou !!! Cum poti sa spui ca el este prostul ala de Iosif !!!!

883135188391540
Popa Corneliu  •  15 Martie 2019, 13:15
Postat de Popa Corneliu pe 15 Martie 2019, 13:13

Este curios, ca sa nu spun alarmant, cum mass-media "se ocupa" de cum isi manegeriaza FCSB/Steaua, prin Becali, bani investiti in fotbal, iar la Cooperativa Echipelor de Primarii/ Servicii/ Departamente, adica din bani publici, "curge" numai lapte si miere!Fiecare echipa are de "trait un ciclu", nu poate avea numai performante la infinit, vezi cazul Real Madrid sau echipe in care "s-a investit" enorm dar fara rezultatele scontate, vezi cazul PSG sau Manchester City! Ce inteleg eu din material si din postarile lecturate ca "deranjul mare" consta in faptul ca Becali si-a adus un machidon antrenor si nu l-a lasat pe Dicanio sa-si continuie experimentele! Macar Teja poate pricepe mai bine dorintele patronului, vorbind in aromana! De unde stiu autorii ca Teja nu le-a intins adversarelor o momeala? "ia uite ca FCSB-ul poate fi atacata, nu trebuie sa ne bagam cu...autobaza in poarta" si uite asa in urmatoarele meciuri poate Teja va obtine numai victorii! Dupa toate acestea imi vine in minte un singur raspuns: "de doi ani de zile mass-media lucreaza cu metode specifice, de manipulare si intoxicare, ca opinia publica sa fie convinsa de incapacitatea manegeriala a lui Becali si astfel dorinta d-lui Burleanu, comanda de la Politic prin d-l Dancu, ca ciobanasul Becali sa fie indepartat din fotbal si clubul sa fie RETROCEDAT unui DEPARTAMENT numit MApN", Lucreaza, pe langa mass-media, dl general Dumbrava cu "ordin

...Dupa toate acestea imi vine in minte un singur raspuns: "de doi ani de zile mass-media lucreaza cu metode specifice, de manipulare si intoxicare, ca opinia publica sa fie convinsa de incapacitatea manegeriala a lui Becali si astfel dorinta d-lui Burleanu, comanda de la Politic prin d-l Dancu, ca ciobanasul Becali sa fie indepartat din fotbal si clubul sa fie RETROCEDAT unui DEPARTAMENT numit MApN", Lucreaza, pe langa mass-media, dl general Dumbrava cu "ordine" catre Justitia PSD iar ca executant colonel de justitie Talpan/ica!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează