FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali l-a păcălit și pe Lukasz Gikiewicz » Polonezul a căzut în capcana întinsă și lui Juvhel Tsoumou

Articol de , , - Publicat vineri, 04 octombrie 2019 14:51

Polonezul Lukasz Gikiewicz (31 de ani) ține cu dinții de contractul cu FCSB, dar va pleca, în ianuarie cel mai târziu, fiindcă Becali a aplicat și cu el strategia de la transferul lui Juvhel Tsoumou (28 de ani): au fost semnate în același timp acordul și rezilierea lui. 

Lukasz Gikiewicz, atacantul adus ca un potențial golgeter și devenit doar subiect al unui litigiu, nu poate rămâne la FCSB mai departe de sfârșitul acestui an. Polonezul a jucat puțin, a apărut doar în trei meciuri, după care clubul a început să-l șicaneze pentru rezilierea contractului, i-a „confiscat” mașina de serviciu, o Kia pe care a înlocuit-o cu un Matiz vechi, și apoi l-a dat afară din camera pe care o ocupa în cantonament. 

Îl plimbă cu un Matiz vechi 

Fotbalistul ar fi trebuit să se antreneze separat, întrucât nu mai era primit în programul echipei, dar a lipsit de la câteva ședințe de pregătire, ceea ce i-a dat clubului posibilitatea să pornească o cercetare disciplinară. „După mai multe abateri se poate merge până la ruperea contractului”, a explicat Narcis Răducan obiectivul conducerii în conflictul cu Lukasz. 

Polonezul și clubul nu vor mai prelungi șicanele întrucât jucătorul n-are cum să continue la FCSB mai departe de luna decembrie. Când a semnat acordul cu roș-albaștrii, el a fost de acord să iscălească și rezilierea valabilă de la 1 ianuarie. E o strategie prin care Becali s-a asigurat că va putea să scape de Gikiewicz în cazul în care randamentul lui nu va fi cel așteptat. Cum Gigi s-a convins deja că atacantul nu e îndeajuns de bun, așteaptă finalul anului ca să-l dea afară, în cazul în care oamenii din conducerea FCSB și avocații nu vor izbuti să-l convingă pe Lukasz să plece chiar mai devreme. 

Îi dă afară pe amândoi? 

Întrucât contractele cu fotbaliștii se pot întinde pe șase luni doar dacă sunt semnate în ianuarie, caz în care ele expiră la 30 iunie, roș-albaștrii au recurs la acest artificiu, făcându-l pe polonez să semneze o reziliere în alb. În aceeași situație se găsește alt atacant al vicecampioanei, Juvhel Tsoumou. Precum polonezul, congolezul a acceptat și acordul valabil, teoretic, un an, și opțiunea clubului de a-l rupe imediat după sfârșitul lui 2019. 

Statutul lui Tsoumou nu e la fel de prost ca al lui Gikiewicz, dar nici africanul nu stă pe roze. Acesta a marcat la debutul cu U Craiova golul decisiv, deci a acumulat un credit în fața patronului, dar după 0-0 cu CFR, Tsoumou n-a mai prins nici banca la partida cu Clinceni, deci nu mai e nici el foarte important în lot și îl amenință rezilierea pe care a semnat-o în avans.  

8 goluria marcat Tsoumou, 28 de ani, în 41 de partide bifate în Liga 1 la Hermannstadt. Atacantul ajunsese gratis la Sibiu și tot liber de contract a trecut pe urmă la FCSB

„Gikiewicz nu a corespuns din punct de vedere fotbalistic, antrenorul Vintilă a hotărât că polonezul nu se mai poate antrena alături de cei 24 de jucători din lot. A primit un program săptămânal de antrenamente, la care însă n-a mai participat” - Narcis Răducan, director sportiv FCSB 

Nu și-au permis să negocieze 

Cum a putut Becali să dribleze regulamentul și să încheie contracte pe care le poate rupe după numai patru luni? Jucătorii l-au ajutat: au acceptat să semneze și rezilierea actelor, pe care Becali s-o folosească, dacă va dori, după finalul anului. Gikiewicz și Tsoumou n-au avut curaj să refuze propunerea-capcană fiindcă amândoi erau șomeri când i-a abordat FCSB și au dorit să ajungă la București chiar și în aceste condiții dezavantajoase.  

Polonezul jucase ultima oară la Al Hajer, din Arabia Saudită, cu care a retrogradat din liga a doua în a treia. Tsoumou a evoluat în sezonul trecut la Hermannstadt și începuse și stagiunea în curs tot la Sibiu, de unde a fost dat afară. Dacă Becali îi reziliază contractul pe 1 ianuarie, congolezul mai poate juca în Europa doar la Hermannstadt, întrucât a bifat deja două cluburi de-a lungul stagiunii, numărul maxim permis de legitimări. 

VIDEO MATCH PREVIEW FCSB - DINAMO

VEZI ȘI: 

Gigi Becali, indicații în direct la TV pentru Contra: „Oaidă și Panțîru sunt de Barcelona, de Real Madrid”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
vautrin
vautrin  •  04 Octombrie 2019, 20:22

Doar amărâții semnează cu impostoarea FC FCSB și apoi ajung să fie umiliți.

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  04 Octombrie 2019, 19:20

De ce va deranjeaza cand am spus ca acest articol pare a fi scris de femeia de serviciu atata vreme cat nu este semnat? E doar obiceiul casei nu? Sau nu luati bani pe ele? Scrieti cumva pe gratis? Sau nu aveti valoare si de aceea nu semnati? Sa nu va cauzeze la CV!!!

1717336011646542
Florentin Fl Bengus  •  04 Octombrie 2019, 18:53

Ziaristi de 2 lei, care traiesc din stiri negative cu Becali. Asa a fost intelegerea, iei bani daca muncesti, daca nu, ai rezilierea semnata. Corect, cinstit. Dar pentru *** din presa... Traiasca mafia CFR si Kovacs

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează