Articol de , - Publicat duminica, 05 noiembrie 2023 23:40 / Actualizat luni, 06 noiembrie 2023 09:01

Impresarul Victor Becali, care a asistat de pe stadion la derby-ul Rapid - FCSB 1-2, a făcut o declarație cu conotații rasiste, la finalul partidei. În opinia acestuia, roș-albaștrii au fost incomodați fiindcă - spune mezinul familiei Becali - „e greu să joci cu doi fundași de culoare” .

Afirmația a fost rostită în fața reporterilor la plecarea de la Arena Națională. 

Le-au întors spatele! » Scenele surprinse pe Arena Națională, imediat după înfrângerea FCSB-ului cu Rapid
FCSB - RAPID
Le-au întors spatele! » Scenele surprinse pe Arena Națională, imediat după înfrângerea FCSB-ului cu Rapid

FCSB a utilizat în partida cu Rapid un cuplu de fundași centrali format din sud-africanul Siyabonga Ngezana și camerunezul Joyskim Dawa. Ultimul a și înscris, la 0-2, când a reaprins speranțele roș-albaștrilor.

Victor Becali, afirmație cu conotații rasiste: „E greu să joci cu doi jucători de culoare pe linia de fund”

„Mă aşteptam ca FCSB să facă un meci mult mai bun, pentru că venea după câteva meciuri modeste. Mă aşteptam ca cei de acolo să fie mult mai motivaţi, mult mai concentraţi, să facă o echipă mult mai bună. 

Linia defensivă... Se pare că are dreptate Mircea Lucescu, e greu să joci cu doi jucători de culoare pe linia de fund.(n.r - în vară, după Dinamo Kiev - Beșiktaș, Mircea Lucescu a făcut o afirmație care i-a adus numeroase critici. El afirma atunci că ucrainenii au jucat nu împotriva lui Beșiktaș, ci contra unei selecționate africane)”.

Mie nu îmi plac fundaşii centrali ai FCSB-ului! Nu îmi plac! Chiar dacă a dat gol, Dawa nu este un jucător de nivelul FCSB-ului, din păcate”, a declarat Victor Becali. 

N-am jucat împotriva lui Beșiktaș, ci împotriva unei selecționate africane! Au jucători din Congo, Gambia, Ghana, Angola! E foarte greu când ai 11 jucători crescuți în același club să te pui cu ei.

- Mircea Lucescu, fost antrenor Dinamo Kiev, pe 25 august

FOTO. Cele mai spectaculoase imagini ale derby-ului Rapid - FCSB 1-1

+33 FOTO

Am vrut să câștigăm meciul pentru jucători, pentru fani. Cred că astăzi am pierdut meciul pe greșelile noastre. Am controlat jocul la început, noi am avut ocaziile și am fost mai periculoși când am avut mingea. Ei au marcat după două greșeli banale.

Îmi pare rău pentru jucătorii noștri, au dat totul, dar din cauza unor greșeli prostești am primit golurile. Sunt furios din cauza asta. Cred că scorul nu reflectă ce au arătat cele două echipe pe teren.

- Elias Charalambous, antrenor FCSB

Am avut multe ocazii, am înscris o dată, dar să revii de la 0-2 este dificil. Am intrat în joc, am mai înscris un gol, dar a fost ofsaid. S-a terminat, trebuie să mergem mai departe. Ne pare rău pentru fani, au fost extraordinari astăzi și am vrut să câștigăm pentru ei.

Ca să realizezi ceva măreț trebuie să treci și prin situații mai complicate. Echipele mari trebuie să dea dovadă de personalitate, trebuie să devenim mai buni. Tot ce avem de făcut este să continuăm. Nu mai mult, nu mai puțin. 

- Elias Charalambous, antrenor FCSB

VIDEO FCSB, făcută KO de Bergodi » Gol după o schemă pusă magistral în aplicare!

Citește și alte știri de actualitate:

FCSB, făcută KO de Bergodi » Gol după o schemă pusă magistral în aplicare! Dawa și Ngezana n-au înțeles nimic

FOTO Mesaje rasiste violente pe Arena Națională » Pe FCSB o așteaptă sancțiuni

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”