FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Dilemă majoră: de ce se sufocă Ianis Stoica? Marea speranță a lui Becali, repetent la antrenamente?!

FOTO Elena Driu
FOTO Elena Driu

Articol de , , - Publicat vineri, 25 februarie 2022 07:51 / Actualizat vineri, 25 februarie 2022 12:31

Ianis Stoica, puștiul de 19 ani din atacul celor de la FCSB, nu poate duce mai mult de 60-70 de minute pe meci, motiv pentru care a și pierdut postul de titular în multe etape în fața lui Dumiter. O explicație pentru lipsa lui de anduranță ar putea fi modul deficitar în care se pregătește.

Unul dintre fotbaliștii de la FCSB cu cel mai mare progres în ultimul an e Ianis Stoica. În actualul sezon, cifrele lui sunt foarte bune, a produs multe goluri, însă, în ciuda acestui nivel deosebit, a surprins faptul că de cele mai multe ori, mai ales în startul lui 2022, după ce Keșeru a fost trecut pe linie moartă, n-a fost el cel preferat pentru postul de titular în avanposturi, ci Dumiter.

Situație de neînțeles la FCSB: individual e campioană, colectiv e pierzătoare! + Favoritul lui Gigi Becali e în echipa petardelor
fcsb
Situație de neînțeles la FCSB: individual e campioană, colectiv e pierzătoare! + Favoritul lui Gigi Becali e în echipa petardelor

De fapt, în acest an, o singură dată a prins echipa de start, chiar la ultima etapă, de la Mioveni, când a avut o evoluție slabă și a fost schimbat în minutul 70. 

Într-una din aparițiile la Telekom Sport, Mihai Stoica a explicat de ce Octavian Popescu și Ianis Stoica nu apăreau în același timp în formula de început.

Ianis Stoica nu poate duce 90 de minute, Târnovanu și Sorin Șerban nu sunt disponibili, doar Octavian Popescu e soluția clară pentru tot meciul, pentru regula U21. Dacă însă Tavi s-ar accidenta, iar Ianis Stoica trebuie schimbat, pentru că repet, el nu poate să joace 90 de minute!, ce am face?”, a spus la vremea respectivă MM.

245e locul ocupat de Ianis Stoica în topul celor mai bine cotați fotbaliști din lume născuți în anul 2002, valorează, conform transfermarkt, 850.000 de euro, în vreme ce Tavi Popescu e pe locul 148 (1,9 milioane euro)

Ianis Stoica lasă de dorit la antrenamente

Explicațiile lui Stoica deschid însă o dilemă majoră. Care e motivul pentru care un jucător tânăr nu poate evolua 90 de minute, nu etapă de etapă, dar nici măcar o dată a câteva runde? 

Radiografia lui Ianis Stoica arată dezastruos din acest punct de vedere. În ultimele 4 luni, nu are nici măcar un joc pe care să-l fi început pe teren și să-l fi terminat tot acolo. Singurele partide în care a fost integralist au fost în septembrie 2021, cu Clinceni și Chindia.

Un răspuns la această întrebare ar putea fi modul în care Ianis se pregătește. Spre deosebire de Octavian Popescu, care e întotdeauna printre cei mai implicați la antrenamente, fiul lui Pompiliu Stoica nu are aceeași motivație și la ședințele de pregătire, mai ales la cele sub comanda lui Thomas Neubert, adică exclusiv fizice.

Între Tavi Popescu și Ianis Stoica e o diferență de numai 3 săptămâni. Amândoi sunt născuți în decembrie 2002, Stoica pe 8, iar Tavi pe 27.

În ultimele 4 luni, în care Ianis nu are niciun meci în care să fi jucat mai mult de 70 de minute, Tavi a adunat nu mai puțin de 9 partide cu cel puțin 75 de minute.

8 goluria produs Ianis Stoica în actualul sezon de Liga 1: a marcat de 6 ori și a oferit și două assisturi

Comparația puștilor îi e net favorabilă lui Tavi Popescu

ParametruIanis StoicaOctavian Popescu
Meciuri jucate2123
Titular2121
Integralist27
Meciuri cu cel puțin 75 de minute jucate313
Medie minute pe meci3873

* cifre exclusiv pentru meciurile de Liga 1

VIDEO Dumitru Dragomir, despre situația de la FCSB: „Sunt prea tineri pentru a lua campionatul”

Citește și alte știri despre FCSB: 

ANALIZĂ GSP Situație de neînțeles la FCSB: individual e campioană, colectiv e pierzătoare! + Favoritul lui Gigi Becali e în echipa petardelor

Cât îl costă pe Gigi Becali ultimul pariu nereușit » Patronul FCSB a decis: pleacă la vară

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
m3lku
m3lku  •  26 Februarie 2022, 10:01

s-o fi vaccinat pe ascuns :)))) (în mintea lui becali)

1017975378221815
Alexandru Nestian  •  25 Februarie 2022, 11:50

Ati descoperit un jucator cu doua zile de nastere Între Tavi Popescu și Ianis Stoica e o diferență de numai 3 săptămâni. Amândoi sunt născuți în decembrie 2002, Stoica pe 8, iar Ianis pe 27.

10219242956438847
TA Vi  •  25 Februarie 2022, 11:33

"Între Tavi Popescu și Ianis Stoica e o diferență de numai 3 săptămâni. Amândoi sunt născuți în decembrie 2002, Stoica pe 8, iar Ianis pe 27." :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (11)
Comentează