FOTBAL  »  Superliga  »  EXCLUSIV

FCSB, reclamată la FIFA de Gikiewicz: „Le cerem toți banii”. Ce sancțiune gravă riscă echipa lui Becali

Articol de - Publicat luni, 14 octombrie 2019 11:55

Scos din lotul echipei mari la ordinul finanțatorului George Becali, atacantul Lukasz Gikiewicz (31 de ani) a devenit subiectul unui proces la FIFA intentat clubului FCSB. Polonezul își cere salariul până în iunie 2020 și solicită FIFA să impună clubului o interdicție la transferuri.

Venit gratis la începutul lunii august, polonezul a jucat 196 de minute în Liga 1. Apoi, nemulțumit de evoluțiile sale, Becali a anunțat că jucătorul e liber să plece. Cum Gikiewicz nu a acceptat rezilierea contractului, clubul a apelat la diverse metode pentru a-l convinge să plece:

  • Gikiewicz a fost scos de pe grupul de Whatsapp al primei echipe, unde fotbaliștii discută chestiunile profesionale și unde au acces la informații despre programul echipei
  • I-a fost luată mașina de serviciu Kia oferită de club în urma semnării contractului și i-a fost dat un Matiz
  • A fost dat afară din camera pe care o ocupa în cantonamentul de la Berceni, sub pretextul că e nevoie de spațiu pentru cazarea unor juniori invitați la un turneu
  • Vintilă i-a interzis lui Gikiewicz să mai participe la antrenamentele primei echipei, iar atacantul a fost trimis să se antreneze cu un antrenor, Dacian Nastai, fără să primească o minge

„O să plece cine trebuie să plece. Nu mai avem nevoie de atâția jucători. Pleacă Marc, polonezul Gikiewicz, fundașul dreapta Belu. Chiar și Salomao poate să plece”
- George Becali, 30 august 2019

Trimis la echipa a doua, Gikiewicz a protestat prin intermediul avocatului său, bulgarul Georgi Gradev, care a trimis o notificare clubului, acuzându-i pe oficialii FCSB că „încearcă să-l hărțuiască și să-l intimideze pe fotbalist pentru a-l forța să-și rezilieze contractul”.

Conflictul a continuat, iar clubul a deschis o acțiune disciplinară împotriva jucătorului, încercând să rezilieze contractul fără a mai plăti vreo compensație. Pentru a-și argumenta cazul împotriva lui Gikiewicz, conducerea i-a imputat că:

  1. a filmat un antrenament făcut separat, deși regulamentul de ordine interioară nu permite folosirea telefoanelor mobile la antrenamente
  2. a absentat de la antrenamentele ținute după jumătatea lunii septembrie

În timp ce clubul își construia cazul, polonezul a dispărut din România. Săptămâna trecută, presa a scris că jucătorul „fugit de la club” se distrează într-o vacanță în Croația de unde a postat imagini pe rețelele de socializare.

Ieri, însă, avocatul fotbalistului, Georgi Gradev, a declarat că a reziliat deja unilateral contractul lui Gikiewicz „cu justă cauză” încă din data de 20 septembrie.

Motivul a fost „încălcarea gravă a mai multor termeni contractuali de către FSCB”.

„Știrile cu Gikiewicz în vacanța din Croația sunt încă o dovadă că oamenii de la FCSB nu se simt confortabil să spună adevărul. Ei dau informații false presei. Lukasz e în Croația pentru că acolo locuiește acum, nu pentru că e în vacanță. Și-a terminat contractul încă din 20 septembrie și am făcut deja o plângere la FIFA pe 30 septembrie. În plângere, cerem toți banii până la finalul contractului și o interdicție de a mai face transferuri pentru FCSB. Ei voiau să-i facă o acțiune disciplinară, dar după ce i-am notificat despre rezilierea contractului nu au mai răspuns nimic”, spune Gradev, contactat de reporterii Gazetei.

Cum Gikiewicz avea un contract până în iunie 2020, cu un salariu lunar de 8.500 de euro, iar jucătorul nu și-a primit banii începând cu luna august, rezultă că polonezul solicită suma de 93.500 de euro. 

Vezi și:

Gigi Becali l-a păcălit și pe Lukasz Gikiewicz » Polonezul a căzut în capcana întinsă și lui Juvhel Tsoumou

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (25)
catalynn
catalynn  •  14 Octombrie 2019, 22:14
Postat de hermannstadtul pe 14 Octombrie 2019, 20:23

Tu nesimțito, linkul i l-am dat la zeul tău talpanică, la care te închini. O zis ca pentru o săptămână, da nu l-o mai dat inapoi. Da ia baga link-ul când a retrogradat sau s-a retras Steaua, habotnico

Ei sa mori tu ca ai gasit linkul ala si Talpan l-a tiparit pe hartie moale dandu-i intrebuintarea cuvenita!? :-))) Il vrei inpoi?! Omul a fost simtit, nu un NESIMTIT MINCINOS ca tine! Asa ca hai, da linkul ala, il vor printa si eu tot pe hartie moale si PROMIT sa ti-l dau inapoi dupa folosire! :-))))) Cu tot cu linkul unde spune ca Steaua NU a retrogradat, ci pur si simplu nu a mai activat in Liga! :-))))

hermannstadtul
hermannstadtul  •  14 Octombrie 2019, 20:23
Postat de steaua.inseamna.csa pe 14 Octombrie 2019, 15:52

Bai nesimtitule ai link cum ca a respectat contractul!? Ca link de la UEFA cum ca sunt interzise “cluburile departamentale” e clar ca ai mințit cu nerușinare ca ai avea .... Ești fscbistul perfect, dacă te întâlnește ne-a jijji ti-o da sigur p’aia mică de nefastă! :-)))))

Tu nesimțito, linkul i l-am dat la zeul tău talpanică, la care te închini. O zis ca pentru o săptămână, da nu l-o mai dat inapoi. Da ia baga link-ul când a retrogradat sau s-a retras Steaua, habotnico

hermannstadtul
hermannstadtul  •  14 Octombrie 2019, 20:19
Postat de Danut Ognean pe 14 Octombrie 2019, 17:01

DA DAR DUDELANGE JOACA IN GRUPELE UEFA IAR VOI VA UITATI LA TV DECI VOI FCSBEUL SUNTETI RUSINEA ROMANIEI

Replica de papagal prostal

Vezi toate comentariile (25)
Comentează