FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ GSP Cum ar putea arăta primul „11” al FCSB-ului în 2022 » Toni Petrea are 3 necunoscute

Toni Petrea are mai multe semne de întrebare înainte de reluarea noului sezon / foto: GSP +26   FOTO
Toni Petrea are mai multe semne de întrebare înainte de reluarea noului sezon / foto: GSP

Articol de , , - Publicat miercuri, 05 ianuarie 2022 22:16 / Actualizat miercuri, 05 ianuarie 2022 22:20

FCSB. Toni Petrea are la pregătire 24 de jucători de câmp și 4 portari. Cele mai mari dueluri pentru titularizare se vor între Radunovic și Șerban ca fundaș stânga, Stoica și Keșeru ca vârf, dar și între Coman, Cordea și Gheorghe pentru un post de atacant lateral. 

„Nu vom face nicio achiziție. Nu suntem interesați de nimeni, în afară de Miculescu. UTA ne-a refuzat oferta, deci nu va veni niciun fotbalist la FCSB în această pauză”. Anunțul lui Mihai Stoica a fost întărit de Gigi Becali: „Nu aduc pe nimeni, o să mai iau jucători doar dacă vom câștiga titlul. Până atunci jucăm cu ce avem”. 

Cine l-a impresionat în acest sezon pe MM Stoica: „E jucătorul-revelație din Liga 1!”
LAUDE
Cine l-a impresionat în acest sezon pe MM Stoica: „E jucătorul-revelație din Liga 1!”

E o premieră pentru FCSB să treacă peste un mercato fără a aduce vreun fotbalist, indiferent dacă achiziția era contra unei sume de bani sau din postura liber de contract. Vicecampioana s-a reunit miercuri, când a efectuat vizita medicală, iar de astăzi se va antrena exclusiv la baza din Berceni. 

Vinicius va ajunge în weekend la București, iar de luni, cu excepția lui Panțâru, Toni Petrea va avea întreg lotul la dispoziție. Care cuprinde 22 de jucători de câmp și nu mai puțin de 4 portari. În afara lui Panțâru, croatul Mamut nu va fi nici el apt de antrenamente, se recuperează după o problemă medicală.

Lotul actual al FCSB:

  • Portari: A. Vlad, C. Straton, Târnovanu, Al. Maxim
    Fundași: V. Crețu, Miron, I. Cristea, Vinicius, Haruț, Radunovici, S. Șerban
    Mijlocași: Șut, Perianu, Oaidă, Ovidiu Popescu, Olaru, Fl. Tănase, Musi
  • Atacanți: Keșeru, Oct. Popescu, Fl. Coman, Cordea, I. Stoica, V. Gheorghe, Dumiter, A. Burlacu

Cu lotul definitivat chiar de la startul pregătirii, pentru staff-ul tehnic se deschide o provocare. Să creioneze echipa de bază pentru primul meci, care va fi unul crucial în bătălia pentru titlul de campioană: duelul cu liderul CFR, programat pe Arena Națională.

Din cele 11 poziții din formula de start, în marea lor majoritate se cunosc deja titularii. De la Vlad și Crețu până la Șut, Olaru, Tănase, Vincius și Octavian Popescu. Sunt însă și 3 posturi pe care se duce o luptă dură.

Trei semne de întrebare la FCSB

1. Cine va fi fundaș stânga?

În prima parte a sezonului, Sorin Șerban a fost titular. A început în formula de start în 4 din primele 5 etape. Apoi, Edi Iordănescu l-a scos din primul 11, după care s-a accidentat grav. Radunovici n-a avut practic rival fiindcă Panțâru, a treia soluție pentru acest post, nu e refăcut nici acum.

Totuși, șansele pentru a fi fundaș de bază par să fie împărțite în acest moment 50-50 între muntenegrean și Șerban. Poate chiar cu un avantaj pentru cel din urmă, fiindcă e dorit de Becali în echipă, care vede în el, mai ales datorită vârstei, 21 de ani, un fotbalist pe care ar putea încasa bani mulți la o eventuală vânzare. Panțâru ar fi apt de joc, cel mai devreme, în luna martie. El a suferit o accidentare deosebit de gravă la genunchi și nu a mai jucat din aprilie 2021. 

Cum ar putea arăta primul „11” al FCSB-ului în 2022 » Toni Petrea are 3 necunoscute

2. Experiență versus tinerețe 

Poate cel mai spectaculos duel va fi cel pentru poziția de atacant central. Teoretic, aici pot juca 5 nume, însă șanse cu adevărat reale de a fi titulari au doar doi: Keșeru și Ianis Stoica. Ceilalți 3 sunt Dumiter, Mamut și Burlacu.

Keșeru a fost adus ca o vedetă și are un salariu fabulos, 300.000 de euro anual, însă a ieșit din grațiile patronului, care ar fi dorit chiar să se despartă de el în această iarnă. 

Singurul lucru care a împiedicat rezilierea a fost situația lui Claudiu, care bifase deja două cluburi în actualul sezon și n-ar mai avea dreptul până la vară să joace pentru un al 3-lea, în afară de Ludogoreț și FCSB. În schimb, Ianis a avut un final de 2021 senzațional, cu prestații consistente, goluri și pase de gol, care l-au determinat pe Becali să-și dorească să-l vadă ca titular începând din 2022.

Cum ar putea arăta primul „11” al FCSB-ului în 2022 » Toni Petrea are 3 necunoscute

3. Trei pe un singur post

Tripleta din față are un semn de întrebare, la atacantul central, și o certitudine, care se numește Octavian Popescu. Poate juca aripă stânga sau dreapta. Pentru ultimul loc din ofensivă se vor duela 3 jucători: Coman, Cordea și Vali Gheorghe. Primul e în mod normal favorit, având de partea lui statutul, trecutul, dar și investiția imensă pe care clubul a făcut-o în el.

Din păcate pentru el, prezentul nu îi e aliat. A revenit după o succesiune de accidentări grave și n-a mai avut o prestație consistentă de multă vreme. Cordea, care preferă banda dreaptă, a avut un start de sezon fulminant, care l-a și propulsat în națională. Apoi, s-a îmbolnăvit de Covid, a făcut o formă serioasă a bolii, după care a pierdut echipa și nici randamentul n-a mai fost unul bun.

Al treilea pe listă e fotbalistul adus de la Astra, care a bifat ca titular 50% din meciurile în care a evoluat pentru FCSB. A marcat 3 goluri, dar a lăsat mai degrabă impresia că e jucător mai util atunci când apare de pe bancă.

Cum ar putea arăta primul „11” al FCSB-ului în 2022 » Toni Petrea are 3 necunoscute

Cum ar putea arăta primul „11”:

  • A. Vlad - V. Crețu, Vinicius, A. Miron, S. Șerban - Olaru, Șut, Fl. Tănase - Oct. Popescu, I. Stoica, Fl. Coman

Echipa secundă:

  • C. Straton - Ov. Popescu, Haruț, I. Cristea, Radunovici - Oaidă, Perianu, Musi - Cordea, Keșeru, V. Gheorghe

Cum a arătat FCSB la primul meci din 2021, 3-0 cu Astra:

  • A. Vlad - V. Crețu, A. Miron, Cristea, Radunovici - Olaru, G. Simion, Fl. Tănase - Man, Fl. Coman, Oct. Popescu
Sepsi - FCSB 0-0
Sepsi - FCSB 0-0
Sepsi - FCSB 0-0
Sepsi - FCSB 0-0
Sepsi - FCSB 0-0
+22 FOTO

Cum arată programul FCSB în prima lună de competiție în 2022

  • 23 ianuarie: FCSB - CFR
  • 30 ianuarie: Dinamo - FCSB
  • 5 februarie: FCSB - FCU Craiova
  • 9 februarie: Clinceni - FCSB
  • 13 februarie: FCSB - Chindia
  • 20 februarie: CS Mioveni - FCSB

VIDEO Nicolae Păun, gata de transferul la FCSB! ”N-aș avea cum să refuz cel mai important club din România”

Citește și alte știri despre FCSB:

ANALIZĂ A transferat degeaba o echipă întreagă! » Încă o explicație pentru decizia radicală luată de Becali în acest mercato

Mustață e intrigat de anunțul lui MM Stoica: „Brusc, și-a pus toți suporterii în cap!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
siriussirius
siriussirius  •  06 Ianuarie 2022, 11:18

Merita sa participi la competiție fara sa te intereseze cistigarea ei ???!!! GIGI: pentru mine merita SUPORTERII : pentru noi doar in perspectiva atașamentului nostru fata de gigi,să mai poată și el vinde jucători,in rest ne împărțim și noi simpatiile pe criteriu geografic ,unii ne bucuram pentru Cluj alții pentru alții și TOȚI PENTRU GIGI

wearethechampions
wearethechampions  •  06 Ianuarie 2022, 09:06
Postat de paolo17 pe 06 Ianuarie 2022, 08:52

Cam ce ai vrea sa scrie despre voi? Ca sunteti pe drumul spre matineu?

Daca aia care isi permit cantonament in spania merg spere matineu, aia care nu-si permit cantonament nici in pipera spre ce merg? Tipic fîcîsîbist, cap doar ca sa nu ploua in gat, logica de meme

paolo17
paolo17  •  06 Ianuarie 2022, 08:52
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Cam ce ai vrea sa scrie despre voi? Ca sunteti pe drumul spre matineu?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează