FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Se vede „mâna” lui Bogdan Vintilă! FCSB suferă după primul cantonament făcut sub comanda lui

Articol de , - Publicat miercuri, 12 februarie 2020 09:00

Când a preluat FCSB din mers, rezultatele lui Bogdan Vintilă au fost foarte bune. După primul stagiu de pregătire în care a condus-o el, echipa se chinuie și contra celor mai slabe adversare din campionat

Antrenorii cer timp ca să-și impună ideile proprii și cei mai mulți dintre ei se bucură când competiția e întreruptă pentru o perioadă de pregătire. Un cantonament constituie o ocazie numai bună să repare nivelul pregătirii fizice, să-și cunoască fotbaliștii mai bine, să organizeze echipa mai atent.

Vintilă n-a avut posibilitatea de a lucra toți acești parametri imediat cum a preluat conducerea FCSB, fiindcă formația lui era în plin sezon, cu meciuri multe și dese. A avut noroc și a scos-o la capăt în acele condiții, a urcat cu roș-albaștrii din coada clasamentului până pe podium și a reintrat în lupta pentru titlu

A aplicat ideile lui, s-a prăbușit echipa

Partea mai proastă apare tocmai acum, după ce Bogdan a avut șansa de a lucra mai mult timp cu lotul pe care-l are la dispoziție. A pregătit echipa două săptămâni în Spania, în Marbella, în condiții bune și cu patru amicale programate. A reformat lotul, supervizat de Becali, și i-a îndepărtat pe fotbaliștii pe care nu-i considera suficient de buni. A schimbat și sistemul, ca să-i facă pe plac patronului. 

Pentru a-i îndeplini lui Gigi visul, Vintilă a desenat un sistem fără un vârf real și au fost sacrificați Hora, trimis la Gaz Metan, și Gnohere, lăsat pe bancă.Scopul: să încapă printre titulari cât mai mulți jucători tineri, buni de vândut. Cu noua strategie și după pregătirea parcursă conform ideilor lui Vintilă, FCSB s-a întors la forma proastă de la începutul stagiunii. Se chinuie meci de meci, indiferent de adversar. În singura partidă împotriva unei formații puternice, înfrângerea cu CFR, 0-1, nu a tras niciun șut pe poartă! Apoi a câștigat greu la Voluntari, 2-1, deși ilfovenii au jucat cu un om în minus încă din prima repriză, ca urmare a eliminării lui Armaș. 

Și a urmat egalul cu Clinceni, 0-0 în partida de luni seară. Echipa lui Poenaru promovase surprinzător din „B" și și-a îmbunătățit doar un pic lotul, a rămas cu mulți fotbaliști de liga a doua, ajunși întâmplător să evolueze în primul eșalon.Nu doar rezultatele sunt slabe, a regresat și fiecare jucător în parte. Coman, excelent în a doua jumătate a anului 2019, pare altă persoană acum! După jocul cu Clinceni a recunoscut și el: "A fost cea mai slabă prestație a mea!". 

Match preview Dinamo - FCSB

Fără atacant nu mai marchează

Ilie Dumitrescu îl atenționase pe Becali: „E nevoie de un vârf clasic, fiindcă în anumite meciuri e mai greu să desfaci apărările dacă nu ai un număr 9 în formația ta". Dar Gigi a vrut să testeze formula aceasta cu toți favoriții lui, pe care speră să ia zeci de milioane de euro: Man, Coman, Moruțan, Tănase, Oaidă. Rezultatele sunt foarte slabe. În prima parte a campionatului, cu Gnohere și cu Hora în lot, FCSB avea o medie de aproape două goluri pe meci. 

De când i-a scos pe ei doi din echipă ca să joace cu tridentul Tănase-Man-Coman în față, echipa a marcat două goluri în trei meciuri! Tănase, omul care ar trebui să ordoneze atacurile, e bulversat: „Dacă mai jucăm în continuare ca în meciul cu Clinceni, nu avem nicio șansă la titlu!". Gigi și-a amintit de sfatul lui Ilie Dumitrescu și a glumit cu fostul internațional în direct la TV DigiSport: „Nu-l dau pe Gnohere, că se supără Ilie”.

„Uitați-vă la Inter, la Barcelona, la Juventus!”

Becali încearcă să-și repare echipa cu exemple din fotbalul internațional. "Luni seară au jucat niște talente cu o autobază de șoferi. Clinceni asta a făcut, a băgat autobaza în garaj. Cu Voluntari în zece oameni noi n-am dat un gol, cu Clinceni la fel, nu am marcat. Le transmit jucătorilor să se uite la echipele care se bat pe teren: Juventus, Inter, Barcelona! Fără bătaie nu poți să câștigi meciurile!”, a comentat Becali la TV ProX. E convins că va fi mai ușor cu Dinamo decât a fost cu nou-promovata: "Dinamo nu are gândire de echipă mică, nu se va baricada în apărare și o să putem juca. Dacă luăm doar un punct cu Dinamo, trebuie să ne spânzurăm cu toții! Eu mă spânzur!". 

Mai anunțase înainte să-l elimine Guimaraes din Europa League: "Dacă ne dau gol portughezii ăștia, îmi tai capul!". Era optimist după 0-0 din tur, de la Giurgiu. Guimaraes a câștigat cu 1-0 în Portugalia și a mers în grupe.

Citește și: 

Fanii FCSB au început de azi să cumpere bilete pentru Derby! Câte au cumpărat + câte tichete au luat „câinii”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (28)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  04 Martie 2020, 08:21

Ma, asta viseaza de ani de zile jde meleoane pe jucatori si tot de ani de zile, nu ia nimic pe nici unul! nu s-a saturat de visat? si eu visam acu` multi ani ca o sa castig la loto, dupa cateva luni mi-am dat seama ca nu e nici o sansa!

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  12 Februarie 2020, 17:08

Te-ai mai sacrificat odata pe butuc mai nea gigi fariseu!!!

113087319635072
Constantin Constantin  •  12 Februarie 2020, 15:35

https://www.transfermarkt.com/bogdan-vintila/stationen/trainer/17775/plus/1 Un CV urias , domle , demn de un antrenor la la FCSB ....la Voluntari , antrenor , 6 meciuri , 4 egaluri , 2 infrangeri ; la U17 , 3 meciuri , 3 infrangeri ....samd o petarda cu pretentii de antrenor , la fel cu cel putin jumatate din lot . Mai mare rusinea , sa spui ca ti-a oferit nu stiu cine 15 mil pt un jucator si ca fara 20 nu discuta . In momentul asta , acum , daca vinde tot lotul , nu ia 20 milioane NICIODATA !!!!!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează