FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ GSP Cine are dreptate, Gigi Becali sau Hagi? Concluzia surprinzătoare a unei comparații Octavian Popescu - Gică - Ianis

Articol de , , - Publicat joi, 07 aprilie 2022 07:47 / Actualizat joi, 07 aprilie 2022 10:12

Gică Hagi crede că adevăratul urmaș fotbalistic i-ar fi chiar fiul său, nu tânărul de la FCSB. Tavi, „Jucătorul lunii martie” în Ancheta GSP,  a realizat mai multe decât realizase Ianis Hagi până la 19 ani, impactul lui în campionat a fost chiar mai puternic decât fusese al lui Gică.

Gigi Becali e convins că Octavian Popescu, jucătorul pe care-l vede să valoreze zeci de milioane de euro, va atinge un nivel comparabil cu acela la care s-a aflat Gheorghe Hagi, cel mai bun fotbalist român din istorie.

Gică l-a lăudat și el pe Popescu, despre care a spus că ar mai trebui totuși să progreseze la toate capitolele: "Clubul trebuie să-i dezvolte tehnica, să-i crească și calitățile fizice, și cunoștințele tactice".

Becali l-a comparat pe Tavi Popescu cu Hagi, dar „Regele” ştie ce-i lipseşte jucătorului de la FCSB: „Aici are de muncă”
FCSB
Becali l-a comparat pe Tavi Popescu cu Hagi, dar „Regele” ştie ce-i lipseşte jucătorului de la FCSB: „Aici are de muncă”

„Regele" crede că nu Popescu ar fi urmașul său în fotbal, din moment ce există deja un nou Hagi: "Ianis are multe trăsături ale mele, el are ADN-ul meu. N-am zis-o până acum, dar sută la sută el are multe dintre calitățile pe care le aveam eu. Dacă nu greșesc, eu am fost lider. Ianis are sămânța să poată fi și el lider".

În campionat, Popescu e mai bun decât erau Gică Hagi și Ianis

Exagerează Becali când îl compară pe Octavian cu cel mai bun jucător român all-time? Poate fi asemănat Popescu măcar cu fiul „Regelui"? Până la 19 ani, Tavi a jucat și a marcat mai mult decât reușiseră Hagi senior și juniorul până la aceeași vârstă.

Mijlocașul de la FCSB are deja 12 goluri în campionat. Gică înscrisese 9 până la 19 ani, Ianis dăduse doar 3. Hagi senior a debutat mai devreme în națională, însă Octavian a apărut și el sub tricolor în amicalele recente cu Grecia și cu Israel. Ianis nu bifase nicio selecție până la 19 ani, fusese maximum internațional de tineret.

E drept că „perla" lui Becali și-a găsit loc într-o națională medie aflată în reconstrucție, incapabilă să se mai califice la turnee finale, în vreme ce Gică făcea parte dintr-o selecționată foarte puternică. El a evoluat și la Campionatul European din 1984, o competiție în care au participat doar 8 reprezentative, echivalentul sferturilor de finală din ziua de azi.

Campionatul în care Hagi marca 9 goluri pentru Farul și pentru Sportul Studențesc era, de asemenea, o competiție cu mult mai puternică decât este Liga 1 din prezent.

Octavian Popescu, domină la mai multe capitole

Cine are dreptate, Gigi Becali sau Hagi? Concluzia surprinzătoare a unei comparații Octavian Popescu - Gică - Ianis
  • cifrele sunt valabile pentru cei 3 fotbaliști până la vârsta de 19 ani și 4 luni

1,5 milioane de euroera cota lui Ianis Hagi la 19 ani și 4 luni, în februarie 2018

3 milioane de euroe nivelul la care e evaluat astăzi Octavian Popescu

Gică Hagi a fost la Euro '84

Exact la 19 ani și 4 luni, cât are acum Octavian Popescu, Gheorghe Hagi bifa prima mare realizare a carierei. Mergea la un turneu final cu naționala de seniori a României. Mai precis, la Campionatul European din Franța 1984. Mircea Lucescu nu doar că l-a inclus în lotul cu care a făcut deplasarea, dar i-a oferit și minute în compania unor adversari extrem de redutabili:

  • 14 iunie 1984: România - Spania 1-1: Hagi a fost rezervă și a evoluat ultimele 12 minute
  • 17 iunie 1984: RFG - România 2-1: Hagi a fost titular și a fost înlocuit la pauză de Zare
  • 20 iunie 1984: Portugalia - România 1-0: Hagi n-a fost folosit deloc

Cifrele „Regelui" la Steaua sunt uluitoare

Hagi a evoluat în trupa din Ghencea între ianuarie 1987 și iunie 1990. Timp de 3 ani și jumătate a avut un randament colosal. Indiferent de numele competiției în care a jucat, Gică a produs aproape sau chiar peste un gol pe meci.

Cine are dreptate, Gigi Becali sau Hagi? Concluzia surprinzătoare a unei comparații Octavian Popescu - Gică - Ianis
Gică Hagi, pe când încânta tribunele în Ghencea

Performanțele lui Hagi cu Steaua

  • a câștigat Supercupa Europei (1987)
  • a jucat o finală de Cupa Campionilor Europeni (1989)
  • a mai jucat o semifinală de CCE (1988)
  • a câștigat 3 titluri de campion (1987, 1988, 1989)
  • a cucerit două Cupe ale României (1987, 1989)

8a fost locul ocupat de Hagi în ierarhia Balonului de Aur în 1989, la 24 de ani, cea mai bună clasare înainte de transferul în străinătate. Ulterior a fost pe poziția a 4-a, în 1994

VIDEO Tavi Popescu, moment amuzant: „Golul cu CFR mi-e cel mai drag, dar după cel cu Dinamo cred că puteam alerga până la Brașov fără să obosesc”

Citește și 

Contrastul șocant al granzilor! CFR Cluj câștigă tot, dar a îngropat jucătorii tineri. FCSB nu câștigă nimic, dar puștii ating cote senzaționale

Dezvăluirile lui Octavian Popescu, „Jucătorul lunii martie” pe GSP.ro: „Tata era dinamovist. Mă bucuram pe ascuns când dădea Steaua gol”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (73)
whiteredarad
whiteredarad  •  11 Aprilie 2022, 10:57

Dezbaterea GSP imi pare desueta si cam...penibila. Popescu jpaca intr-un campionat slab, nici aici nu-i capabil sa faca ambele faze ale jocului, dar e adevarat ( ca tanase . VComan etc) cind are mingea mai are si reusite. Cum sa il compari cu Hagi ? Spuneti ...: "a realizat mai mult ca Ianis pina la 19 ani"...nu cred si nici nu conteaza. De bine de rau Ianis este prin Europa, iar Popescu...inca la Becali , iar " corul d jrnalisti cointeresati" incearca sa ii creasca cota. Nici fizic popescu nu "sta" teribil. El poate deveni un fotbalist bun, dar a-l compara cu altii,...cind el joaca la FCSB ( unde nu-i nici pregatire fizica, nici tactica, nici seriozitate, unde in Europa..." nu a produs...nimic) este cam prea mult.

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  11 Aprilie 2022, 10:50
Postat de Voinea Gabriel pe 07 Aprilie 2022, 17:49

Ianos Hagi seamănă 100% cu naica-sa, nu a moștenit absolut nimic de la Gică Hagi, și cu atât mai puțin talentul. Mai mult seamănă fata cu Gică.

de acord! eu voiam sa spun ca putea dzica in loc sa piarda vremea cu ianis sa o invete pe chirata sa dea cu piciorul in minge! cine stie, in cativa ani avem fotbal mixt! :D cat despre calitatile lui ianis, de lider, am dubii ca se refera la calitati fotbalistice! poate fi lider in alta parte, pe la vreo firma, eventual, desi eu nu vad nici o calitate de lider! sa urle tactu la tine si sa te pun sef si capitan pe la vrea societate a lui nu inseamna ca ai calitate de lider! inseamna doar ca batranul e un capsoman care vrea sa faca din tine ceva ce tu nu vrei!

1006481462705140
Voinea Gabriel  •  07 Aprilie 2022, 17:49

Ianos Hagi seamănă 100% cu naica-sa, nu a moștenit absolut nimic de la Gică Hagi, și cu atât mai puțin talentul. Mai mult seamănă fata cu Gică.

Vezi toate comentariile (73)
Comentează