FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ GSP: Octavian Popescu, copil-minune sau promisiune falsă? » Favoritul lui Becali s-a stins după un început impresionant în Liga 1

Octavian Popescu a debutat în Liga 1 pe 20 septembrie 2020, în meciul FCSB - FC Argeș 3-0
Octavian Popescu a debutat în Liga 1 pe 20 septembrie 2020, în meciul FCSB - FC Argeș 3-0

Articol de , , - Publicat sambata, 13 martie 2021 07:13 / Actualizat sambata, 13 martie 2021 10:33

Mijlocașul Octavian Popescu (19 ani) a jucat impresionant la primele lui apariții în Liga 1, apoi randamentul său a scăzut. A rămas cu un gol în 21 de partide și de șase meciuri nu a mai realizat nimic important pentru FCSB.

S-au păcălit aceia care-l comparau pe Octavian Popescu cu Dobrin, cu Hagi, cu Dumitrache? Sau tânărul FCSB-ului doar traversează o eclipsă de formă normală pentru un sportiv în vârstă de numai 18 ani?

Popescu, pe care FCSB a ajuns să-l folosească în prima echipă mai mult forțat, într-o perioadă în care Covidul decimase lotul roș-albaștrilor, a atras atenția imediat. A obținut penalty-uri, a pasat decisiv și spectaculos, a și înscris un gol într-o victorie cu Poli Iași, 3-1. Acela a fost primul meci de după vânzarea lui Dennis Man la Parma.

Octavian Popescu nu-și mai găsește locul la FCSB

Odată cu plecarea lui Man, Popescu devenise titular de bază, nu mai era doar un tânăr bun de folosit în situațiile în care absenta vreunul dintre oamenii importanți.

Becali l-a mutat de pe partea stângă pe partea dreaptă a atacului, apoi l-a readus pe stânga. Mutările nu l-au ajutat pe Octavian să mai impresioneze în vreun fel. De șase meciuri nu a mai înscris, nu a mai pasat decisiv.

E drept că toată echipa a fost blocată în perioada aceasta, a pierdut puncte sau a câștigat meciuri cu mare greutate, așa cum au fost victoriile cu Chindia și cu Gaz Metan, 1-0 de fiecare dată.

Vă mai aduceți aminte de Robert Vâlceanu și Vlad Mihalcea? Ce s-a ales de „perlele” irosite la FCSB: „Mi-a spus MM că e «bombă»!”

A avut Stoichiță dreptate cu Popescu?

Jocul colegilor nu l-a mai sprijinit pe Popescu, și nici el nu a arătat că ar fi capabil să-și trezească echipa. Au fost exagerate laudele, venite prea devreme?

Mihai Stoichiță a fost singurul care le-a cerut celor care se arătau încântați de jocul lui Octavian să fie temperați, să aibă răbdare. Directorul tehnic al Federației a insistat că, în ciuda imaginii excelente pe care o avea, mijlocașul FCSB-ului nu era de luat în calcul pentru Campionatul European de tineret din martie.

Pancu, Dinu, Panduru, Porumboiu au pariat după primele meciuri ale lui Popescu că avem de-a face cu un talent formidabil, printre cele mai mari apărute în fotbalul românesc. 

Octavian Popescu, la Campionatul European U21? Adrian Mutu: „Am creionat deja un lot”

Popescu încă nu se știe care e postul lui

Popescu a fost utilizat ca extremă stânga și a jucat foarte bine. Apoi a trecut pe dreapta, în locul lui Man. Ilie Dumitrescu crede că niciuna dintre soluții nu e ideală: „Cel mai bun randament l-ar avea ca inter, mijlocaș ofensiv în 4-3-3". Tănase, Oaidă, Moruțan, Olaru sunt fotbaliștii pe care FCSB i-a folosit cel mai des în pozițiile de mijlocași ofensivi. 

„Pe Popescu îl urmăresc Juventus și City"

Laudele din România și prestațiile cu adevărat bune ale lui Popescu le-au atras atenția unor „uriași" ai Europei. Ioan Becali a povestit la DigiSport că mijlocașul e monitorizat de Juventus. „M-a sunat și Begiristain, directorul sportiv de la Manchester City. M-a întrebat dacă Octavian e rudă cu Gică Popescu. I-am spus «Băi, sunt un milion de români cu numele Popescu!»", a relatat impresarul. Gigi Becali a apucat să pronunțe deja prețuri de zeci de milioane de euro pentru Octavian Popescu. 

Îl mai știți pe Vâlceanu? Dar pe Mihalcea?

Înaintea lui Popescu au mai apărut și alți tineri pe care clubul și specialiștii din fotbal îi etichetaseră drept supertalente. Azi nu mai sunt îndeajuns de buni nici pentru liga a doua

Robert Vâlceanu, mijlocaș ofensiv, a marcat pentru FCSB în campionat când încă nu împlinise 17 ani. A înscris în 2014, într-o partidă cu Gaz Metan câștigată cu 3-0.

„Mi-a spus MM că Vâlceanu e «bombă» mare de tot!", era convins Becali. FCSB l-a mai folosit pe Robert în nouă jocuri, în care el a marcat un gol. L-a cedat pe urmă la Voluntari, la Astra, la Metaloglobus. Nu s-a impus nicăieri și a ajuns la Dacia Unirea Brăila, în "C". Are 23 de ani.

ANALIZĂ GSP: Octavian Popescu, copil-minune sau promisiune falsă? » Favoritul lui Becali s-a stins după un început impresionant în Liga 1
MM Stoica, alături de Robert Vâlceanu

Alt mare talent, Vlad Mihalcea, a fost achiziționat de la FC Brașov în 2015. Era cel mai bun din naționala de juniori, părea cam clar că avea să devină un fotbalist important. Doar părea. La FCSB a jucat în cinci meciuri. Mereu cu kilograme în plus, leneș, a fost împrumutat la Timișoara, la Clinceni. Peste tot a avut aceleași probleme: kilogramele și lipsa chefului pentru antrenamente.

Ilie Poenaru l-a avut sub comandă la Clinceni. Antrenorul a vorbit la GSP Live după ce o învinsese pe FCSB cu 1-0: "Octavian Popescu e foarte talentat. Am lucrat și eu cu un tânăr la fel de talentat, Mihalcea".

La 22 de ani, Vlad a ajuns la Aerostar Bacău și nici acolo nu e titular de bază, prinde doar bucăți din meciuri. În 2020 s-a aflat în lotul lui U Cluj. Acolo nu a prins nici măcar un meci ca titular! 

ANALIZĂ GSP: Octavian Popescu, copil-minune sau promisiune falsă? » Favoritul lui Becali s-a stins după un început impresionant în Liga 1
Vlad Mihalcea

Azi, Octavian Popescu va juca la FCSB 2 în Liga 3

Octavian Popescu va reveni în echipa a doua a FCSB-ului pentru derby-ul cu CSA Steaua, din Seria a 4-a a Ligii a 3-a. Retrogradarea lui nu constituie o pedeapsă, ea are loc în contextul în care Becali speră s-o împiedice pe Steaua să promoveze și de aceea trimite la „satelit" mai mulți „seniori": Dragoș Nedelcu, Buziuc, Perianu, Simion, Oaidă. 

„Popescu oricum are trei cartonașe galbene. Îl menajăm cu UTA ca să nu devină suspendat pentru etapa următoare, cu CFR. Trimit copii la echipa a doua ca să-l ajut pe Talpan să promoveze în «B»", a explicat Becali. CSA Steaua e clubul pe care l-a înființat Ministerul Apărării după ce l-a deposedat pe Gigi de dreptul de a mai utiliza numele și marca Steaua București. Într-o primă instanță, CSA a câștigat și dreptul asupra palmaresului "militarilor", inclusiv Cupa Campionilor Europeni din 1987 și Supercupa Europei cucerită cu un an mai târziu.

VIDEO  Victor Becali intervine în scandalul momentului de la FCSB: „Trebuie să lămuresc povestea”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Destinația lui Ante Vukusic după ce va pleca de la FCSB: „Iadul de acolo se va termina în curând”

Gigi Becali se ia de un fost fotbalist de la FCSB: „Ce voiai tu, să pleci pe trei lei? Adică noi suntem proști?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (42)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  13 Martie 2021, 20:26
Postat de sakamoto pe 13 Martie 2021, 13:25

Cristi Chivu l-a intrebat pe Stefan Radu, ce sa faca pt a reusi in campionatul italian. Sa muncesti foarte mult si sa fii modest. Asa trebuie sa faca toti tinerii fotbalisti. Nu sa se impiedice de un fir de iarba in careul de 16 m si sa cerseasca 11 m. Si apoi sa vina ziaristii lui peste cu poante: a scos talentul 2 palituri de la 11 m! Un viitor Messi. 100 de milioane euro! Sanki! Ex nihilo nihil!

Cristi Chivu l-a întrebat pe Ștefan Radu? Chivu e mult mai bătrân decât Radu. Sigur n-a fost invers.

sakamoto
sakamoto  •  13 Martie 2021, 13:25

Cristi Chivu l-a intrebat pe Stefan Radu, ce sa faca pt a reusi in campionatul italian. Sa muncesti foarte mult si sa fii modest. Asa trebuie sa faca toti tinerii fotbalisti. Nu sa se impiedice de un fir de iarba in careul de 16 m si sa cerseasca 11 m. Si apoi sa vina ziaristii lui peste cu poante: a scos talentul 2 palituri de la 11 m! Un viitor Messi. 100 de milioane euro! Sanki! Ex nihilo nihil!

rumunek
rumunek  •  13 Martie 2021, 13:06

Nici Vâlceanu, nici Mihalcea nu au impresionat vreodată, măcar o repriză, așa cum a reușit Popescu. Asta nu înseamnă că va fi o mare bombă, doar că are talent și fizic peste ceilalți doi, rămași speranțe. Educația e cred tot pe acolo, problema in această cauză e că nici un club din România nu știe sa-și educe jucătorii și la nivel intelectual. Probabil au nevoie de ei mai tâmpi. Asta ca să nu uităm că Florinel, certat acum că nu are carnet, a venit needucat de la cea mai mare și mai frumoasă academie de juniori din țară. Vom vedea, eu totuși înclin să cred că Dinu, Pancu, Panduru, Ilie Dumitrescu, chiar Porumboiu, știu ceva mai multe despre talentul unui jucător și ce face el pe teren, decât Stoichiță, care mi l-a adus pe Jelev în Romănia. Poate o plecare rapidă l-ar ajuta mult să-și dezvolte personalitatea și psihicul, sper să aibă noroc puștiul.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează