FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - FARUL

ANALIZĂ GSP FCSB, victima-surpriză a alianței Petrescu&Hagi » „Regele” a făcut-o de două ori campioană pe CFR Cluj

FCSB a câştigat meciul tur cu constănţenii, 1-0, la Ovidiu / FOTO: Cristi Preda (GSP)
FCSB a câştigat meciul tur cu constănţenii, 1-0, la Ovidiu / FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat sambata, 26 februarie 2022 07:23 / Actualizat sambata, 26 februarie 2022 09:24

Atunci când au avut nevoie de puncte pentru a câştiga campionatul, CFR şi Viitorul s-au ajutat reciproc în lupta cu FCSB. 

FCSB versus Farul. Încă un duel între Becali și Hagi în Liga 1, la aproape 10 ani de la prima astfel de confruntare, produsă în sezonul 2012-2013. Palmaresul general e net favorabil roș-albaștrilor și multă vreme în acești ani, clubul de la malul mării a fost privit ca unul apropiat de FCSB.

LPF, gata să intervină în marea problemă de la FCSB: „Dacă ne cer ajutorul, sigur” + Justin Stefan e ferm: „Liga 1 e departe de faliment!”
FCSB
LPF, gata să intervină în marea problemă de la FCSB: „Dacă ne cer ajutorul, sigur” + Justin Stefan e ferm: „Liga 1 e departe de faliment!”

Transferurile foarte multe care au fost realizate pe axa Hagi - Gigi au întărit ideea că unul dintre aliații pe care FCSB i-a avut în campionat, dar și în play-off-uri, a purtat numele clubului patronat de Gică. Ceea ce s-a întâmplat însă pe teren, în privința rezultatelor bifate de constănțeni în raportul FCSB vs CFR, aduce gruparea din Gruia în avantaj.

Așa au stat lucrurile în primele două sezoane în care ardelenii au câștigat campionatul. În ambele stagiuni, Viitorul a fost în play-off, unde a pierdut pe linie atunci când s-a aflat în fața trupei lui Dan Petrescu. În schimb, cu FCSB n-a cedat mereu, ba chiar, în 2018-2019, în play-off a reușit o victorie și un egal, rezultate decisive în stabilirea campioanei.

Campionatele în care CFR a luat titlul:

Sezonul 2017-2018

  • Viitorul vs FCSB: 1-0, 0-2, 1-2, 2-2
  • Viitorul vs CFR: 1-0, 0-2, 1-2, 0-1
    Concluzia: AVANTAJ CFR (9p vs 7p)

Sezonul 2018-2019

  • Viitorul vs FCSB: 1-4, 0-2, 2-1, 1-1
  • Viitorul vs CFR: 2-1, 0-1, 0-1, 1-3
    Concluzia: AVANTAJ CFR (9p vs 7p) 

Sezonul 2019-2020

  • Viitorul vs FCSB: 1-2, 0-2
  • Viitorul vs CFR: 3-1, 0-0
    Concluzia: AVANTAJ FCSB (6p vs 1p)

Sezonul 2020-2021

  • Viitorul vs FCSB: 0-3, 2-2
  • Viitorul vs CFR: 1-2, 1-1
    Concluzia: nimeni n-a avut avantaj (4p vs 4p)

Campionatul în care Viitorul a luat titlul

  • Sezonul 2016-2017
  • CFR vs FCSB: 2-1, 1-1, 0-0, 0-2
  • CFR vs Viitorul: 1-0, 1-2, 0-0, 0-1
    Concluzia: AVANTAJ VIITORUL (7p vs 5p)

Şi CFR l-a ajutat pe Hagi

E adevărat că a existat un sezon, unul singur, în care FCSB a ieșit mai bine, însă s-a petrecut în 2019-2020, când Viitorul n-a fost în play-off, iar clubul lui Becali n-a fost implicat în bătălia pentru titlu, terminând chiar pe locul 5!

În schimb, „alianța” CFR - Hagi a funcționat și în sens invers. În 2016-2017, rivali la primul loc au fost FCSB și Viitorul, iar CFR a fost cea care a făcut jocurile indirecte. Și a ieșit perfect pentru constănțeni. CFR a pierdut un singur meci din 4 cu FCSB, în schimb, a cedat de două ori în fața lui Gică.

22 de meciuria disputat Hagi împotriva FCSB-ului, în toată cariera lui de antrenor, iar palmaresul e unul dezastruos: 16 eșecuri, 3 remize și 3 victorii, ultimele 3 dueluri fiind succese pe linie pentru roș-albaștri

În 2013, Hagi a fost salvat de Gigi Becali

În finalul primului sezon în care clubul lui Hagi a activat pe prima scenă, 2012-2013, FCSB a jucat un rol determinant în jocurile din subsolul clasamentului.

Constănțenii se aflau într-o situație la limită, erau amenințați serios cu retrogradarea și urma meciul direct, din Ghencea. FCSB tocmai devenise matematic campioană şi a cedat neverosimil acel joc, scor 2-5.

Era prima înfrângere a roș-albaștrilor după 6 luni de invincibilitate în campionat. Reghecampf a amenințat cu demisia după acel joc, sugerând că s-a făcut ceva peste capul său, însă a renunțat la idee și a mai rămas un an la FCSB. În schimb, Becali, la finalul acelui insucces, a spus: 

„Am ținut cu Viitorul, aveam emoții la fiecare atac al nostru, ca nu cumva să dăm gol”. A doua zi, Becali avea să fie trimis în spatele gratiilor, unde a ispășit o pedeapsă de 2 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, condamnarea fiind de 3 ani.

VIDEO Toate informațiile înainte de FCSB - Farul

Citește și alte știri de actualitate:

Dilemă majoră: de ce se sufocă Ianis Stoica? Marea speranță a lui Becali, repetent la antrenamente?!

Mihai Stoica a remarcat în CSU Craiova - Chindia un fotbalist care e şi în vizorul celor de la CFR Cluj: „Este unul dintre jucătorii cu cea mai mare creștere din ultima vreme”

EXCLUSIV Au mai rămas 4 luni până la primul meci cu VAR din România » Poftiți în Mercedes! GSP a vizitat astăzi studioul unde vor fi analizate fazele

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (37)
dodo001
dodo001  •  28 Februarie 2022, 18:55
Postat de Cris Juganaru pe 26 Februarie 2022, 12:12

Mda! Lucrurile sunt f simple: Romania este codasa Europei din cauza intelectului scazut al celor mai multi romanasi. Dovada si pe siteul asta. Matematica arata indubitabil ca Hagi si Viitorul a/u cedat puncte CFR ului si au ajutat o sa fie campioana de doua ori, acelasi Hagi deposedand simultan o efectiv pe fcsb de aceste titluri. Singura legatura dintre Hagi si Becali este una pur comerciala (ii vinde jucatori pe bani multi, deci inca o dovada de neapropiere intre cei doi), caci la capitolul cedare de puncte, Hagi e orientat catre CFR. Dar nu conteaza realitatea si evidenta matematica pt romanasii fara intelect, caci ei vad in continuare contra realitatii.

In opinia ta Gica Hagi ar trebui sa nu mai vanda pe bani multi jucatorii chiar daca au calitate, ci sa-i dea lui Gigi pe 100.000, pentru ca apoi Gigi sa ceara pe ei 10 milioane si sa rada ce mare negustor e!:)))) Asa ar fi bine pentru multi dintre gigisti sau bercenari, nici nu mai stiu cum sa va mai spun. Eu iti spun sa te uiti mai atent la meciurile directe ale CFR-ului cu Farul, vei vedea multa incrancenare si victorii la limita. Nu vei vedea o delasare precum a Fcsb-ului de aseara, cand practic a avut sansa sa piarda doar cu doua goluri. Fara drept de apel, fara comentarii si fara a mai putea pretinde ceva acum si in perioada urmatoare. Un lucru iti mai spun, campionatul viitor va fi mult mai greu, mult mai incrancenat. Vor fi mai multe echipe cu pretentii la titlu iar CFR va fi mult mai puternica.

dodo001
dodo001  •  28 Februarie 2022, 18:45
Postat de robotucigas pe 26 Februarie 2022, 19:41

Eu cred ca este invers. Da CFR a bătut pe propriile lor puteri, fcsb și farul s-au ajutat reciproc. A-ți uitat când farul era sa cadă ce s-a întâmplat? Ați uitat cu joaca de ex cu U Craiova farul și cum joacă cu fcsb? Nu știu dacă da meciuri și la CFR, dar dacă face asta, Hagi este un parazit în fotbalul nostru. Nu mai avem ce vedea, este prea murdar, își dau cu stângul în dreptul fix cu unele echipe. Hagi și generația de aur. Uni pușcăriași, alți trișori.

CFR si-a castigat greu meciurile cu Farul. Exista posibilitatea sa fie egalati sau chiar sa piarda. Cand castigi la scor se poate intelege orice,fie ca esti bun, fie ca esti lasat. CFR a castigat destul de dramatic deoarececei de la Farul chiar au jucatori de calitate

robotucigas
robotucigas  •  26 Februarie 2022, 19:41

Eu cred ca este invers. Da CFR a bătut pe propriile lor puteri, fcsb și farul s-au ajutat reciproc. A-ți uitat când farul era sa cadă ce s-a întâmplat? Ați uitat cu joaca de ex cu U Craiova farul și cum joacă cu fcsb? Nu știu dacă da meciuri și la CFR, dar dacă face asta, Hagi este un parazit în fotbalul nostru. Nu mai avem ce vedea, este prea murdar, își dau cu stângul în dreptul fix cu unele echipe. Hagi și generația de aur. Uni pușcăriași, alți trișori.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează