FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Rușinea sezonului?! De ce înfrângerea FCSB cu Voluntari ar trebui să sperie conducerea și fanii

Articol de , , - Publicat luni, 14 septembrie 2020 15:56 / Actualizat luni, 14 septembrie 2020 16:35

Cu un prim „11” care a costat peste 7 milioane de euro și cu un lot care e de 5 ori mai bine cotat decât cel al Voluntariului, FCSB a pierdut sâmbătă, 1-2, în fața unei echipe formate în majoritate din jucători care au fost îndepărtați de la echipele pe la care au evoluat și care n-au costat aproape nici un ban.

Prima înfrângere a noului sezon pentru FCSB a venit în fața unei echipe care a fost extrem de lovită la trecerea de la campionatul trecut la cel actual. Foarte mulți jucători au plecat, dintre cei care au fost oameni de bază în prima jumătate a anului 2020 și cu ajutorul cărora Mihai Teja a reușit să aibă un parcurs remarcabil. De la portarul Cojocaru și până la atacanții Tudorie și Simonovski, Voluntari a pierdut aproape o echipă întreagă.

0,05 milioane de euro mai buni decât 9 milioane de euro!

S-a axat însă pe aducerea unor fotbaliști care au fost refuzați pe la echipele la care evoluaseră, iar sâmbătă au reușit să producă o mare surpriză: să treacă de un club care plătește sume mari pe transferuri și care are printre cele mai consistente salarii din Liga 1.

Un singur fotbalist dintre cei pe care Teja i-a folosit sâmbătă a costat bani, fundașul dreapta Costin, adus pe doar 50.000 de euro. În schimb, dintre cei 15 fotbaliști care au jucat pentru FCSB, 11 au fost cumpărați după ce s-au achitat sume mari și chiar foarte mari.

De exemplu, Florinel Coman, cu tot cu răscumpărarea procentelor pe care le mai deținea Viitorul, l-a obligat pe Gigi Becali la un efort financiar de 3 milioane de euro!!â

Râmniceanu, Ion Gheorghe, Eric, Mailat sunt nume din categoria celor care n-au mai fost dorite la ultimul lor club, Viitorul, CFR, Dinamo, ei au fost lăsați să plece fiindcă nu erau considerați variante optime pentru a face parte din prima echipă. Chiar și jucători ca Armaș, Vlad și Grădinaru nu s-au impus în ultimii ani, înainte să ajungă la Voluntari, în vreme ce toți cei din formula lui Toni Petrea au fost aleși pentru a fi cumpărați și s-au și achitat bani mulți.

Cei care au format primul "11" al FCSB-ului au costat împreună peste 7 milioane de euro, în vreme ce rezervele utilizate de Petrea au fost și ele scumpe, nu mai puțin 2 milioane de euro.

Un total de 9 milioane de euro doar sume de transfer, ceea ce înseamnă de circa două ori cât bugetul pe un an pe care Voluntari îl desfășoară pentru întreaga activitate. 

Borțoneanu e 50.000! Olaru e de peste 30 de ori mai scump!

La nivelul echipelor de start, în duelul direct, post cu post, al cotei la care sunt evaluați fotbaliștii pe site-ul transfermarkt, la o singură poziție Voluntari stă mai bine. E vorba despre fundașul stânga, acolo unde Vlad are un nivel de 400.000 de euro, în vreme ce Briceag are un nivel de numai 150.000 de euro. La pauză însă a intrat fundaș lateral Panțâru, evaluat la 650.000 de euro. 

În rest, diferențele sunt colosale. Teja a fost nevoit să apeleze de pe bancă la jucători precum Borțoneanu și Voinescu, care împreună nu fac 100.000 de euro, în vreme ce Olaru și Moruțan, care au jucat în partea a doua a meciului, adună o cotă de aproape 2,5 milioane de euro. 

29 de milioane de euroe valoarea lotului celor de la FCSB, cea mai mare din Liga 1; CFR e evaluat la doar 24 de milioane de euro

6,5 milioane de euroe cota întregului lot al Voluntariului, sub gruparea lui Teja se află UTA, FC Argeș, Chindia, Poli Iași și Clinceni

Ce echipă a plecat de la Voluntari în această vară: V. Cojocaru - Belu, Pașcanu, J. Rodriguez, Struna - Sanoh, Gorobsov, Laidouni, Mățan - Tudorie, Simonovski

Dacă tu faci sacrificii financiare importante ca să-i ai în echipă pe Coman, Man, Tănase, Olaru, Moruțan, iar MVP-ul meciului e Eric, care e la fel de gras ca mine, înseamnă că tu, FCSB, ai o foarte mare problemă
- Constantin Zotta, la Telekom Sport

Ce spun cei de la FCSB e treaba lor. În acest meci, sincer, mai mult au vorbit. Mai mult se uitau la arbitraj decât să joace fotbal! I-am bătut fiindcă antrenorul nostru ne-a spus exact unde sunt slabi și fiindcă toată săptămâna am lucrat cum să-i surprindem pe contraatac și asta am făcut
- Răzvan Grădinaru, FC Voluntari

VIDEO Toni Petrea: „Am antrenat fazele fixe, dar se pare că am antrenat degeaba. 

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Încep să se vadă toate defectele lui Toni Petrea! FCSB, singura din Liga 1 care e în situația asta

Scouterul Gigi Becali distruge echipa! Cifrele arată dezastrul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
adiktedz
adiktedz  •  15 Septembrie 2020, 03:48

Cat timp il tii pe Olaru in fata fundasilor si joci in fata cu impiedicatul de Morutan, nici o sansa! si nici macar nu tin cu ei.

171875491077582
Costel Chelaru  •  14 Septembrie 2020, 21:51

Nu ne mai sperie nimic la echipa razboinicului luminii...,va fi si mai rau. De capul tau sa fie nea Gigi

lupu68
lupu68  •  14 Septembrie 2020, 21:22
Postat de cornelconasu pe 14 Septembrie 2020, 20:12

Pavelescule, trezește-te ! Steaua a jucat cu Balotești ! Echipa care a jucat cu Voluntari îi zice altfel !!! Apropos, știi ce înseamnă ....f.c.s.b ?!!! Nu cred !

Nu e nicio greseala: omul a spus cum e normal sa fie, nu cum vor prostimea si justitia oarba. Si candva aceste lucruri vor intra in normal. Pentru ca nu e firesc ca o CLONA sa poarte un nume DAT printr-o intelegere, in baza legii si LUAT INAPOI printr-o decizie, prin forta legii. Nu mai vorbesc de aberatiile talpaniste cu cele 37 de milioane de euro prejudicii, calculate pe baza rezultatelor istorice de la...polo si volei.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează