FOTBAL  »  Superliga  »  PROGRAM

ANALIZĂ GSP Provocare fără precedent în Liga 1! Apare o situație incredibilă în duelul indirect al echipelor care se află în lupta pentru titlu

Articol de , , - Publicat marti, 18 octombrie 2022 11:29 / Actualizat marti, 18 octombrie 2022 14:14

Campionatul se va întrerupe peste 4 săptămâni, dar până atunci programul echipelor care se luptă pentru titlul de campioană conține un contrast incredibil: Rapid va juca toate meciurile oficiale în București, 5 din 6 fiind chiar pe Giulești, în vreme FCSB va avea cu 33% mai multe meciuri de disputat, iar 6 din 8 confruntări vor fi departe și foarte departe de București.

Echipele din Liga 1 vor intra în următoarele luni într-un carusel al desfășurării competițiilor cu care nu s-au mai confruntat niciodată. Din cauza Campionatului Mondial din Qatar, care va avea loc între 20 noiembrie și 18 decembrie, fotbalul se va opri în România pe 14 noiembrie, când se va disputa etapa a 18-a.

Campionatul se va suspenda timp de 3 săptămâni, cât va dura faza grupelor competiției mondiale, după care va continua, între 3 și 19 decembrie, cu încă 3 etape de campionat, la care se va adăuga ultima rundă din grupele Cupei României. După care, iarăși se va lua o pauză, cea de iarnă, Liga 1 urmând să revină pe 20 ianuarie.

Dică rămâne în pericol la FCSB » Favoritul lui Gigi și MM e liber de contract, dar e pretențios
FCSB
Dică rămâne în pericol la FCSB » Favoritul lui Gigi și MM e liber de contract, dar e pretențios

În fața unei provocări fără precedent din perspectiva programului, în duelul indirect al echipelor care se află în lupta pentru titlul de campioană, până la prima întrerupere a campionatului, apare o situație incredibilă.

Diferența de program dintre FCSB și Rapid, echipe care în momentul de față sunt despărțite de 11 puncte, avans pentru giuleșteni, însă Olaru și compania au două restanțe.

FCSB: 4 deplasări consecutive

Pentru roș-albaștri urmează un traseu realmente infernal. Din cele 8 partide oficiale, care sunt programate în următoarele 25 de zile, nu mai puțin de 6 sunt în deplasare, în afara Bucureștiului. Iar ieșirile sunt lungi și foarte lungi, nici măcar în jurul Capitalei, gen Ploiești, Pitești, Mioveni.

De fapt, începând de miercuri, când are de susținut meciul de Cupa României cu UTA, pentru Dică vine o serie de 4 meciuri la rând, toate pe teren străin. În ordine: Arad - Sf. Gheorghe - Bruxelles - Cluj.

FCSB va reveni pe Arenă pentru doar 4 zile, timp în care va avea o „dublă" explozivă, cu West Ham și Rapid, apoi va termina cu alte două deplasări: Galați și Craiova.

Rapid, o singură deplasare: în București

În toată această perioadă, în care FCSB va sta mai mult în avioane și autocare, pe drumuri în țară și în străinătate, Rapid nu va mai pleca deloc din București. Va avea de jucat mai puține jocuri, iar acestea vor avea loc toate în Capitală. 5 din cele 6 confruntări vor fi pe Giulești, iar singura deplasare e la vreo 10 kilometri distanță, pe Arena Națională, pentru derby-ul cu FCSB.

Seria va fi începută cu Dumbrăvița, marți seară, meci care ar fi trebuit să aibă loc în localitatea de lângă Timișoara, conform țintarului Cupei României, dar echipa de liga secundă nu a avut un teren cu nocturnă și a acceptat propunerea giuleștenilor de a veni să evolueze în Giulești.

Și CFR are multe deplasări, dar două sunt pe Cluj Arena

Inclusiv celelalte 3 candidate la titlu au un program cu peste 80% din jocuri în deplasare. CFR va avea și ea 5 ieșiri din Gruia, însă două dintre acestea sunt în Cluj, cu rivala Universitatea, ambele în această săptămână.

Câte 5 deplasări vor avea și CSU Craiova, și Farul, însă, spre deosebire de FCSB, vor avea de jucat cu două meciuri oficiale mai puțin și partidele de pe teren străin nu vor fi în afara României.

20 de kilometrivor însuma deplasările făcute de Rapid în următoarele 4 săptămâni, mai exact drumul dus-întors bază - Arena Naţională

7.200 de kilometrivor însuma deplasările făcute de FCSB în următoarele 4 săptămâni

Programul favoritelor la titlu până la prima întrerupere a campionatului

Rapid

Dumbrăvița (a)Cupa României
Farul (a)Liga 1
CFR (a)Liga 1
FCSB (d)Liga 1
Farul (a)Cupa României
CSU Craiova (a)Liga 1

FCSB

UTA (d)Cupa României
Sepsi (d)Liga 1
Anderlecht (d)Conference League
U Cluj (d)Liga 1
West Ham (a)Conference League
Rapid (a)Liga 1
Oțelul (d)Cupa României
FCU Craiova (d)Liga 1

Farul

Alexandria (d)Cupa României
Rapid (d)Liga 1
FCU Craiova (d)Liga 1
Mioveni (a)Liga 1
Rapid (d)Cupa României
Chindia (d)Liga 1

CFR Cluj

U Cluj (d)Cupa României
U Cluj (d)Liga 1
Sivasspor (d)Conference League
Rapid (d)Liga 1
Ballkani (a)Conference League
FCU Craiova (a)Liga 1
Dumbrăvița (a)*Cupa României
Mioveni (d)Liga 1

* se va juca la Cluj, fiindcă echipa de Liga 2 nu deține nocturnă

CSU Craiova

Hermannstadt (d)Cupa României
UTA (d)Liga 1
Sepsi (d)Liga 1
U Cluj (a)Liga 1
Ocna Mureș (d)Cupa României
Rapid (d)Liga 1

Altă premieră: 3 meciuri cu Botoșani în decembrie

După pauza cauzată de meciurile din grupele Mondialului, FCSB se va afla în fața unei alte situații inedite. În decembrie va avea de jucat 6 meciuri, jumătate dintre ele fiind cu aceeași echipă, FC Botoșani.

 Va fi disputată restanța de la finalul lunii august, apoi meciul din grupele Cupei României, ambele vor avea loc în Moldova, după care e programat jocul din etapa a 21-a, pe 19 decembrie.

CFR, liderul meciurilor disputate

Topul echipelor care au jucat cel mai mult în actualul sezon are un lider incontestabil. CFR a susținut, începând din 5 iulie și până acum, timp de 3 luni și jumătate, nu mai puțin de 25 de jocuri oficiale: 12 în Liga 1, 12 în cupele europene și unul în Supercupa României. 

Până pe 19 decembrie, CFR mai are de susținut alte 12 partide: 7 etape, două jocuri în Conference League și 3 în Cupa României.

ECHIPAMECIURI 2022-2023
CFR25
FCSB22
CSU Craiova19
Sepsi18
Rapid15
Farul14

VIDEO Concluziile lui Narcis Răducan: „Chiar dacă prinde play-off-ul, e greu ca FCSB să termine pe podium!”

Citește și: 

Pentru un loc în galeria de lux a starurilor! De azi poți vota în prestigioasa Anchetă a Gazetei Sporturilor

Mihai Stoica a trecut prin mari emoții: „Era să intrăm în istoria universală a prostiei!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
mafa
mafa  •  19 Octombrie 2022, 19:26

Nu se lauda oierul ca a facut achizitii bune ??cfr cluj, a jucat 25 de meciuri si nu se plang !!...va plange gazeta de perete, de milă....de silă ... sau contra cost.

Baluba
Baluba  •  19 Octombrie 2022, 07:29

"Diferența de program dintre FCSB și Rapid, echipe care în momentul de față sunt despărțite de 11 puncte, avans pentru giuleșteni, însă Olaru și compania au două restanțe". - ?

creeperno807
creeperno807  •  18 Octombrie 2022, 22:38

O sa castige cine se plange mai putin

Vezi toate comentariile (22)
Comentează