FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gestul de mare clasă al lui Vlad Chiricheș față de FCSB: „Cine mai face așa?”

Vlad Chiricheș // FOTO: Imago
Vlad Chiricheș // FOTO: Imago

Articol de - Publicat luni, 27 noiembrie 2023 12:15 / Actualizat luni, 27 noiembrie 2023 12:54

Gigi Becali, patronul FCSB, a vorbit despre situația fundașului central Vlad Chiricheș (34 de ani) și a dezvăluit cum l-a impresionat acesta.

Apărătorul revenit la FCSB în această vară s-a accidentat la finalul lunii august, în 1-2 cu UTA. Deși a revenit la antrenamente, el acuzat în continuare probleme și a mers în Finlanda pentru a se opera. „Va mai sta 3-4 luni”, dezvăluia MM Stoica.

Cum s-a bucurat Gigi Becali la golul lui Florinel Coman: „Am văzut la Răzvan Lucescu și am făcut la fel”
DINAMO - FCSB 0-1
Cum s-a bucurat Gigi Becali la golul lui Florinel Coman: „Am văzut la Răzvan Lucescu și am făcut la fel”

Cum l-a impresionat Vlad Chiricheș pe Gigi Becali

Gigi Becali a dezvăluit că fundașul nu ia în calcul să se retragă și spune că acesta a renunțat la 35.000 de euro din salariul lunar.

„Chiricheș are caracter frumos. Când a venit, a zis că nu vine pentru bani. El cred că are 10-15 milioane adunate. Acum i-a zis MM: «Îți dăm 5.000 de euro și rămâi în club». El a spus: «Îmi dați 5.000 de euro până când intru să joc. Că nu vreau să mă las». Eu i-am dat câte 5.000 de euro în ultimele luni. Cine mai face așa? 

Să ajungă de la 40.000 de euro la 5.000 de euro. Când revine, va lua din nou salariul vechi. E un caracter prea frumos. El spune «Nu aș vrea să mă las. Vreau să mai încerc». Acum să vedem. Dar e caracter frumos. Putea spune «Am contract. Să fiți sănătoși»”, a declarat Gigi Becali la Fanatik.

Eu m-aș bucura să rămână cu noi după ce se retrage. Îl văd director sportiv, un post liber la noi. E un om de la care pot învăța. A lucrat, printre alții, cu Ancelotti, cu Sarri. Noi avem o brigadă foarte frumoasă. E ceva rar să ai chimie și prietenie cu oamenii cu care lucrezi. Suntem prieteni, chiar dacă sunt din altă generație cu ei.

- Mihai Stoica, pe 17 noiembrie

Chiricheș a rezistat 7 meciuri

Doar 7 meciuri a rezistat Chiricheș la FCSB până să se accidenteze. El a suferit din cauza problemelor medicale și în sezonul trecut, când a evoluat la Cremonese, iar din acest motiv a jucat doar 4 meciuri în Serie A în 2023, înainte să se despartă de echipa italiană și să se întoarcă în România.

  • Superliga: Oțelul - FCSB 0-2 (64 minute)
  • Conference League: FCSB - CSKA 1948 3-2 (44 minute)
  • Superliga: FCSB - CFR 1-0 (90 de minute)
  • Conference League: FCSB - Nordsjaelland 0-0 (90 minute)
  • Conference League: Nordsjaelland - FCSB 2-0 (90 minute)
  • Superliga: FCSB - Poli Iași 2-1 (90 minute)
  • Superliga: UTA - FCSB 2-1 (77 minute)

Cele mai grave accidentări suferite de Vlad Chiricheș

  • Suspect de ruptură de ligamente încrucișate » După câteva contuzii și probleme musculare la Pandurii Târgu Jiu, Chiricheș se accidentează serios la FCSB, în mai 2013, într-un derby cu Dinamo, 2-0. În urma unui fault violent al lui Strătilă, fundașul a fost suspect inițial de ruptură de ligamente încrucișate, însă investigațiile amănunțite ale medicilor au stabilit că acesta a suferit, de fapt, o entorsă serioasă, care l-a ținut departe de gazon circa o lună și jumătate.
  • Cedează spatele » În preajma transferului de la FCSB la Tottenham, realizat în vara anului 2013, Chiricheș începe să aibă probleme la spate, o hernie de disc în zona lombară.  Din această cauză, a trebuit să facă la începutul lui 2014 repaus total timp de două luni. Ulterior, în același an, ratează presezonul și startul noului campionat alături de Spurs tot din cauza durerilor la spate.
  • Entorsă la genunchiul stâng » Înainte de România - Muntenegru 1-1, duel din preliminariile Campionatului Mondial 2018, debutul lui Christoph Daum pe banca „tricolorilor”, Chiricheș suferă o entorsă la genunchiul stâng și e nevoit să facă o pauză de aproape două luni.
  • Începe calvarul de la Napoli » Într-un Fiorentina - Napoli 3-3 din decembrie 2016, Chiricheș se „rupe” la bicepsul femural al piciorului stâng și devine indisponibil circa o lună. Problema va recidiva în februarie 2018, la un antrenament al lui Napoli, când Vlad mai adaugă două luni ca pacient.
  • Se operează la umăr » În martie 2017, în timpul duelului România - Danemarca 0-0 din preliminariile Mondialului 2018, Chiricheș își dislocă umărul stâng. În septembrie, de această dată în tricoul lui Napoli, într-o victorie cu Bologna, 3-0, stoperul suferă o luxație la același umăr, pe care îl va opera în mai 2018. Intervenția chirurgicală l-a scos din circuit două luni.
  • Îl macină și bicepsul femural de la piciorul drept » Chiricheș schimbă echipa, pleacă de la Napoli la Sassuolo, dar nu scapă de probleme. Îi cedează bicepsul femural drept în octombrie 2019, în prima repriză a meciului Insulele Feroe - România, scor 0-3, și revine pe gazon după 4 luni, abia în februarie 2020.
  • Chin și la Cremonese » Din păcate, căpitanul echipei naționale nu a avut mai mult noroc nici la ultima echipă pentru care a evoluat, Cremonese. În septembrie 2022, Vlad acuză o ruptură musculară și e OUT 4 luni. Și a mai „bifat” o accidentare serioasă în ultimul sezon, a lipsit două luni spre finalul campionatului din cauza acelorași probleme musculare.

VIDEO Florinel Coman, gol de generic în Dinamo - FCSB

Citește și:

Gigi Becali îi bagă în ședință pe Charalambous și Pintilii: „Dinamo e echipă mică. Cum să te domine?”

Cum s-a bucurat Gigi Becali la golul lui Florinel Coman: „Am văzut la Răzvan Lucescu și am făcut la fel”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
VardyParty
VardyParty  •  27 Noiembrie 2023, 22:42
Postat de VanBasten1989 pe 27 Noiembrie 2023, 21:56

Nu poti sa castigi ani la randul campionatul si sa ai prestatii solide in Europa doar cu grupul de la Cluj.

Ha ha. Wanna bet?

VanBasten1989
VanBasten1989  •  27 Noiembrie 2023, 21:56
Postat de VardyParty pe 27 Noiembrie 2023, 18:12

Bastene, stii prea bine ca fix exact asa si e. Scusi, intreb pentru un prieten, ardelean, pricepe mai greu: Grupul de la Cluuj, ce e? Catselul?

Nu poti sa castigi ani la randul campionatul si sa ai prestatii solide in Europa doar cu grupul de la Cluj.

VardyParty
VardyParty  •  27 Noiembrie 2023, 18:13
Postat de VanBasten1989 pe 27 Noiembrie 2023, 17:17

Antiteza Mircea cel Batran (fecesebe) - Baiazaid (CFR Cluj) e la ordinea zilei in gesepe. La fecesebe sunt caracterele alese, oamenii deosebiti, la CFR sunt Caranii, Kovacsii si toate nenorocirile.

You should be ashamed of yourself, Bastene, sa vii cu pontutse d'astea. Calibrul tau este altul. Pe forumul asta tu ești Keano / Roy Keane. Acum te dai Pușcaș? Ce umbrela lui Tarzan???

Vezi toate comentariile (19)
Comentează