FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

VIDEO EXCLUSIV Fotbalistul care l-a refuzat pe Gigi Becali în această vară: „Dânsul a vrut să vorbim, dar i-am zis că n-are rost”

Andrei Dumiter a refuzat FCSB +30   FOTO
Andrei Dumiter a refuzat FCSB

Articol de - Publicat marti, 06 iulie 2021 08:40 / Actualizat marti, 06 iulie 2021 09:36

Andrei Dumiter (22 de ani) putea ajunge la FCSB în această vară. Atacantul lui Sepsi a respins oferta roș-albaștrilor și e convins că a luat decizia cea mai bună. Speră ca anul acesta, cu ajutorul nutriționistului și a unui mental coach, să fie unul excelent pentru el.

- Andrei, ai revenit pe finalul sezonului trecut după o perioadă lungă în care ai fost accidentat, cum a fost acest timp?
- Greu! Îmi doream mult să fiu în teren! Mă antrenam separat, voiam să pun multă forță. Am luat-o totuși ca pe o perioadă bună, ca să-mi pun la punct anumite slăbiciuni, atât pe parte fizică, cât și psihică. Culmea, mi-a prins bine perioada asta. N-am luat-o ca pe ceva rău, ci ca pe ceva bun, timp în care să învăț, să devin mai bun.

- Mă surprinzi! Rar auzi un fotbalist care să spună că o accidentare atât de lungă îi aduce ceva bun în viață.
- M-am dezvoltat personal foarte mult!

- Cum?
- Mi-am luat în staff un mental coach de la București. Am lucrat pe partea de nutriție foarte mult. Practic, mi-am fixat bazele pașilor pe care îi am de urmat.

- Dar ce s-a întâmplat de ai decis că ai nevoie de aceste lucruri?
- Mereu am avut atracție pe acest segment. Însă îmi trebuia ceva să mă motiveze mult mai mult. Am găsit chiar atunci. Un prim pas îl făcusem înainte de accidentare, când am început treaba alături de un nutriționist. Însă atunci nu eram 100%. Abia după accidentare m-am dedicat 100%.

- Sunt diferențe mari între tine de dinainte și cel de acum?
- Da! Mai ales pe partea de alimentație. Mă alimentez foarte bine! Asta e o mare problemă la copii și la juniori. Am tot încercat de când eram și eu copil împreună cu un prieten de la Timișoara. Ne documentam, căutam, dar nu avea cine să ne îndrume. În străinătate sunt mulți care fac asta. Nu te poți ocupa singur de aceste aspecte, cumva ai nevoie de ajutor.

VIDEO Andrei Dumiter, atacantul din Liga 1 care lucrează cu nutriționist și mental coach: „Nu mai mănânc zahăr, nici fast-food! Accidentarea m-a motivat”

- Cum ai umblat exact la meniu?
- Depinde și de ce antrenament am în ziua respectivă. Pot spune că am eliminat mâncarea de tip fast-food. Și dacă îmi e poftă, consum foarte puțin, cât să-mi astâmpăr pofta. Dar de regulă nu mai mănânc. Dulciuri nu mai mănânc! Zahăr în general. Am renunțat la multe chestii după accidentare. Sunt pe drumul cel bun! Asta simt! Nu mai obosesc repede, mă simt mai pregătit.

- Vara asta a fost agitată pentru tine, cred că nu te așteptai!
- Aveam niște obiective personale! Cumva, să zic, era pe una dintre listele mele ideea de a avea o ofertă. Aveam scris acolo să am o ofertă de la primele 3 clasate.

„Golofca și Mitrea mi-au dat sfaturi, dar decizia a fost la mine"

- Stai! Îți faci o listă cu obiective?
- Da! Cu obiective pe termen scurt, mediu și lung. Mă ajută mult! De acolo îmi iau motivația!

Abia aștept să joc pe noul stadion! Cred că e printre cele mai frumoase din România. Mai mergem pe el înainte de antrenamente, la gazonul acela frumos. E perfect
-Andrei Dumiter, atacant Sepsi

VIDEO De ce a refuzat Andrei Dumiter transferul la FCSBAm fost aproape să semnez”

- Revenind la oferta de la FCSB, de ce ai spus nu?
- Am discutat cu mulți oameni care m-au ajutat, cred că am luat decizia bună. Nu-mi pare rău că n-am mers acolo! Păi, sunt la echipa de pe locul 4 și cred că puteam fi mai sus dacă nu aveam acele probleme cu Covidul. Cu mai multă liniște, cred că puteam fi pe podium.

- Cât a contat în decizie ceea ce ai văzut că s-a întâmplat, să zicem, cu Vukusici?
- Nu vreau să mă raportez la ce a fost acolo. În primul rând, m-am analizat pe mine și așa mi-am dat seama că îmi e mai bine să rămân la Sfântu Gheorghe.

- Ai vorbit cu Cătălin Golofca, cu Bogdan Mitrea, ei au fost acolo...
- Mi-au dat un sfat! Cu asta au putut să mă ajute! Decizia a fost a mea, 100%.

9meciuri, un gol și două pase decisive a strâns atacantul în sezonul trecut la Sepsi

„Cupele europene reprezintă un pas mare pentru mine și club"

- Ai apucat să vorbești cu patronul de la FCSB?
- Când mi s-a propus să vorbesc cu el deja era luată decizia și am zis că nu mai are rost să discutăm.

- Dar ce te-a făcut să alegi așa, care a fost punctul cheie?
- Discuții au fost înainte de meciul cu Viitorul, atunci au început. Dar la mine nu ajunsese nimic, doar știam că m-ar vrea și cam atât. Mi-am văzut de treaba mea. Cu o zi înainte să plec în vacanță am aflat că se înțeleseră cluburile între ele. Mai rămânea doar să accept eu. Am fost aproape să semnez, recunosc! Nu văzusem contractul, am stat să mă gândesc și am refuzat. Nu știam nimic din contract, doar salariul și durata. Însă am refuzat!

- Vei juca totuși cu Sepsi în cupele europene...
- E un pas mare pentru mine! E prima dată când joc într-o competiție europeană. Sper să iasă bine! La fel și în campionat, să fim în primele 3 din România. Chiar sper și am încredere că se poate!

- Spuneai de acele obiective, naționala e printre ele? Dacă da, unde?
- E un obiectiv mediu! Nu prea am jucat mult la prima divizie. Sezonul acesta sper să fie unul bun. Am încredere! Cu voia Domnului, sunt sigur că pot face o figură frumoasă. Vreau să fie anul meu. 

350.000 de euroși 20% dintr-un viitor transfer plus 2 jucători U21 sub formă de împrumut a oferit FCSB pentru Dumiter

Am încredere că anul acesta vom putea performa mai bine decât anul trecut. Avem un lot bun, trebuie să ne gândim la mai mult, așa este normal și sănătos
-Andrei Dumiter, atacant Sepsi

Citește mai multe știri din Liga 1: 

EXCLUSIV Adrian Ursea, tehnicianul școlit în Ligue 1: „Ce se întâmplă cu antrenorii la FCSB seamănă cu cărțile de povești”

Decizie cu impact imediat luată de Comitetul Executiv: ce se întâmplă cu antrenorii fără licență Pro » 3 nume afectate

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
cri5ti
cri5ti  •  06 Iulie 2021, 13:06

cred ca a luat o decizie mai mult decât corecta.. nu știu cât ar fi jucat la FCSB.. în condițiile în care el a prins 9 meciuri în tot sezonul(adica vreo aprox 40 meciuri cu tot cu cupa).. Și nu cred ca era în momentul asta de nivelul și cerințele unei echipe de primele 2 locuri.. poate pe viitor o sa devina un fotbalist bun

doar...titi
doar...titi  •  06 Iulie 2021, 12:27
Postat de contrabas3 pe 06 Iulie 2021, 10:26

Eu țin cu Steaua lui nea Jijiiiii, dar chiar apreciez curajul lui Dumiter. *** Doar el și Șumudică au avut tupeul să-l refuze pe dom’ patront. Bravo!

da trancalau , doar ca valoarea unui fotbalist nu-i data de "curajul' de a refuza sau nu o oferta ..mai ales cand guru e sclipitorul golofca!!!

doar...titi
doar...titi  •  06 Iulie 2021, 12:20
Postat de dinamo_forever_77 pe 06 Iulie 2021, 11:49

V-a dat aerosoli...si brusc este o nulitate. Asa este cand nu ajungi la struguri....sunt acri rau de tot :))) Sunteti demni de mila!

hahaha pisoi nu brusc!!poate pentru voi ..un sut la poarta un gol din deviere si o medie instat de 214 este importanta ..pentru noi ..apa de ploaie!!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează