FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Revin „greii” la FCSB » Însănătoșirile lui Coman și Tănase scot din schemă doi jucători de atac

Tănase și Coman erau titulari de bază înainte să sufere accidentările // foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu
Tănase și Coman erau titulari de bază înainte să sufere accidentările // foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Articol de , , - Publicat marti, 28 septembrie 2021 09:20 / Actualizat marti, 28 septembrie 2021 11:39

FCSB are trei victorii la rând în campionat și ar trebui să devină o echipă și mai puternică după pauza pe care o provoacă meciurile internaționale. Se însănătoșesc Florin Tănase și Florinel Coman, iar Constantin Budescu va fi capabil să joace un meci întreg.

Iordănescu a câștigat puncte și timp în perioada recentă, un timp necesar pentru recuperarea unor fotbaliști importanți pe care antrenorul nu s-a putut baza. Florin Tănase și Florinel Coman, absenți din august, încă lipsesc din antrenamente. Staff-ul speră să-i aibă apți la mijlocul lunii octombrie, după pauza pe care o cauzează partidele internaționale.

Se termină chinul pentru Florin Tănase și Florinel Coman

Florin și Florinel vor mai lipsi și în jocul următor, cu Chindia, după care vor putea reintra treptat în echipă. Prima partidă a FCSB-ului după întreruperea campionatului va fi cu Mioveni, pe 16 octombrie.

Edward a insistat în toate declarațiile că echipa e slăbită din cauza absențelor și că mai ales lipsa lui Florin Tănase contează enorm, întrucât căpitanul exercita o influență pozitivă în vestiar și la antrenamente, nu doar prin randamentul său concret din timpul meciurilor.

El a devenit indisponibil din cauza unei entorse pe care a suferit-o în derby-ul pierdut cu CFR cu 1-4. Atunci a rezistat doar o oră pe teren.

Revin „greii” la FCSB » Însănătoșirile lui Coman și Tănase scot din schemă doi jucători de atac
Florinel Coman, unul dintre jucătorii importanți de la FCSB

Florinel Coman face anul fără gol!

Florinel Coman, operat din pricina unei pubalgii, a evoluat ultima oară într-o partidă cu Sepsi, încheiată 1-1. El a jucat puțin în sezonul acesta și are o „fișă” dezastruoasă: a bifat cinci partide, dintre care doar trei ca titular.

Florinel Coman nu a mai înscris din decembrie 2020 în Liga 1! Pe 5 decembrie anul trecut a dat un gol într-o victorie cu UTA, 3-0. A mai jucat pe urmă în 20 de meciuri de campionat fără să marcheze, un randament extrem de slab al unui fotbalist pe care Becali spera să-l vândă cu mai mult de zece milioane de euro. Singura sa reuşită a venit în iulie, în 1-2 cu Karagandî, în Conference League. 

Prestațiile dezamăgitoare fac imposibil un transfer important al lui Coman în mercato din iarnă, însă atacantul are ocazia de a-și reporni cariera sub comanda lui Edi Iordănescu.

 Surse din club povestesc că deja sesizaseră o schimbare în bine a lui Florinel Coman după instalarea noului antrenor. Jucătorul era implicat mai mult în antrenamente, părea să fi devenit mai serios

3 milioane de eurocostă Florin Tănase. El a semnat de curând prelungirea contractului cu FCSB și documentul conține o clauză cu prețul acesta, o condiție pentru care jucătorul în vârstă de 26 de ani a insistat pentru a putea prinde mai ușor un transfer într-un alt campionat. Becali cerea 5 milioane înainte să semneze noul acord

Intră și Constantin Budescu

Edi Iordănescu va putea să-l folosească mai mult și pe Budescu după jumătatea lunii octombrie. Atacantul a semnat recent cu FCSB după trei luni în care se aflase în vacanță. 

Chiar dacă se mai antrenase singur cât n-a avut echipă, Budi și-a pierdut condiția fizică și încă n-a apucat să-și recapete nivelul de pregătire. A adunat doar 33 de minute în două partide din campionat, timp în care nu a realizat nimic important. 

Budescu va avea timp să se antreneze intens în cele două săptămâni în care nu vor fi meciuri din campionat. Ca și Florinel Coman, și Budi e într-o criză. Nu a mai dat vreun gol din februarie, din vremea în care evolua pentru Astra. De acolo a plecat la Damac, din Arabia Saudită, și acum a semnat cu FCSB. 

Edi Iordănescu nu-i poate împăca pe toți

Iordănescu se bucură că-i recuperează pe jucătorii accidentați, dar îi va fi foarte greu să alcătuiască echipa, din momentul în care toți fotbaliștii ofensivi vor fi disponibili. 

Va avea prea multe soluții pentru atac, o să-i fie imposibil să-i titularizeze pe toți jucătorii importanți. Keșeru, Tănase, Budescu, Coman, Cordea, Vali Gheorghe, Olaru nu pot juca toți în același timp. 

Mai trebuie să facă parte din echipă măcar unul dintre Octavian Popescu și Ianis Stoica, pentru respectarea regulii U21. Florin Tănase e căpitan, nu va lipsi dintre titulari. Keșeru abia a venit și deja a marcat trei goluri, deci e imposibil de dat la o parte. Budescu are, de asemenea, o cotă prea bună ca să fie rezervă, în vreme ce Coman trebuie să fie utilizat pentru a putea fi vândut. 

Cordea și Vali Gheorghe vor deveni outsideri în competiția pentru titularizare.

VIDEO. Adrian Neaga: „Să sperăm că Edi Iordănescu va decide în continuare totul la Steaua”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Se vede mâna lui Iordănescu! În bine sau în rău? » 3 aspecte schimbate de la venirea lui Edi la FCSB

Alexandru Crețu a explicat de ce s-a despărţit de FCSB: „Nu sufăr”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (59)
chronic_6_0
chronic_6_0  •  28 Septembrie 2021, 18:47

de Coman ne lipsim, sa produca in teren daca se vrea titular. Gheorghe pare sa produca mai mult ca el, nu sta pe loc si se dribleaza singur. Sa-l vedem acum pe Edi, daca sta drept cand ii cere Jiji sa-l vanda pe Coman.

leu.mr
leu.mr  •  28 Septembrie 2021, 17:17

"Surse din club povestesc că deja sesizaseră o schimbare în bine a lui Florinel Coman... Jucătorul era implicat mai mult în antrenamente, părea să fi devenit mai serios." - Asta ati scris si dupa prima accidentare, schimbati textul..

hermanncity
hermanncity  •  28 Septembrie 2021, 17:04
Postat de c23665 pe 28 Septembrie 2021, 13:55

Atacantul argentinian Facundo Ferreyra s-a înteles cu CFR Cluj!!! A jucat la Benfica, Espanol, Celta Vigo!!! Lucescu l-a luat la Shahtior unde a fost golgetrul Ucrainei!!!

neinteresant, doar dâncu și rus contează

Vezi toate comentariile (59)
Comentează