FOTBAL  »  Superliga  »  SPECTATORI

ANALIZĂ GSP FCSB a redevenit Steaua în tribune! Bornă importantă depășită pentru prima oară după pierderea mărcii

FCSB a ratat din nou locul 1, însă a devenit campiona fanilor +19   FOTO
FCSB a ratat din nou locul 1, însă a devenit campiona fanilor

Articol de , , - Publicat vineri, 27 mai 2022 08:21 / Actualizat vineri, 27 mai 2022 10:44

FCSB a ratat din nou locul 1, însă a devenit campiona fanilor, având cea mai mare medie de spectatori pe teren propriu. Nu s-a mai aflat în această postură de 5 ani.

Încă un sezon fără titlul de campioană pentru FCSB, însă a fost un an în care clubul lui Becali a reușit să atingă totuși o performanță importantă. Și-a repopulat tribunele cu un număr suficient de mare de suporteri încât să-i permită să câștige titlul de cea mai susținută echipă din Liga 1 în 2021-2022. 

Media fanilor la jocurile de acasă pentru trupa lui Toni Petrea a fost de 10.500, cu care s-a clasat pe primul loc la acest capitol. De fapt, FCSB a fost singurul club care a trecut de bariera de 10.000 de spectatori.

Top 5 medie de spectatori în acest campionat

  1. FCSB 10.500
  2. Rapid 9.980 
  3. CSU Craiova 8.560 
  4. UTA 5.950 
  5. CFR Cluj 3.840

FCSB nu s-a mai aflat în această postură, de campioană a suporterilor, de 5 ani. Sezonul 2016-2017, când titlul a fost pierdut la foto-finiș, din cauza meciurilor directe cu Viitorul, a fost ultimul în care roș-albaștrii erau lideri la acest capitol. 

Apoi, ierarhia a fost dominată de Universitatea Craiova, echipă care a beneficiat și de noul stadion din Bănie, care a atras foarte mulți ultrași.

FCSB a redevenit Steaua în tribune! Bornă importantă depășită pentru prima oară după pierderea mărcii
+15 FOTO

Prima dată când FCSB trece de 10.000 după pierderea mărcii Steaua

Nivelul pe care FCSB l-a atins în privința suporterilor în acest sezon e important și privit dintr-un alt punct de vedere. Al faptului că s-a trecut pentru prima dată de bariera de 10.000 de spectatori acasă de la momentul în care s-a pierdut definitiv în instanță marca Steaua, în decembrie 2014.

FCSB a redevenit Steaua în tribune! Bornă importantă depășită pentru prima oară după pierderea mărcii

FCSB, de 6 ori cât Dinamo

Dacă FCSB a avut un sezon în care și-a recâștigat suporterii, nu același lucru se poate spune despre Dinamo. Clubul din Ștefan cel Mare e la un minim istoric, a avut o medie de numai 1.818 spectatori.

În spatele grupării din Ștefan cel Mare se află doar 5 cluburi, însă deasupra se regăsește inclusiv CS Mioveni, o nou-promovată, fără niciun fel de tradiție. Meciul de pe teren propriu la care FCSB a avut cei mai puțini fani a fost cel cu Mioveni, scor 3-0, disputat la Buzău, la care au asistat 1.830 de persoane, un nivel peste media lui Dinamo din această stagiune. 

VIDEO Dumitru Dragomir: „FCSB e Steaua! Lucescu spune un adevăr, iar lumea trebuie să înțeleagă treaba asta”

Citește și alte știri despre FCSB:

VIDEO Vasile Dîncu explică de ce nu i-a permis lui Gigi Becali accesul pe stadionul Steaua: „FCSB, ca să joace în Ghencea, ar fi trebuit să nu facă presiuni prin mass-media sau să-l înjure pe ministrul Apărării Naționale!”

Becali i-a făcut portretul lui Dan Șucu, în direct la TV: „N-ați mai văzut așa ceva în fotbal!”

Gigi Becali „a găsit” înlocuitor pentru Miron și Vinicius: „Ia treci, bă, fundaș central!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (132)
muzica
muzica  •  30 Mai 2022, 11:55

Nu vreau sa fiu ipocrit,dar nu sunt trist ca Dinamo a retrogradat !Cu o galerie,care ne doreste TOT RAUL DIN LUME,CARE-SI DORESTE CFR-UL,(cu jocul lor ,la rezultatul de 1-o,si cu fundul in poarta !) SA FIE CAMPIONI, CA NE INJURA FAMILIILE !Dece sa-mi para rau,ca rivalii nostri de moarte ,AU RETROGRADAT ?!FCSB ALIAS STEAUA ADEVARATA, N-A RETROGRADAT NICIODATA !(aici este si marea diferenta, csa talpanista! FORZA STEAUA ADEVARATA !!!!

param0unt
param0unt  •  29 Mai 2022, 07:18

Virgil1965 dear, 10.500 de ani să stați fără un rezultat notabil! Sa va chinuie pe voi gigistii-stelisti-putiniști soarta, așa cum și voi chinuiți țara asta cu blaturile voastre binecunoscute! Amin!

sarla
sarla  •  28 Mai 2022, 10:46

Bună ziua, presa română iar minte, cum să asociezi Steaua cu fcsbsrl, echipa unui condamnat și a *** *** ***, îmbrăcată în culori verzi, cu cruci pe autocar, nu poate să fie niciodată Steaua din Ghencea, și asta o vede o țară întreagă. ***. Nu fcsbsrl nu este Steaua, presa română spune asta, cămătarii din clanul sportivilor, mustață care și el este condamnat și cei de la nord care nu sunt liberi, dacă spun ceva ***, deci toți ăștia spun asta. Indiferent cum se numește nu poți fi în genunchi în fața unui oier, și să fim serioși cei care vin la fcsbsrl fac o poză și pleacă acasă. Grav este că acceptă lucru ăsta, dar na Dumnezeu nu a dormit, nu au luat titlul. Dumnezeu la care se roagă *** stoica și jiji

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (132)
Comentează