FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - POLI IAȘI

VIDEO + FOTO La limită și cu emoții » FCSB și-a trecut în cont cu Poli Iași a 5-a victorie consecutivă în Superliga, chiar dacă n-a avut liniște pe final

Articol de , , , - Publicat duminica, 20 august 2023 23:32 / Actualizat luni, 21 august 2023 00:11

FCSB a câștigat cu Poli Iași, scor 2-1, în etapa a 6-a din SuperLiga. Roș-albaștrii au maximum de puncte după 5 meciuri disputate în campionat.

FCSB a dominat prima repriză, a avut mai multe ocazii mari decât ieșenii, însă a avut momente când a tremurat, mulțumindu-se cu o victorie la limită, scor 2-1. Totuși, al 5-lea succes consecutiv al sezonului, dar cum ar arăta echipa fără Coman și Olaru?

Clipește și îl vei rata! „Lampard” a lovit fulgerător în FCSB - Poli Iași » Al treilea gol superb al serii în SuperLiga
FCSB - POLI IAȘI
Clipește și îl vei rata! „Lampard” a lovit fulgerător în FCSB - Poli Iași » Al treilea gol superb al serii în SuperLiga

Rămasă doar cu competiția internă pe cap, FCSB a turat motoarele la maximum. Probabil, și fiindcă știe ce defensivă are, cu adevărat, unde Chiricheș are probleme uriașe cu orice tip de adversar, indiferent de naționalitate și de vârstă, ceea ce dă fiori în perspectiva meciurilor naționalei.

VAR aliat

Totul a mers bine aseară pentru roș-albaștrii, posesorii unui fotbal superior, ieșenii bazându-se doar pe un elan muncitoresc. În afara golului de excepție al lui Ovidiu Popescu (44) - dacă nici Becali nu are "ochi", cine mai are?! -, gazdele au avut ocazii mari și foarte mari. 

Compagno (14 și 19) s-a întrecut în ratări, cu toate că știe să se demarce, Coman (39) l-a băgat în sperieți pe Ailenei, care a scos cumva sprijinit de transversală, iar Olaru (41) a fost și el aproape de a puncta, din poziție centrală. Apropo, căpitanul FCSB și-a asumat ordinele patronului și a încercat să-și schimbe stilul de a executa cornerele, fără efect pentru echipă. 

VIDEO. Golul superb marcat de Ovidiu Popescu

VAR-ul a fost aghiasmă pentru Becali și ai lui, fiindcă a semnalizat un henț la Gheorghiță în momentele premergătoare șutului de excepție al lui Marchionio (45+4), prin care Poli restabilise egalitatea, după o respingere marca Vlad Chiricheș. Golul validat a fost anulat de video-arbitraj.

FCSB - Poli Iași/ foto Raed Krishan (GSP)
FCSB - Poli Iași/ foto Raed Krishan (GSP)
FCSB - Poli Iași/ foto Raed Krishan (GSP)
FCSB - Poli Iași/ foto Raed Krishan (GSP)
FCSB - Poli Iași/ foto Raed Krishan (GSP)
+30 FOTO

Cum ar fi FCSB fără Coman și Olaru?!

Coman i-a luat la tricotat pe adversari, dar Compagno (62) a fost tare risipitor aseară. Miculescu este mai activ decât Tavi Popescu, dar eficiența este zero, drept dovadă faza din minutul 65, când a finalizat deplorabil o fază la care chiar a muncit. Noroc că Florinel Coman a mai oferit un assist, iar Olaru (68) nu a mai ratat din unghi. Gazdele s-au văzut prea repede cu sacii în căruță. 

Sau moldovenii au jucat pe cartea curajului, fie ce-o fi, aseară, pe Național Arena. Olaru a scăpat de eliminare, dar din acea fază Poli Iași a pus presiune din nou pe adversară. Unul dintre "clasicii" Ligii 1, Gabriel Vașvari, 36 de ani, s-a înscris și el la golul etapei într-o rundă plină de goluri frumoase. A șutat impresionant din lateral dreapta, la colțul scurt, Târnovanu a fost învins. 

Fără frică, alb-albaștrii au continuat să încerce marea surpriză, însă Samayoa (83), deși l-a dominat în aer pe Ovidiu Popescu, nu a cadrat reluarea cu capul. Coman ar fi putut lămuri situația, înainte de a ieșit de pe gazon, după o fază personală, însă mingea a refuzat să fie pe spațiul porții. Cum-necum, la limită și cu emoții, FCSB și-a trecut a 5-a victorie la rând în palmaresul ediției.

200 de meciuriîn SuperLiga a adunat Ovidiu Popescu cu prezența de aseară

Clasamentul din SuperLiga

FINAL. FCSB - Poli Iași 2-1

  • Vezi AICI cele mai interesante statistici!
  • 13.257 de oameni sunt la meci, număr oficial
  • Au marcat: Ovidiu Popescu 44, Olaru 68 / Vașvari 79
  • Andrea Compagno a avut prima mare ocazie a meciului. A rămas singur cu portarul după o pasă cu călcâiul a lui Coman, a a tras pe lângă poartă, cu piciorul stâng, în minutul 14. Doar 4 minute mai târziu, a italianul a scpat din nou singur cu portarul. A tras cu dreptul, din unghi, însă Ailenei a reușit să respingă
  • În minutul 39, Coman a executat pe porată o lovitură liberă laterală, din stanga. Ailenei a fost la post și a respins cu vârful degetelor, în transversală
  • Ovidiu Popescu a deschis scorul cu un șut fabulos din afara careului, un trasor care a tins ușor și transversala.
  • Reporterii GSP prezenți la meci au surprins reacția celor 13.257 de suporteri după golul lui Ovidiu Popescu
  • Marchino reușise să egaleze pentru Poli Iași, cu un gol din afara careului. Reușita a fost anulată după intervenția VAR, pentru un henț în construcția fazei al lui Gheorghiță
La limită și cu emoții » FCSB și-a trecut în cont cu Poli Iași a 5-a victorie consecutivă în Superliga, chiar dacă n-a avut liniște pe final
FOTO: captură Digi Sport
  • Coman a reușit o fază spectaculoasă în minutul 61, când a driblat doi adversari lângă tușă și i-a pasat lui Compagno în fața porții. Șutul italianului a fost respins din fața porții de un fundaș advers
  • Olaru a dus scorul la 2-0, cu un șut plasat, cu piciorul stâng, din careu
  • Vașvari a redus din diferență în minutul 79, cu un șut superb din afara careului. El a tras cu șpițul la colțul scurt, iar Târnovanu nu a putu să intervină

FCSB - Poli Iași/ foto Raed Krishan (GSP)
FCSB - Poli Iași/ foto Raed Krishan (GSP)
FCSB - Poli Iași/ foto Raed Krishan (GSP)
FCSB - Poli Iași/ foto Raed Krishan (GSP)
+30 FOTO

FCSB - Poli Iași, echipe de start:

FCSB: 32. Târnovanu - 28. Pantea, 5. Dawa, 21. Chiricheș, 33. Radunovic - 23. Ov. Popescu 8. Șut, 27. Olaru - 10. Oct. Popescu, 9. Compagno, 7. Fl. Coman 
Rezerve: 99. Vlad, 3. Panțîru, 6. Haruț, 11. Miculescu, 16. Lixandru, 22. V. Gheorghe, 30. Ngezana, 80. Radaslavescu, 88. Djokovic.
Antrenor: Elias Charalambous 
Absenți: Al. Băluță (accidentat), Edjouma (transferat)

Poli Iași: 12. Ailenei - 2. Martac, 6. F. Ilie, 3. Samayoa, 27. R. Ispas - 37. Bordeianu, 24. Marchioni, 95. Jatoba - 21. Luis Phelipe, 77. Vojtus, 80. A. Gheorghță
Rezerve: 29. Jankov, 5. Belu-Iordache, 23. R. Ion, 19. Itu, 8. Vașvari, 4. Țincu, 18. Stefanovici, 88. Hrib, 9. S. Buș
Absenți: A. Roman (suspendat), Celeadnic, Jankov, A. Mogoș, S. Șerban, Hlistei, Harrison, Kuoadio (incerți)

  • Damjan Djokovic a rămas doar pe banca de rezerve. El a fost integralist cu Nordsjaelland, 0-2, deși Becali ar fi vrut să îl schimbe. Antrenorii Charalambous și Pintilii au decis să îl scoată atunci pe Ovidiu Popescu

Stadion: Arena Națională (București)
Arbitru: Barbu Marian (Făgăraş) / A1: Badea Marius (Râmnicu Vâlcea) / A2: Slabu Stelian (Braşov) / Arbitru VAR: Cojocaru Adrian (Galaţi) / Arbitru AVAR: Vodă Alexandru (Alba Iulia) / R1: Flueran Viorel (Craiova) / Observator arbitri: Ciubotariu Liviu (Galaţi)

VIDEO. Imagini de la stadion înainte de FCSB - Poli Iași

UPDATE 20:30. Anghel și Edi Iordănescu, împreună la meci

Selecționerul Edi Iordănescu a ajuns la stadion cu o oră înainte de startul meciului. El va urmări meciul alături de Anghel Iordănescu.

+2 FOTO

UPDATE ora 19:10. Gazonul de pe Arena Națională e impecabil

La primul meci după 3 luni pe Arena Națională, gazonul se prezintă în condiții impecabile, transmit reporterii GSP prezenți deja stadion. Acesta a avut nevoie de o perioadă de recuperare, după concertele Guns N'Roses (16 iulie) și Depeche Mode (26 iulie). Ultimul meci disputat pe cel mai mare stadion din țară a fost jucat pe 27 mai, FCSB - Rapid 1-5.

+2 FOTO

Cele mai interesante statistici înainte de meci

  • Primul duel a avut loc pe 16 septembrie 2012, CSM Poli - FCSB 0-3 (marcatori Alexandru Chipciu - dublă şi Rocha).
  • O singură remiză albă s-a consemnat în disputele directe din campionat, pe 28 mai 2015, la Iaşi, în ultima etapă. Graţie acelui punct, roş-albaştrii au cucerit ultimul titlu din vitrina clubului.
  • Prima victorie din contul studenţilor: 17 noiembrie 2017, CSM Poli - FCSB 1-0.
  • Cea mai mare diferenţă de scor: 5 august 2018, FCSB - CSM Poli Iaşi 4-0.
  • Unicul succes bifat de moldoveni în deplasare: 18 august 2019, FCSB - CSM Poli 1-2.
  • Cea mai recentă dispută directă din campionat: 30 ianuarie 2021, FCSB-Poli Iaşi 3-1, goluri înscrise de Fl. Tănase, Ol. Moruţan, Oct. Popescu, respectiv D. Popadiuc.
  • În cazul în care va fi utilizat, Ovidiu Popescu va bifa meciul cu numărul 200 în Superligă, competiţie în care a fost debutat de antrenorul Dan Alexa (ACS Poli) pe 13 iulie 2015, în ACS Poli Timişoara - Pandurii Tg. Jiu (0-1).
  • În cele 5 jocuri din ediţia curentă, Poli Iaşi s-a bazat pe 25 de jucători, dintre care 13 au debutat pe prima scenă din România în acest sezon.

Mediile de vârstă:

  • FCSB - 24 ani şi 11 luni;
  • Poli Iaşi - 24 ani şi 8 luni.

VIDEO. Rămas fără Cordea și Edjouma, Charalambous nu își face griji: „Clubul are de câștigat”

„Patronul știe cel mai bine, probabil că echipa are de câștigat niște bani buni din aceste transferuri. Ăsta e fotbalul, vedem dacă mai aducem pe cineva. Acum avem meci, ne concentrăm doar pe el. 

Cordea era important, dar clubul a primit o ofertă bună, și el a primit o ofertă bună. Clubul a vrut să îl ajute. Este un câștig și pentru noi, financiar. Asta se întâmplă, se fac transferuri în fotbal”, a declarat Elias Charalambous.

Ne întoarcem la meciurile din campionat. Dăm peste o echipă bună, care a bătut Farul în deplasare. Trebuie să dăm totul, pentru că altfel vom avea probleme. Am fost eliminați [din Conference League], asta e, trebuie să ne concentrăm pe viitor. Am început campionatul mult mai bine ca anii trecuți, avem 4 victorii în 4 meciuri.

- Elias Charalambous, antrenor FCSB

Poli Iași i-a pus gând rău FCSB și vrea să o învingă în meciul următor: „Putem profita!”

„Întâlnim echipa pe care toată lumea o vede favorită la câștigarea campionatului. Față de ultimele ediții de campionat, se pare că sunt într-o formă foarte bună. Jucători valoroși, grup bun. Ne așteaptă o partidă foarte dificilă. Plecăm din poziția de outsider, asta poate să fie un avantaj pentru noi, pentru că favorita e pusă sub presiune. Vom vedea dacă îl putem valorifica”, a declarat antrenorul Leo Grozavu.

Tehnicianul ieșean a recunoscut însă că echipa sa nu s-a exprimat la nivelul așteptat în startul sezonului: „Nu trecem nici noi prin cea mai bună perioadă. Jocul ne dă speranțe, dar rezultatele nu sunt conforme cu ce am arătat pe teren. Am avut neșansa ca în startul campionatului să întâlnim echipe cu experiență, cu maturitate, care au exploatat greșelile noastre. 

Trebuie să învățăm din greșeli și să acumulăm puncte. Nu suntem disperați, pentru că campionatul e abia la început, clasamentul e strâns. Încă nu suntem omogeni, dar de la zi la zi, mai punem ceva. Nu înțeleg timiditatea jucătorilor cu experiență din lot”.

E un moment bun pentru noi cu FCSB. Au avut meci joi seară, au pierdut, din păcate pentru fotbalul românesc. Au jucat pe sintetic, probabil au și o anumită supărare. Vor avea două zile de recuperare, așa că putem profita. 

- Sergiu Buș, atacant Poli Iași

Citește și:

Șumudică a cerut să intre în direct la TV după miezul nopții: „Sunt consternat!”

Au răbufnit în studio, după FC Voluntari - Dinamo: „Ce a făcut el e bătaie de joc!”

Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu

Rochia Serenei Williams a aruncat în aer Met Gala! Sharapova a scos telefonul: „Unde e?”


Comentarii (247)
Yuri_macel
Yuri_macel  •  24 August 2023, 00:56
Postat de Danemarca_Albania_2_0 pe 23 August 2023, 23:56

Cand v-am zis ca asta saracu' nu intelege nici cand ii dai mura-n gura? :))) N-AI SCRIS MA CA S-AR TERMINA BUCURESTIUL FIX LA SOSEAUA DE C3NTURA? :)) Na ca fix acolo, in zona bazei zecesebe, NU SE TERMINA BUCURESTIUL LA SOSEA :)) Te mai faci mult de ras pe subiecte cu care n-ai nici o treaba?

Trol amarat. *** ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Danemarca_Albania_2_0
Danemarca_Albania_2_0  •  23 August 2023, 23:56
Postat de Yuri_macel pe 23 August 2023, 21:44

Ce tot bati campii acolo ma ineptule? Adresa bazei e Drumul Leordeni 106 cu cod postal de Bucuresti sector 4. Bucurestiul nu tine pana unde vrei tu ca sa-ti iasa tie prostiile pe care le debitezi pe aici

Cand v-am zis ca asta saracu' nu intelege nici cand ii dai mura-n gura? :))) N-AI SCRIS MA CA S-AR TERMINA BUCURESTIUL FIX LA SOSEAUA DE C3NTURA? :)) Na ca fix acolo, in zona bazei zecesebe, NU SE TERMINA BUCURESTIUL LA SOSEA :)) Te mai faci mult de ras pe subiecte cu care n-ai nici o treaba?

Danemarca_Albania_2_0
Danemarca_Albania_2_0  •  23 August 2023, 23:35
Postat de Yuri_macel pe 23 August 2023, 21:44

Ce tot bati campii acolo ma ineptule? Adresa bazei e Drumul Leordeni 106 cu cod postal de Bucuresti sector 4. Bucurestiul nu tine pana unde vrei tu ca sa-ti iasa tie prostiile pe care le debitezi pe aici

Cand v-am zis ca asta saracu' nu intelege nici cand ii dai mura-n gura? :))) N-AI SCRIS MA CA S-AR TERMINA BUCURESTIUL FIX LA SOSEAUA DE C3NTURA? :)) Na ca fix acolo, in zona bazei zecesebe, NU SE TERMINA BUCURESTIUL LA SOSEA :)) Te mai faci mult de ras pe subiecte cu care n-ai nici o treaba?

Vezi toate comentariile (247)
Comentează