FOTBAL  »  LIGA 1  »  STADIONUL GHENCEA

VIDEO Vasile Dîncu explică de ce nu i-a permis lui Gigi Becali accesul pe stadionul Steaua: „FCSB, ca să joace în Ghencea, ar fi trebuit să nu facă presiuni prin mass-media sau să-l înjure pe ministrul Apărării Naționale!”

Vasile Dâncu // FOTO: facebook.com/guv.ro
Vasile Dâncu // FOTO: facebook.com/guv.ro

Articol de GSP - Publicat joi, 26 mai 2022 11:30 / Actualizat joi, 26 mai 2022 12:05

FCSB a încercat să joace pe Ghencea meciul cu CFR Cluj, din ultima etapă din acest sezon, dar cererea le-a fost refuzată.

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, a vorbit despre motivul pentru care echipa lui Gigi Becali nu a putut închiria stadionul Ghencea, construit din bani publici pentru EURO 2020 și administrat de MApN. 

OUT! Gigi Becali a anunțat un titular să-și caute echipă: „Du-te unde vrei, ești liber!”
FCSB
OUT! Gigi Becali a anunțat un titular să-și caute echipă: „Du-te unde vrei, ești liber!”

VIEDEO Dîncu a explicat cum ar fi putut FCSB întra pe Ghencea

„FCSB, ca să joace în Ghencea, ar fi trebuit să nu facă presiuni prin mass-media sau să-l înjure pe ministrul Apărării Naționale. Trebuia să încerce să facă o cerere la Minister, care ar fi însemnat o hotărâre de Guvern, pentru că Steaua este o unitate militară, fiind proprietatea Ministerului Apărării. 

Trebuia făcută o hotărâre de Guvern. Dura mai mult. Dacă făcea din timp, poate se aproba acest lucru în ședința de guvern”, a spus Dîncu la Euronews.

 Am câteva echipe cu care țin. Prima și cea mai veche iubire a mea este, din păcate, un eșec fotbalistic în acest moment, Dinamo București. Sufăr când mă uit la cea a mai rămas din Dinamo. Evident că iubesc echipa din Bistrița, Gloria, pentru că acolo m-am născut. Dar și echipele din Cluj. Am fost mai apropiat de echipa CFR Cluj, care a făcut performanță internațională și mie îmi place să premiez excelența 
– Vasile Dîncu

Gigi Becali, serie de declarații dure

 Până să primească un răspuns de la CSA Steaua, Gigi Becali a oferit o serie de declarații dure către CSA Steaua și Vasile Dâncu.

  • „Zice că e stadionul poporului, poporul este al lui Dîncu. Tot poporul este al lui Dîncu. El, Dîncu, e al lui, el i-a născut, și poporul, și stadionul. Îți dai seama el, marele filosof și sociolog. Unde ai văzut, mă, echipă care să fie a poporului? Tu nu faci ca poporul, domnule Dîncu” 
  • „Poporul vrea să joace FCSB acolo, măi, Dîncule. Poporul vrea să respecte legea, tu nu vrei. Mie îmi plăcea de el, dar acum am văzut duplicitatea lui. Și-a dat arama pe față. Cum să nu aibă putere de decizie? Dacă tu, ca ministru, nu poți să dai un stadion care e al poporului, ce putere mai ai tu?”
  • „Nu aveam treabă cu el până când nu a zis asta. Eu îl admiram, dar am văzut că și ăsta vorbește perversități. Dacă tu ești un om deștept, tu echipa aia când a fost preluată de la Armată și care toți generalii și miniștrii au semnat, nu a dat-o măi poporul. Dacă este 100 de milioane acest stadion, cum să joace echipa poporului care nu este a poporului?”
  • „Am trimis ofertă scrisă, cu executor judecătoresc, și am spus așa: «nu aveți grilă? Dacă nu, vă dăm dublul grilei de la Arena Națională, de 23.000 de euro, adică 46.000». Le-am dat și grila de la Giulești, le dăm triplu față de Giulești. Am trimis și la ministrul Apărării, și la club, cu executor judecătoresc. Le-am cerut să dea răspunsul în 5 zile. Dacă nu, plângeri penale și cu asta basta. Clar, abuz în serviciu”
  • „Ia să vadă și Dîncu cum e să dea cu subsemnatul. El, marele ministru Dîncu, marele general de securitate. Ați văzut și cu Coldea. Vine o vreme în care nu se mai ține cont că e general de securitate. Dacă face ce vrea el, obrăzniciile lui, nu e normal să fie general? Ce să fie? (n.r. - întrebat dacă are certitudinea că Vasile Dîncu este general de securitate)”
  • „Atunci vezi cum este? Vine un judecător, zice că e abuz în serviciu și te condamnă. Tu zici că e stadionul poporului, dar văd că e al tău, că spui că faci ce vrei tu, nu ce vrea poporul. Poporul vrea să joace FCSB acolo! „O să mă enerveze de o să intru în politică numai din cauza asta, să îi arăt eu cum e poporul lui. Văd că de vreo 20 de ani el e poporul, și nimeni nu-l doboară. A ajuns și ministru!”
  • „Direct pe Ghencea o să jucăm!. Ce, e stadionul lor? Crezi că fac ei ce vor? Facem plângeri peste tot, la DNA, procuratură. Dacă nu ne dau voie, mergem peste tot unde e nevoie, chiar și la președinte, pentru a juca acolo”

FCSB nu a avut voie pe stadionul Ghencea

După cum știți, stadionul Steaua este în administrarea Ministerului Apărării Naționale și în folosința Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, iar închirierea acestuia se poate face doar printr-o procedură concurențială, stabilită de administrator.  

De asemenea, vă informăm că echipa de fotbal a clubului nostru a terminat pe locul 4 în Play-off-ul Ligii a II-a, iar potrivit Regulamentului de organizare a activității fotbalistice, promovarea/retrogradarea se face cu respectarea articolului 70 din Statutul Federației Române de fotbal – „Dreptul unui club de a participa în campionatele naționale depinde de meritul sportiv al acestuia”.  

Conform Regulamentului de organizare a activității fotbalistice și a programului competițional stabilit de Federația Română de Fotbal, meciurile de baraj urmând a se desfășura potrivit tragerii la sorți, iar meciul tur se dispută în weekendul 21-22.05.2022.
  – răspunsul dat de CSA Steaua către FCSB 

VIDEO Dumitru Dragomir: „FCSB e Steaua! Lucescu spune un adevăr, iar lumea trebuie să înțeleagă treaba asta”

 Citește și:

Cum a luat Becali Steaua în 2003: „Sunt indicii că CSA și-ar fi vândut acțiunile către Gigi pe multe milioane”

Imaginile serii: Florin Tănase a parafat mutarea care-i poate schimba cariera! „Avem încă un geniu în casa noastră. Îi urăm un călduros bun venit”

Playtech: ȘOC! Unul dintre cei mai cunoscuți milionari din România a murit în urmă cu câteva ore! Sfârșitul lui a fost tragic


Comentarii (126)
param0unt
param0unt  •  27 Mai 2022, 17:37

Fcsfcsb *** Romaniei!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ertyuiop
ertyuiop  •  27 Mai 2022, 16:24
Postat de param0unt pe 26 Mai 2022, 12:53

Și ce!? Ar trebui sa țină și el cu defuncta fcsfcsb!??...… E obligatoriu!??... Nu sunteți voi gigistii *** suficiente!!!??..... Stați cuminți acolo în pătrățelul vostru *** *** și considerati-va între voi, ***, balene in ibric! Că prostul nu e prost destul, până nu e și fudul!!

asa cum iti spune si evidentierea din nick-name tu esti un zero absolut, *** specific dusmanilor traditionali frustrati a celui mai important club de fotbal din istoria fotbalului romanesc, in concluzie sunt sanse imense sa o faci din postura de caine sau mai sigur de talpanist obosit! Frustrari nemarginite in continuare, le meriti! :))))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

leu.mr
leu.mr  •  27 Mai 2022, 08:31

"ar fi trebuit să nu facă presiuni prin mass-media sau să-l înjure pe ministru" - daca ar fi declarat asa ceva in strainatate ar fi fost demis imediat !

Vezi toate comentariile (126)
Comentează