FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ GSP Situație de neînțeles la FCSB: individual e campioană, colectiv e pierzătoare! + Favoritul lui Gigi Becali e în echipa petardelor

Florin Tănase, liderul vestiarului și cel mai bine cotat jucător de la FCSB // FOTO: Imago
Florin Tănase, liderul vestiarului și cel mai bine cotat jucător de la FCSB // FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat joi, 24 februarie 2022 10:43 / Actualizat joi, 24 februarie 2022 12:11

FCSB domină componența celui mai bun „11” al campionatului, are 5 jucători, față de numai 2 de la CFR, însă în duelul care contează cu adevărat, clujenii au un avantaj mare, 8 puncte.

Analizați individual, post cu post, fotbaliștii de la FCSB câștigă de o manieră categorică disputa cu CFR. Conform cifrelor InStat, după monitorizarea tuturor celor 27 de etape disputate până acum, ceea ce înseamnă un pic peste două treimi din sezon, vicecampioana are jumătate dintre locurile din primul „11" virtual al Ligii 1, din câmp.

Cât îl costă pe Gigi Becali ultimul pariu nereușit » Patronul FCSB a decis: pleacă la vară
FCSB
Cât îl costă pe Gigi Becali ultimul pariu nereușit » Patronul FCSB a decis: pleacă la vară

FCSB, 5 jucători în componența celui mai bun „11”

FCSB e reprezentată de nu mai puțin de 5 jucători, e echipa care nu are niciun fel de rival. CFR stă slab, la mai puțin de 50% din FCSB, doar Bălgrădean și Omrani sunt numărul 1 pe poziția lor.  CFR nici măcar nu e pe locul 2, Universitatea Craiova fiind clubul care dă 3 nume în echipa campionatului: Găman, Bancu și Nistor.

Singurul club care apare în respectiva formație, în afara celor 3 granzi, e Farul. Golgheterul campionatului, spaniolul Jefte Betancor, e lider absolut la categoria atacanți centrali.

Cel mai bun „11" al Ligii 1 după 27 de etape:
Bălgrădean  - V. Crețu, V. Găman, I. Cristea, Bancu – Edjouma, Nistor - Omrani, Fl. Tănase, Oct. Popescu - Betancor

CFR nu există între primii 7

Indexul InStat reprezintă media tuturor reușitelor și nereușitelor unui fotbalist pe parcursul celor 90 de minute. 

În cele 27 de etape deja disputate, topul primilor 7 în Liga 1 e dominat autoritar de fotbaliștii de la FCSB. Nu mai puțin de 5 sunt de la trupa lui Toni Petrea, în vreme ce de la liderul CFR nu există nici măcar unul. Primul jucător de la CFR e tânărul Petrila, care se clasează pe locul 8.

301 duleuricâștigate are Edjouma, fotbalistul din Liga 1 cu cel mai mare nivel la acest capitol

Cei mai buni jucători din Liga 1

NumeIndex InStatMeciuri jucate
V. Găman (CSU Craiova)25613
Fl. Tănase (FCSB)25322
I. Cristea (FCSB)25020
Bancu (CSU Craiova)24824
Oct. Popescu (FCSB)24823
V. Crețu (FCSB)24723
Edjouma (FCSB)24724

Doar 3 și-au confirmat statutul 

Dintre cei 7 care au fost cei mai buni în actualul campionat, doar 3 se regăsesc și în topul primilor 7 cei mai valoroși fotbaliști din Liga 1, conform transfermarkt. Cei 3 sunt: Tănase, care e cel mai valoros jucător din competiție și care e pe 2 conform indexului InStat, Bancu, pe locul 6-7 din punctul de vedere al cotei, dar pe 4 ca prestații în teren, dar și Octavian Popescu, tot pe locurile 6-7 ca valoare și pe 5 conform monitorizării firmei care face analiza partidelor.

Topul celor mai bine cotați din Liga 1

NumeCotă (euro)
Fl. Tănase5.500.000
Olaru4.000.000
Fl. Coman4.000.000
A. Burcă3.500.000
Cr. Manea2.700.000
Oct. Popescu1.900.000
Bancu1.900.000

6 bareare în acest sezon Betancor, în afara celor 14 goluri marcate. Urmează Keșeru, Oaidă și Omrani, fiecare a trimis de câte 3 ori balonul în bară

7 pase de golare Nistor, e pe primul loc în topul assisturilor, la egalitate cu R. Deaconu (ex-Gaz Metan)

Favoritul lui Gigi e în echipa petardelor 

După remiza cu CS Mioveni, Becali a remarcat un fotbalist din formația antrenată de Alexandru Pelici, pe Burnea. Acestea, conform monitorizării InStat, e cel mai slab fundaș stânga din Liga 1. Și, evident, prinde un loc de titular în echipa celor mai slabi jucători. 

Componența primului „11" e dominată de Dinamo, care are 4 nume: Eșanu, Crețu, Giafer și Bani. Cel mai bine clasat club în clasamentul la zi și care are reprezentant în această formulă a rușinii e FC Argeș, e vorba despre Dumitrașcu. 

Cea mai slabă echipă a Ligii 1 după 27 de etape:
Eșanu (Dinamo) - G. Crețu (Dinamo), I. Balaur (Mioveni), Giafer (Dinamo), Burnea (Mioveni) - Panait (Mioveni), Lixandru (Mediaș) - Bani (Dinamo), M. Șerban (Chindia), Dumitrașcu (FC Argeș) - Vellios (Clinceni)

VIDEO Paul Cazan, despre lupta la titlu din Liga 1: „Jucătorii de la FCSB joacă pentru ei”

Citește și: 

Gigi Becali, dialog aprins, în direct, la TV: „Spuneți o prostie mare cât casa! Mor oameni din cauza unor «șoșocari» din ăștia!”

Un club din Liga 1 e gata să-l ia pe Keșeru: „Îl aștept cu brațele deschise”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
siriussirius
siriussirius  •  24 Februarie 2022, 22:25

Da mai împrospătați articolele că le țineți cite 3,4zile

rav410wrc
rav410wrc  •  24 Februarie 2022, 17:35

Pai, dc Pufy e in echipa "stelara" a Ligii 1, va cam imaginati in ce esalon valoric se afla campionatul nostru, fata de concurenta din Europa !?! :((

grid
grid  •  24 Februarie 2022, 17:03
Postat de vasileroaita pe 24 Februarie 2022, 14:28

Cel puțin zece din echipa "cea mai bună" nu au ce căuta acolo! Dacă ei sunt cei mai buni... Vai de fotbalul nostru...

Indexul InStat a stabilit clasamentul pe niște criterii obiective, nu GSP. Dar fiindcă echipele noastre nu se califică de mulți ani în confruntările internaționale, așa este, cifrele analizate de index sunt valabile numai pentru campionatul intern, evident unul slab. Ar fi mult mai interesantă o analiză a fotbaliștilor convocați la națională, măcar în comparație cu adversarii din grupă. Așa am vedea câte cepe valorează și ”organismele” noastre, FRF și LPF.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează