FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Nu poate Federația să redacteze atâtea reguli câte poate FCSB să păcălească! » Federalii încearcă să țină pasul: ultima modificare la care se gândesc

Gigi Becali e decis să-l păstreze pe Pintilii ca antrenor, iar pentru asta e dispus să fenteze legile federației la infinit
Gigi Becali e decis să-l păstreze pe Pintilii ca antrenor, iar pentru asta e dispus să fenteze legile federației la infinit

Articol de , , - Publicat joi, 23 martie 2023 07:00 / Actualizat joi, 23 martie 2023 07:13

Gigi Becali și oamenii lui sunt atât de hotărâți să dribleze regulile despre antrenorat încât Federația trebuie să-și revizuiască mereu „legile”. FRF caută să limiteze din sezonul următor numărul tehnicienilor pe care îi poate angaja un club.

Nu poate Federația să redacteze atâtea reguli câte poate FCSB să păcălească! Becali a lăsat echipa pe mâna lui Pintilii, necalificat nici măcar ca secund, și l-a folosit pe Leo Strizu ca paravan pentru o vreme. „Principalul” din acte a demisionat, iar regulamentul îi permite lui Gigi să petreacă o lună fără să aibă vreun antrenor cu licența Pro.

FRF a aprobat o regulă nouă, valabilă din campionatul următor, conform căreia vor fi suspendați și tehnicienii calificați care închiriază licențele pentru ca „necalificații” să lucreze pe ascuns în spatele unor diplome care nu le aparțin. FCSB s-a gândit la un plan și mai eficient.

Variantă „bombă” » Tertipul prin care FCSB vrea să-l țină pe Pintilii pe bancă până la finalul sezonului
FCSB
Variantă „bombă” » Tertipul prin care FCSB vrea să-l țină pe Pintilii pe bancă până la finalul sezonului

Stratregia FCSB pentru antrenori: „Îi angajăm și-i dăm afară încontinuu”

Clubul se află deja la al doilea interimat din sezonul acesta. Pintilii a condus echipa ca interimar după ce a plecat Dică, pentru o lună, iar acum mai beneficiază de o lună de grație după demisia lui Strizu. 

Mihai Stoica s-a gândit că ar fi cel mai bine ca metoda aceasta să fie aplicată la nesfârșit, să fie angajat un antrenor cu Pro, el să demisioneze și să urmeze un interimat al lui Pintilii. Și tot așa, un „licențiat” să legitimeze încontinuu scenariul acesta.

MM a prezentat planul la Orange Sport: „Putem să aducem un antrenor care să realizeze după un singur meci că a greșit când a venit la noi. Să-și dea seama că nu e așa cum s-ar fi așteptat și să plece. După 30 de zile îl aducem pe altul. Eu sunt foarte inventiv și dacă o să fim forțați, așa vom proceda!”.

FRF: „Găsim soluții să blocăm așa ceva!”

Federația plănuiește deja să modifice regulamentele astfel încât să nu mai fie posibile astfel de „jocuri”. Schimbările vor fi aplicate din sezonul următor. Condiția aceasta, de asigurare a unui termen de 30 de zile pentru interimat după plecarea unui „principal”, e una pe care o girează UEFA pentru sprijinirea cluburilor.

Surse din FRF povestesc că instituția ia în calcul să reglementeze condițiile de licențiere a cluburilor și să limiteze numărul antrenorilor care pot fi angajați de-a lungul unui sezon. Dacă o echipă va avea dreptul să semneze numai două contracte cu tehnicieni, ea nu-și va mai permite să aducă un „principal”, să-l demită după o zi ca să-și facă rost de un interimat și să repete la infinit manevra aceasta.

Regulamentul îi restricționează acum doar pe antrenori, fiecare poate bifa numai două formații pe parcursul unei stagiuni. Cluburile nu sunt limitate deocamdată în niciun fel.

FRF: „Regula e pentru oameni cu intenții bune”

Aceleași surse din Federație se referă la „legea” aceasta pe care caută să o dribleze FCSB: „Regulamentul e conceput așa pentru a-i da șansa unui club care a rămas fără antrenor principal să aibă suficient timp ca să analizeze, să evalueze tehnicienii disponibili înainte să angajeze un „principal” nou. E un regulament formulat pentru oameni de bună-credință, nu pentru persoane din fotbal care caută soluții ca să nu respecte normele”. 

Interimatul le este des necesar chiar și cluburilor mari din Europa, nici măcar ele nu reușesc mereu să-și înlocuiască antrenorii imediat după ce îi demit. Până acum nu a existat vreo formație din fotbalul bun european care să fi procedat precum FCSB, să fi angajat posesori de licențe Pro pe care să-i demită imediat doar pentru a-și face rost de 30 de zile de interimat.

Gigi Becali: „Nu renunț, Pintilii e cel mai bun!”

Becali insistă că nu va ține cont de restricțiile pe care i le impune Federația. El nu acceptă să aducă un antrenor care să fie cu adevărat „principal”, e dispus să angajeze doar încă o „marionetă”, așa cum a fost Strizu, astfel încât Pintilii să conducă în continuare echipa. 

„Mie îmi place cum joacă echipa și o să-l păstrez pe Pintilii, cu care mi-a mers foarte bine. Doar n-o să mă iau după Burchel!”, a susținut Gigi. 

Burchel, șeful Școlii de Antrenori, a devenit un dușman al lui Becali doar pentru că el a căutat să o oblige pe FCSB să respecte regulamentul care impune ca o echipă din prima ligă să aibă la cârmă un tehnician posesor al licenței Pro, calificarea maximă din antrenorat.

Citește și alte știri din Liga 1:

FCSB forțează din nou revenirea în Ghencea » Strategia prin care MM speră să obțină accesul + pentru ce meciuri au depus cerere

Cum a ratat Herea transferuri la Lyon și Milan: „Îmi făcusem deja bagajele! Copos credea că vreau să plec la Steaua”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (78)
ali.bec
ali.bec  •  23 Martie 2023, 21:46

Pentru gigime înșelătoria e litera de lege!

Dobermannul
Dobermannul  •  23 Martie 2023, 21:13
Postat de Moshu pe 23 Martie 2023, 19:31

Zicea un fost primar al brasovului "nu te "pune" cu prostul ca are mintea odihnita" si nu mai termini cu cearta! Vad ca tu,in lipsa de "certareti" te certi si singur p'aci asa ca...iti doresc spor la treaba,eu n-am de gind sa te mai bag in seama ! Adios !

Asa, asa. Ce bine era daca injurai pe cine iti permite asta. Obisnuinta de militian insa ti-a jucat feste. De, aveti probleme ca nu mai sta lumea drepti in fata organului sa-l calcati voi in picioare asa cum vreti.

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  23 Martie 2023, 19:35

Cluburile nu pot fi limitate pentru ca nu ar putea respecta legea dacă al 3-lea antrenor din sezon demisionează. Antrenorul nu poate fi ținut cu forța.

Vezi toate comentariile (78)
Comentează